יום ראשון, יוני 14, 2026

השוטר אזולאי מודל 2025 על הבמה

השחקן שלום אסייג בתפקיד "השוטר אזולאי" בגרסה חדשה להצגה שמעלה התיאטרון העברי ב 2025 במסגרת ציון שנת ה-100 להולדתו של אפרים קישון.

התיאטרון העברי עובד בימים אלה על גרסת המחזמר של "השוטר אזולאי", סרטו המופלא ועטור הפרסים של אפרים קישון. לנעליו הגדולות של מי שגילם בזמנו את התפקיד הראשי שייקה אופיר יכנס ב 2025 השחקן והקומיקאי שלום אסייג בן ה 55, לראשונה בתפקיד בימתי בתיאטרון הרפרטוארי.

הסרט הישראלי המעוטר בכל הזמנים, שזכה בין היתר בפרס גלובוס הזהב לסרט הזר הטוב ביותר , היה מועמד לפרס האוסקר לסרט הזר הטוב ביותר , זכה בפרס הסרט הזר בפסטיבל הסרטים של ברצלונה ובפרס הבמאי בפסטיבל מונטה-קרלו ובפרס השופטים באטלנטה, ועוד רשימה ארוכה של פרסים, מביא את סיפורו של אברהם אזולאי, שלאחר 20 שנות שירות באותה הדרגה, חולם להצליח בתפקידו ולהתקדם לדרגת סמל ב'.

העיבוד הבימתי אותו כותב המחזאי גדי צדקה , נעשה בעצה אחת ובשיתוף פעולה מלא עם משפחת קישון, המיוצגת על ידי שלושת ילדיו של אפרים קישון – עמיר, רפי ורננה.

על הניהול המוזיקלי תנצח כלת פרס ישראל – הגברת נורית הירש שגם כתבה את המוסיקה לסרט השוטר אזולאי. יצירה מוזיקלית שכבר הפכה לנכס צאן ברזל בתרבות הישראלית. את ההצגה יביים גדי צדקה מנהלו האומנותי של התיאטרון העברי.

הצגות ראשונות בכל רחבי הארץ החל מתאריך 22 בפברואר 2025.

כך שלום אסייג לקראת גילום דמות השוטר המיתולוגי – ״אני מאוד שמח ונרגש לקראת גילום דמותו המיתולוגית של השוטר אזולאי והכניסה לנעליו הענקיות של ההשראה הענקית שייקה אופיר שנחשב עד היום לאחר השחקנים הגדולים בישראל. זה תפקיד שכל שחקן חולם לשחק אותו ומודה לגדי צדקה והתיאטרון העברי על הבחירה בי לגלם אותו".

על הפרויקט החדש אומר גדי צדקה, במאי ומנהל התיאטרון – "אפרים קישון הוא מורי ורבי לכתיבה ובימוי קומדיות ישראליות, שגם מרעידות אותנו מצחוק וגם נוגעות בנימי נפשנו. בימוי "השוטר אזולאי" הוא עבורי חלום ענק שמתגשם"

מכירת הכרטיסים תיפתח היום , באתר התיאטרון העברי, ובאתר משרד הכרטיסים ״לאן״.

הכי חדשים

לאורך הליטני – צוותא מצדיעה לדני ליטני בערב מחווה מיוחד ליום הולדתו ה-83

ערב אחד יחבר על במה אחת את חבריו של דני ליטני ואת אוהבי המוזיקה הישראלית. ב-30 ביוני...

שלומי שבן ושלמה גרוניך – כשהפסנתר הופך לשפה משותפת

אמש יצאנו למסע מוזיקלי עם שני ענקים של היצירה הישראלית, שלמה גרוניך ושלומי שבן. כבר מהרגע הראשון...

לא הייתם צריכים, אבל טוב שעשיתם

יש הצגות שאתה זוכר בזכות סצנה אחת. יש הצגות שאתה זוכר בזכות שחקן אחד. ויש הצגות נדירות...

יוני על רחבת המחול – אוהד נהרין, רקדני בת שבע ויוצרים עצמאיים מזמינים את הקהל למסע של תנועה ודמיון

יש משהו מעודד בעובדה שדווקא בתקופה שבה נדמה שהמציאות המקומית אינה מפסיקה לטלטל, עולם המחול ממשיך לנוע...

אידיוט! – הזיות של מטייל בודד

הסיפור שמאחורי הסיפור מעטים מכירים את אורי רוסו בשמו, למרות שמיליוני מאזינים ברחבי העולם כבר פגשו את היצירה...

לילה של מילים וצלילים – הספרייה הלאומית חוגגת את שבוע הספר עם מחווה חד פעמית ליונה וולך

חודש יוני מזוהה כמעט באופן אוטומטי עם שבוע הספר העברי. ברחבי הארץ מוקמים דוכני הספרים המוכרים, הסופרים...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

לאורך הליטני – צוותא מצדיעה לדני ליטני בערב מחווה מיוחד ליום הולדתו ה-83

ערב אחד יחבר על במה אחת את חבריו של דני ליטני ואת אוהבי המוזיקה הישראלית. ב-30 ביוני...

לבונטין 7 חוגג 20 שנה – "לילה לא שקט" ישתלט על מוזיאון תל אביב

אחרי עשרים שנות פעילות שהפכו אותו לאחד ממוקדי היצירה החשובים בישראל, מועדון לבונטין 7 יוצא מהרחוב המוכר...

מצעד הגאווה חוזר – אלה הכוכבים שיחתמו את החגיגה בפארק צ'ארלס קלור, שידור חי מהשטח

יותר משלושה עשורים חלפו מאז צעדו המשתתפים הראשונים במצעד הגאווה בתל אביב בשנת 1993. מאז הפך האירוע...

קרן אן שרה סרז' גינסבורג – ערב מיוחד בסדרת "השתקפויות"

בתאריך 29 ביוני תעלה הזמרת והיוצרת הבינלאומית קרן אן לבמת האופרה הישראלית למופע מיוחד במסגרת סדרת "השתקפויות" של...

הערב הגדול של הרוק הישראלי – חמישה יוצרים, במה אחת ופס קול של כמה דורות

חמישה מהשמות שעיצבו את הרוק הישראלי נפגשים לערב אחד של להיטים ופס הקול של כמה דורות שלום חנוך,...

אינפקטד מאשרום בדרך לנמל יפו – הלילה הלבן מתחיל לקבל צורה

תוכניית לילה לבן 2026 עדיין נחשפת בהדרגה, אך כבר עכשיו מסתמן אחד האירועים המסקרנים של הלילה הארוך...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא