הפעם לא העמסנו הרבה בפס הקול, שלושה שירים, שמחה, מחשבה וגם מעט עצב, בכל זאת גם פורים השנה לא שלם בלב, אז תנו כמה דקות של האזנה, לא תתחרטו.
אליזט – My Planet Love
כשתשאלו את אליזט מי היא, תשמעו אותה מגדירה את עצמה כחייזרית מכוכב האהבה. כשמכירים את אליזט זה גם נראה הכי הגיוני בעולם. ברור שחייזרית, ברור שמכוכב האהבה. זאת ממש היא. כשרואים מה קורה בעולם ורואים מה אליזט עושה, מבינים שהיא אחרת. האג'נדה שלה פשוטה – להביא אהבת חינם ושמחת חיים לכל מי שזקוק לזה.
אליזט, הזמרת שהגיעה אלינו מברזיל ונשארה לצמיתות, מרגישה כחלק מישראל ואנחנו חשים שהיא חלק מאתנו, מאז תחילת המלחמה אליזט מביאה נחמה ושמחה גדולה דרך ההופעות שלה. היא הופיעה לכל מי שהיה צריך אותה – מפונים מהצפון והדרום, חיילים, מילואימניקים, אנשים עם צרכים מיוחדים – לכולם היא הופיעה, את כולם ניחמה, את כולם היא שמחה וכולם פשוט הודו לה על החוויה שמגיעה ישר מהלב וישר ללב.
השיר החדש My Planet Love הוא השיר הראשון מתוך אלבום חדש של אליזט שמוקדש לקהילה הגאה שאליה יש לאליזט קשר מיוחד ושאותה אליזט מנסה לחזק בכל דרך. אליזט כתבה את המילים והלחן ואילו רז בורג אחראי עלה עיבודים וההפקה המוזיקלית.
עמנואל – בובה
עמנואל מרון, בת 27 בוגרת המסלול הווקאלי ברימון, משיקה את הסנונית הראשונה מתוך אלבום EP העומד לצאת בקרוב. השיר "בובה" נכתב והולחן על ידי עמנואל בהפקתו המוזיקלית של אופיר יוגב.
כך עמנואל עם יציאת השיר החדש – – "בובה הוא הסינגל הראשון שיוצא מתוך שישה שירים שיגיעו אליכם בקרוב. אסופת שירים שכתבה עמנואל בת ה-22. עמנואל אחרת, עם תחומי עניין, ערכים ודגשים אחרים לחיות דרכם את העולם הזה. היא כתבה את השיר הזה ממקום של פחד, פחד לתת לחיים לעבור על ידה. פחד מהחברה שמראה לנו שהעולם לא עגול (עד שגילו שכן…) או מאנשים אחרים שיודעים מה נכון בשבילנו ואיך צריך לחיות. אבל בעיקר מהפחד שלה – או שלי, שאין לי מה להגיד, שאין בי מחשבות, או ביקורת או דעה… על מה ומי שאני – רק שקט. המילים האלה נכתבו אז, והיום תופסות משמעות קצת אחרת, כי הפחד הזה עדיין קיים בי אבל היום הוא פחד מניע ולא משתק. מקווה שתהנו איתי מהדרך הזאת ושהמוזיקה שלי תמצא אצלכם בית או אולי חדר קטן גם יספיק לה… סינגל ראשון מתוך EP הבכורה שלי, שבקרוב אצלכם בלב..."
נויה סול – Through the Blues
את השיר Through the Blues כתבה והלחינה נויה סול שגם הפיקה אותו מוזיקלית. השיר החדש מבקש להביא את נשמת הבלוז לתוך המציאות העכשווית. נויה, מצליחה לגעת בנימים העמוקים של הרגש האנושי, כשהיא שוזרת בשיר קווים עדינים של כאב, תקווה ועמידה איתנה מול משברים. השיר נכתב מתוך תחושות של חוסר ודאות, געגוע למה שהיה ואמונה שמתערערת – תחושות שמוכרות היטב לכל מי שחי כאן בתקופה הזו. "Blues the Through "הוא לא רק בלוז אישי, אלא גם השתקפות של מציאות גדולה יותר, שבה התקווה לפעמים מרגישה כמו ציור דהוי, והדרך קדימה נראית אינסופית.
עם יציאת השיר אמרה נויה – "אני לא כותבת מוזיקה כי זה נחמד, אני כותבת כי אני חייבת. כי כשהעולם מתפרק מסביב, כשהלב מתמלא בייאוש ובכאב, הבלוז הוא המקום שבו אפשר לצעוק בשקט. השיר הזה נולד מתוך ימים שבהם התקווה מרגישה כמו כתם דהוי על הקיר, כשהאור נראה רחוק מדי. כשהמציאות, האישית והלאומית, מחליקה מתחת לרגליים ואין במה להיאחז. 🎶 Dreams may linger, but fear holds tight… זה לא רק משפט, זו מציאות. אני יודעת שאני לא היחידה שמרגישה את זה. אז אני נותנת לבלוז לדבר, כי כשנגמרות המילים, נשארים הצלילים. 📢 הקליפ בחוץ – צפו, שתפו, תגיבו. ותגידו לי – איך הבלוז שלכם נשמע בימים כאלה?"
את נויה סול תוכלו לפגוש במופע בלוז חגיגי שיתקיים בתאריך 27 במרץ במועדון הג'אז של נינה בהרצליה, פרטים וכרטיסים כאן.

