יום שני, יוני 22, 2026

רן מיטרני – טיפות מרות

רן מיטרני, בסיסט וזמר סונגרייטר תל אביבי, משחרר את שירו החדש "טיפות מרות". בשיר מתארח קולו המיוחד של יצחק קלפטר ז"ל, חברו ושותפו למוזיקה בעשור האחרון לחייו.

מילים והתמודדות

מילות השיר מציגות רגעים של התמודדות אישית עם אלכוהול והכאב שהוא מלווה. מיטרני  מתאר איך השתייה הופכת למגן שמקל על הכאב, ומכסה על הפחד. המשפטים "הכל פחות כואב כשמתרגלים" ו"כמו טיפות מרות ששורפות את הגרון" מדגישים את הקונפליקט הפנימי והמאבק המתמשך.

מפגש מיוחד שהוליד יצירה

רן מיטרני היה הבסיסט של יצחק קלפטר בעשור האחרון לחייו. כך מספר רן "אני עדיין זוכר את המפגש שהתחיל את הכל, אמצע הלילה, קפה לנדוור בכיכר רבין, ישבתי עם זולטא והפמליה, יצחק הגיע לשולחן ואמר לאלי שרוצה לעשות אצלו חזרות באולפן. אני מיד הצעתי את עצמי כבסיסט. יצחק הכתיב לי רשימת שירים שלו, נכסי צאן ברזל, ואני רשמתי על מפית. מאז ניגנו כמעט כל שבוע. השיר נכתב בקיץ של 2014 במהלך ביקור בים, כשנה לאחר מכן הקלטתי את כל כלי הנגינה שנמצאים בעיבוד הסופי באולפן הביתי שלי בדירת חדר בבן יהודה, כשהקלטתי את הסולו גיטרה חשבתי באופן מודע ״מה יצחק היה מנגן כאן?״ באותה תקופה כבר ניגנתי עם יצחק כשנתיים, אין ספק שהנגינה שלי בשיר מושפעת מאוד ממנו. במקור בכלל ביקשתי מיצחק שיבוא ויקריא את השורות שלו, יצחק הפתיע אותי ובחר לשיר, אני זוכר אותו מחייך אליי מבסוט ואומר ״זה שיר על אלכוהוליסט״. יש משהו מאוד בלוז רוק בבחירת נושא כזה לשיר ושנינו מחוברים מאוד לבלוז רוק של הסיקסטיז הסבנטיז..  עדיין בכל פעם שאני עובר בלילה ליד בתי הקפה של אבן גבירול אני בודק האם יצחק יושב שם, כמעט כרפלקס… אני יודע שמדובר בבחירה מאד קודרת עבור שיר קיץ אבל עובר עלינו קיץ קודר, אפילו אם חם נורא בחוץ"

בירה זה כל הסיפור

הקליפ מלווה את השיר באווירה אותנטית ובלוזית. רן מיטרני נראה שרוע על ספסל כמו הומלס גנרי, מחזיק בקבוק בירה גולדסטאר. בהמשך הוא פוסע בשדרות בן גוריון, סמוך לפסלי בן גוריון ופולה, ומשקה את פולה מבקבוק בירה מלכה כהה. בהמשך, מיטרני עולה לעבר כיכר אתרים, ממשיך לנגן סולו גיטרה מול רחוב הירקון והשדרה. בקבוקי בירה שונים מונחים בידיו – נגב, מכבי – הוא לא מתביית על מותג אחד בלבד.

 

הכי חדשים

הדג נחש חוגגים 30 שנה בקיסריה

שלושים שנה לאחר שהחלו את דרכם בירושלים, חברי הדג נחש מגיעים לציון דרך משמעותי במיוחד. הלהקה תחגוג...

טוהר קדוש – עומק נורא גדול

יש אלבומים שמבקשים להרשים. יש אלבומים שמבקשים לגעת. מיני האלבום החדש של טוהר קדוש שייך לסוג השני. "עומק...

פסטיבל מגדה 2026: שלושה ימים של מוזיקה, אמנות וקהילה

בין 3 ל־5 בספטמבר ישוב פסטיבל מגדה, מיסודו של פסטיבל יערות מנשה המיתולוגי, אל מרכז התרבות מגדה...

פסטיבל חיפה הבינלאומי להצגות ילדים חוזר: מחווה לחינוכית, הפקות מקור ומופעים חינמיים

פסטיבל חיפה הבינלאומי להצגות ילדים ישוב הקיץ בפעם ה־36 ויציע שלושה ימים של תרבות, יצירה ובידור לכל...

הצליל השמיני: אהוד בנאי מוביל מסע תת קרקעי חדש במערות הפעמון

מערות הפעמון בגן הלאומי בית גוברין מושכות מדי שנה אלפי מבקרים. החללים העצומים שנחצבו בסלע הקירטון יוצרים...

יובל רפאל ב־New Day: ערב של ניצחון, אהבה ועוצמה ברדינג 3

אחרי שייצגה את ישראל באירוויזיון 2025, סחפה את אירופה, זכתה במקום הראשון בהצבעת הקהל ובמקום השני הכללי,...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

פסטיבל מגדה 2026: שלושה ימים של מוזיקה, אמנות וקהילה

בין 3 ל־5 בספטמבר ישוב פסטיבל מגדה, מיסודו של פסטיבל יערות מנשה המיתולוגי, אל מרכז התרבות מגדה...

אינדינגב 2026 חוזר למדבר עם חגיגות 20 שנה וליינאפ מסקרן

הפסטיבל האהוב חוזר למתכונת המלאה אינדינגב ישוב למצפה גבולות בין 15 ל 17 באוקטובר 2026. השנה יציין הפסטיבל...

היכונו לאירועי לילה לבן 2026

תל אביב-יפו תלבש לבן בלילה שבין חמישי לשישי, 25 ביוני, ותציע לתושבים ולמבקרים מסע תרבותי חוצה שכונות,...

פסטיבל מנופים 2026 יפתח את שערי ההכרה עם אמנות, מוזיקה ופרפורמנס ברחבי ירושלים

חמישה ימים של יצירה עכשווית יהפכו את ירושלים למרחב של מפגש בין אמנות, חברה וזיכרון יש פסטיבלים שמציגים...

לאורך הליטני – צוותא מצדיעה לדני ליטני בערב מחווה מיוחד ליום הולדתו ה-83

ערב אחד יחבר על במה אחת את חבריו של דני ליטני ואת אוהבי המוזיקה הישראלית. ב-30 ביוני...

לבונטין 7 חוגג 20 שנה – "לילה לא שקט" ישתלט על מוזיאון תל אביב

אחרי עשרים שנות פעילות שהפכו אותו לאחד ממוקדי היצירה החשובים בישראל, מועדון לבונטין 7 יוצא מהרחוב המוכר...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא