יום שלישי, ספטמבר 8, 2026

יום הולדת לרמי פורטיס, בארבי כמובן

פורטיס שוב הרים את הבארבי. חגג את יום ההולדת שלו, 71, אם תהיתם, באיחור של יום. מזל שחזרתי מחו״ל*, לא הייתי מפספסת את זה.

הוא פתח את ההופעה בכמה מילים – הרי איך אפשר להרעיד את הבארבי כשחיילים נופלים. מדי יום. הוא פתח בלהזכיר ולזכור, להרגיש, לחשוב, לדבר על זה. להצטער, זה לא עובר לידו, זה לא עובר לידנו. וכמוזיקאי איך בכלל אפשר לעלות ולשיר? ולשמח. אז תודה פורטיס על הפתיחה, וגם על הסגיר.

אם אני אנסה להיזכר בכמה הופעות שלו הייתי, אני לא אצליח להיזכר בכולן. ההופעות הראשונות בפורום בבאר שבע בסוף שנות ה-80 או תחילת ה-90 – אני הילדה הקטנה שבתום כל הופעה רצה אל מאחורי הקלעים להגיד ״תודה״. ממשיכה כשיכולה לפקוד את ההופעות שלו. כבר לא רצה אל מאחורי הקלעים. כי פורטיס חבר. של כולנו.

רמי פורטיס במועדון בארבי. צילום דפנה טלמון
רמי פורטיס במועדון בארבי. צילום דפנה טלמון

הקהל בגילי וצפונה, וככל שנתבגר זה יהיה לרגע מביך ומדאיג יותר (בהומור חברים!). זוהי מראה שמספרת מי אנחנו וכמה כבר עברנו. וזה גורם לי להתנשא מעל כולם, ולהגיד ״לאאאא… אני לא חלק מהקבוצה הזו״. תקראו לי זקנופובית. זה קשוח. אבל אז ילד הרוק הנצחי, עם פחות קול, ופחות מרץ, לוקח את כולנו בסיבוב. אותם, לא אותי.

ניערתי היטב את הגולגולת (חשד לאירוע מוחי) השיער התנפנף לכל הכיוונים. רקדתי, חלק מהזמן על רגל אחת (קרסול פגועה חודשים…), שרתי עד כלות וגם הזעתי באירוע ״ביקראם פורטיס״.

מישהו בקהל צעק לו ״פורטיס תגביר ת׳מזגן״. פורטיס לא נשאר חייב: ״אני על המוזיקה. זה הקטע שלי, ואתה רוצה להשוות מי מזיע יותר? אני פה עושה אירובי שעתיים״. הקהל שאג. האיש התאכזב ואמר לנו ״אבל אם הוא יבקש בטח יגבירו״.

רמי פורטיס במועדון בארבי. צילום דפנה טלמון
רמי פורטיס במועדון בארבי. צילום דפנה טלמון

לא היה אף שיר מפלונטר, וחבל. מורן שהייתה איתי אומרת, שאולי בגלל סיבוב ההופעות שחגג את פלונטר לפני שנה וחצי. אולי.

צחקתי, שרתי, צהלתי, בכיתי, הו כמה שבכיתי. ״ניצוצות״ הוא השיר האהוב עלי ביותר. מבין כל השירים בעולם, בכל הזמנים. דמעתי מאד, הסרתי את המשקפיים, ניגבתי את הדמעות. לא זזתי. רק אני והשקט וניצוצות.

בסוף אפילו אהבתי את הקהל. את המבוגרים, את הילדים שלהם שהגיעו איתם, את אלה שעמדו בפרונט עם פרצוף מכורכם שמה פתאום אני מנסה לתפוס להם את המקום, והרי יש להם קושן על הבלטה, הם עמדו שם משמונה. את כולם אהבתי. רכבתי על אופניים חזרה הביתה מחייכת. מחוייכת.

רמי פורטיס במועדון בארבי. צילום דפנה טלמון
רמי פורטיס במועדון בארבי. צילום דפנה טלמון

את ההופעה פורטיס סיכם ב״יער ישראלי״, כמו תפילה מולחנת היטב. כולנו עצרנו לרגע ״יהיה טוב יהיה בסדר״. אמן.

והכי חשוב

*חזרתי מכמה חודשים ארוכים בחו״ל, ואז תקפה אותי איראן ואיתה את כל עבודות הצילום שלי. יובל הציע לי לנצל את הבמה ולספר לכם 🙂 נעים מאד דפנה טלמון, צלמת סטילס. מה אני מצלמת? אירועים שמחים, כנסים, פסטיבלים והופעות, משפחות, בוקים לבנות מצווה, לבעלי חיים שלכם והכי הכי אני מצלמת בוקים לרווקים/ות שרוצים תמונות מעולות באור טבעי לאתרי ואפליקציות דייטינג. dafnatalmon.com/photography טלפון – 052-3450909. תודה.

הכי חדשים

כשהפיוט פוגש את הרוק הישראלי

אשר חגי תשרי בפתח, אנחנו עומדים להיכנס אל עשרת ימי התשובה. על פי המסורת היהודית, זהו הזמן...

משאירים מקום לחיבוק חדש: COLLECTIVE X מחדש את אבטיפוס

לפעמים שיר מוכר אינו זקוק לעוד ביצוע, אלא לעולם חדש. זה בדיוק הכיוון שבחר שרון קובי. תחת...

השחקן אילן דר הלך לעולמו בגיל 89

השחקן אילן דר, מאושיות הבמה והמסך בישראל, הלך היום לעולמו בגיל 89. דר גילם עשרות רבות של...

גוף, כוח ונפילה: עדי בוטרוס וסתיו סטרוז׳ בוטרוס בסוזן דלל

שני ערבים רצופים, שני יוצרים ושתי יצירות שמעמידות את הגוף במבחן. עדי בוטרוס וסתיו סטרוז׳ בוטרוס מגיעים...

הקאמרי מצדיע למצטייני השנה

הבוקר נערך בתיאטרון הקאמרי טקס הענקת הפרסים למצטייני השנה. הטקס הפנה את הזרקור אל השחקנים, הבמאים והמחזאים...

הקהל בחר באמה, אני בוחר ברננה חובב

לאורך העונה השישית של “דה וויס ישראל” עקבתי אחר הקולות, הבחירות והכיסאות המסתובבים. שמעתי זמרות מצוינות, זמרים...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

דפנה טלמון
דפנה טלמוןhttps://www.dafnatalmon.com/
אמנית, צלמת, אוהבת בעלי חיים. בוגרת תואר בגאוגרפיה, בוגרת תואר באמנות,מטיילת. אני עוברת את החיים וכל הזמן בוחנת, מתבוננת ומטילה ספק בסביבתי, לוכדת רגעים ומספרת סיפורים במצלמה שלי. אני זמינה לצלם את האירוע, הקונצרט שלכם, מערכת היחסים המיוחדת שלכם עם חיית המחמד שלכם או כל פעילות מרגשת אחרת.

מבזקים

פטיפון משיקה מועדון חברים חדש למוזיקאים

מאז שהתקליט התמוסס בין רגליו של הדיסק, עולם המוזיקה עבר כמה גלגולים. בהמשך כמעט נעלם גם הדיסק...

פרנק־אן־פורטר עזב את הטירה – טים קארי הלך לעולמו

השחקן והזמר הבריטי טים קארי הלך לעולמו בגיל 80. מנהלתו אישרה כי מת בשלווה בביתו בלוס אנג׳לס....

כששופן פוגש את ריו: אמיתי קורץ מצא את הסמבה שהסתתרה בתוך הקלאסיקה

ישנם רעיונות מוזיקליים שאפשר להסביר במשך דקות ארוכות. אחרים זקוקים לכמה שניות בלבד כדי לגרום לחיוך. קחו...

עוף החול יוצאת מג׳נסיס: הבמה הופכת לפסטיבל עצמאי ב־toX ראשון לציון

יש רגע שבו במה מפסיקה להיות רק במה. היא מפתחת אופי, קהל ואפילו קצב חיים משלה. זה...

איתי לוי מסמן וי על הבארבי

יש במוזיקה הישראלית כמה במות שהשם שלהן מספר סיפור עוד לפני שנדלק האור הראשון. מנורה מסמן כוח...

רעש לבן: שתים עשרה שעות של רוקנרול בקיסריה

הרוק הישראלי לא נעלם, הוא פשוט חיכה למתחם גדול וליום ארוך במיוחד. פסטיבל ״רעש לבן״ מבקש להעניק לו את הבמה הזאת בדיוק. ביום שישי, 9 באוקטובר, המארגנים יפתחו את שערי מתחם Zone Festival בקיסריה. מהצהריים ועד חצות יזרמו שם שתים עשרה שעות של רוקנרול. אנשי toMix אספו לדבריהם את כל מי שמעיר את השכנים. הם […]

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא