שבת, אוקטובר 17, 2026

דיויד ברוזה ורותם שרעבי – אנא הישאר

לפני כשישים שנים כתב המוזיקאי והיוצר מאיר אריאל המנוח את מילות השיר "אנא הישאר". כעת במסגרת פרויקט מוזיקלי ביוזמתו של נשיא רימון בית הספר למוסיקה, יהודה עדר, בשיתוף עם דויד ברוזה ו״ברוזה רקורדס״ קורם השיר לחן שכתב ברוזה וקולות שירה של ברוזה והזמרת הצעירה רותם שרעבי.

כך יהודה עדר על הפרויקט – "רותם היא זמרת נפלאה ומרגשת. התגייסנו כולנו ברימון לטובת הקלטת השיר הנפלא באולפן שלנו. רותם שרעבי מגישה אותו בביצוע קולי נפלא על 'מצע הגיטרה' שכל כך מזוהה עם ברוזה כבר 45 שנים. כל הצוות ברימון כולו תודה לדויד על השנים שהוא הולך אתנו ותומך ברימון מיום היווסדו".

דיויד ברוזה מבצע את השיר ביחד עם רותם שרעבי, סטודנטית שנה שנייה ב"רימון", שדודיה, אלי ויוסי שרעבי, נחטפו ב-7 באוקטובר מקיבוץ בארי. אלי שוחרר בעסקת החטופים האחרונה ויוסי נהרג בשבי וגופתו מוחזקת בעזה.

ברוזה מצא את השיר "אנא הישאר" בקובץ כרוך שאוגד לכבוד יום הולדתו של אריאל. הוא השמיע את השיר ליהודה עדר עם הלחן שחיבר עבורו. כבר במעמד ההשמעה הראשון הציע עדר לברוזה כי את השיר תבצע לצדו רותם שרעבי. עדר רתם את בית הספר בו נערכו ההקלטות.

על השיר והחיבור המרגש

דויד ברוזה מספר – "את רותם שרעבי פגשתי לראשונה באירוע מיוחד של קרן רימון USA בניו-יורק שהתקיים בסימן 40 לבית הספר. רותם הופיעה שם, ונפעמתי. נשיא בית הספר, יהודה עדר, הציע שאכיר אותה ונעבוד קצת יחד. הקול שלה, הצבע הישראלי, הכאב של משפחת שרעבי ושל כל המדינה שלנו, כל זה היה טמון בשירה שלה".

כך הזמרת הצעירה רותם שרעבי מספרת על החיבור והביצוע המרגש – "קראתי את המילים של השיר והרגשתי אגרוף בבטן! למרות שעברו מעל 60 שנה מאז נכתב, זה הרגיש כאילו השיר נכתב היום. זה שיר שאישה שרה לאהובה לפני שיוצא לקרב. משהו בה מרגיש שהקרב הולך לנצח אותו, היא יודעת זאת ומתחננת לעוד כמה שעות איתו לפני שהפרק שלהם נגמר". שרעבי משתפת על החיבור האישי שהרגישה לשיר: "השיר חיבר אותי ישר ליוסי שרעבי ז״ל, דודי האהוב ולנירה אשתו, בליל ה-6 באוקטובר בו הם חיים את השעות האחרונות שלהם יחד. ישר אמרתי לדויד שאני בפנים ולאחר יומיים נכנסנו לאולפן של רימון והקלטנו אותו. כששרתי אותו הרגשתי שאני שרה מגרונה של נירה ואני הקול של נשים רבות שאיבדו. המוסיקה יודעת לקחת נושא כואב, כמו שכול – ולתת לו הכרה וקיום בעולם בצורת נחמה, וזה הכי הרבה שאפשר לבקש".

 

הכי חדשים

שלומי שבת ופבלו רוזנברג – כשהמיינסטרים מגיע לבארבי

שוב ביחד, הפעם מקרוב ושוב אנחנו עם החיבור המוצלח בין שלומי שבת ופבלו רוזנברג. שני חברים ותיקים, שני...

סטיבי וונדר בפריז: שלוש שעות בגן העדן של המוזיקה

חמישים שנה אחרי אלבום המופת שלו, סטיבי וונדר חזר לפריז והוכיח שגאונות מוזיקלית אינה מתיישנת. במשך כמעט...

מילים יפות כבר לא מספיקות לגאיה קריסטל

כשהנחמה מאבדת את משמעותה יש רגעים שבהם כל המילים היפות שבעולם פשוט אינן עוזרות. אפשר להציע נחמה, להבטיח...

בלונדי חוזרת בצהרי היום: דבי הארי עדיין יודעת איך עושים את זה

יש להקות שגם אחרי חמישים שנה מספיקות כמה שניות כדי לזהות אותן. בלונדי היא אחת מהן. כבר...

החייזרים נחתו באפטאון: VOCA PEOPLE חוגגים עשרים שנה

אמש, נחתו החייזרים הלבנים של VOCA PEOPLE במועדון אפטאון ברמת החייל בתל אביב. המופע, שיצרו ליאור כלפון...

גליקריה והלילות הקסומים בראשון לציון

גליקריה כבר מזמן אינה אורחת זרה בישראל. הזמרת היוונייה, שאותה פגשנו לא פעם לאורך השנים, ממשיכה לשמור...

השאר תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

בין הקלפי לרחבה: פסטיבל PACOFEST מציע בחירה אחרת

יש משהו מסקרן במפגש שבין גלריה לאמנות לבין רחבת ריקודים. מצד אחד, יצירות שמבקשות מהצופה להתבונן, לחשוב...

כשהקולנוע פוגש את הרוקנ'רול בנמל יפו

יש סרטים שאנחנו זוכרים בזכות העלילה, ויש כאלה שהמוזיקה שלהם ממשיכה להתנגן בראש שנים אחר כך. לפעמים...

לחזור לאור: כשהמוזיקה מתגייסת להצלת חיים

שירים שיכולים לעשות את ההבדל יש ערבים שבהם המוזיקה מעניקה לנו הנאה, התרגשות וכמה שעות של בריחה מהמציאות....

המוזיקה הישראלית יוצאת לעולם: פסטיבל החשיפה הבינלאומית 2026

כשהמוזיקה הישראלית פוגשת את העולם לא בכל יום מגיעים לישראל אנשי תעשיית מוזיקה בינלאומיים כדי להקשיב למה שקורה...

שותים מנדטים: המרץ 2 ועיתון הארץ נפגשים על הבר

המועדון האלטרנטיבי המרץ 2 ושכניו ממערכת עיתון "הארץ" יוצאים לשיתוף פעולה חדש. אנשי מערכת עיתון "הארץ" יוצאים...

הלילה הוא שירים: חנן יובל חוגג 80 עם חברים

אירוע של פעם ב-80 שנה יתקיים בנובמבר בהיכל התרבות בתל אביב. מיטב אמני ישראל יתכנסו לערב חגיגי...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא