יום רביעי, יוני 3, 2026

30 שנה לרצח רבין: הכיכר חוזרת לחיים

לאחר חמש שנים שבהן לא התקיימה עצרת זיכרון מרכזית לזכרו של ראש הממשלה יצחק רבין ז״ל, בשל מלחמות, מגיפות ועבודות בכיכר, היא חוזרת השנה במתכונת מיוחדת, לציון 30 שנה להירצחו. העצרת תיערך במוצאי שבת, ה־1 בנובמבר 2025, בשעה 19:30, סמוך לאנדרטת רבין ברחוב אבן גבירול בתל אביב.

בין הדוברים השנה יופיעו ראש האופוזיציה ויו״ר ״יש עתיד״ יאיר לפיד, הרמטכ״ל והשר לשעבר רא״ל (מיל׳) גדי איזנקוט, יו״ר ״הדמוקרטים״ אלוף (מיל׳) יאיר גולן והשרה לשעבר ציפי לבני.

עצרת הזיכרון תלווה בשורת אמנים מובילים, בסדר אלפביתי: אור עמרמי ברוקמן, אסתר רדא, בועז שרעבי, דנה אינטרנשיונל, ואלרי חמאתי, מירי אלוני ושלומית אהרון. המופעים יתלווה להקרנת נאומו האחרון של רבין על מסכי ענק ברחוב אבן גבירול ובחלקים הדרומיים של הכיכר.

בשעה 21:42, בדיוק בשעת הרצח, יוקדש רגע דומייה לזכרו של ראש הממשלה, והעצרת תסתיים בשירת "שיר לשלום" וב"התקווה". הקהל צפוי למלא את רחוב אבן גבירול והרחובות הסמוכים, כאשר מסכי ענק יוצבו בכמה מוקדים, להקרנת האירוע.

מארגני העצרת, קבוצת "חוזרים לכיכר", שמפיקת מרבית העצרת בשנים האחרונות, מסרו בהודעה: "לפני 30 שנה, בשיאו של מסע הסתה חסר גבולות, ירד יצחק רבין במורד המדרגות, כאשר רוצח ירה בו כדי להרוג את ראש הממשלה וכדי להרוס את תהליך השלום. היום, 30 שנה אחרי, ושנתיים לאחר טבח השבעה באוקטובר 2023, ההסתה והפלגנות שוב מרימות ראש. החברה הישראלית נמצאת בנקודת שבר, ובאחריות כולנו לעצור את ההידרדרות. זוהי שעת מבחן לחברה הישראלית – אל נא נשכח את המאחד בנינו. גם אם אנו חלוקים בדעותינו, נעמוד מאוחדים במסר של תקווה ופיוס פנימי, בשביל כולנו."

זיכרון, כך הנצחתי לפני שנים את אירועי הזיכרון ליצחק רבין בכיכר

הכי חדשים

אינפקטד מאשרום בדרך לנמל יפו – הלילה הלבן מתחיל לקבל צורה

תוכניית לילה לבן 2026 עדיין נחשפת בהדרגה, אך כבר עכשיו מסתמן אחד האירועים המסקרנים של הלילה הארוך...

יוני בסימטה – תיאטרון, ג'אז וסיפורים שנוגעים בזמן הזה

בזמן שביתו ההיסטורי ביפו עובר שיפוץ, תיאטרון הסימטה ממשיך לפעום במלוא הכוח. במהלך חודש יוני הוא מעתיק...

מי תהום חוזרת לבמה – אופרה ישראלית מקורית על אהבה, זיכרון והתפוררות הזמן

לא מעט יצירות עוסקות בזיכרון. אחרות מבקשות לגעת באהבה. "מי תהום", האופרה הקאמרית המקורית מאת תמר שליט,...

עמיר "ג'נגו" רוסיאנו – 30 לילות רצוף

יש יוצרים שהקריירה שלהם נמדדת בלהיטים. יש יוצרים שנזכרים בהם דרך רגע אחד גדול. ג'נגו שייך לסוג...

מנהל האמנים בועז בן ציון הלך לעולמו

האיש שהפך את הייצוג למקצוע בן ציון נולד בשנת 1946 ועלה לישראל מבולגריה בילדותו. את דרכו בעולם הבידור...

ריטה חוגגת ארבעים שנה על הבמה בקיסריה

יש אמנים שמלווים תקופה. יש אמנים שמלווים דור. ריטה מלווה כבר ארבעה עשורים את המוזיקה הישראלית, ובקיץ...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

אינפקטד מאשרום בדרך לנמל יפו – הלילה הלבן מתחיל לקבל צורה

תוכניית לילה לבן 2026 עדיין נחשפת בהדרגה, אך כבר עכשיו מסתמן אחד האירועים המסקרנים של הלילה הארוך...

מנהל האמנים בועז בן ציון הלך לעולמו

האיש שהפך את הייצוג למקצוע בן ציון נולד בשנת 1946 ועלה לישראל מבולגריה בילדותו. את דרכו בעולם הבידור...

המדבר שוב קורא – פסטיבל INDIE DESERT חוזר לקיץ חמישי בכפר אלדד

פסטיבל INDIE DESERT 2026 חוזר לקיץ חמישי בלב הרי יהודה. במשך יומיים יתמלא כפר אלדד במוזיקה, טבע...

הלילה הכי רועש בעיר חוזר לקריית המלאכה עם עשרות הופעות חיות

פסטיבל הלילה האלטרנטיבי חוזר לקריית המלאכה והפעם הוא מגיע בגדול. עיריית תל אביב יפו מחברת בין "תרבות...

היכונו לפסטיבל הג'אז הבינלאומי ירושלים ה-12

פסטיבל הג'אז הירושלמי חוזר למוזיאון ישראל פסטיבל הג'אז הבינלאומי ירושלים חוזר בקיץ לשלושה לילות של מוזיקה וחופש. המהדורה...

פסטיבל אנימיקס מוזיקה חוזר ומחבר בין צליל לקו

שלושה ימים של מוזיקה ישראלית, קומיקס ואנימציה בסינמטק הרצליה פסטיבל אנימיקס מוזיקה חוזר לסיבוב שני ומביא חיבור מסקרן...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא