יום שלישי, יוני 2, 2026

נפרדים מדורון של הבארבי

לפני רגעים ספורים פרסמו מטעם מועדון בארבי בנמל יפו את ההודעה הבאה – "דורון אהוב ליבנו, הסאונדמן המיתולוגי שלנו, איש הרוק והאגדה, נפרד מאיתנו בטרם עת הבוקר, אנחנו שבורי לב, פרטים על מועד הלוויה נפרסם בהמשך" עדכון: הלוויה תתקיים היום יום שלישי בשעה 16:00 בבית העלמין ירקונים – שער החסד.

כואב הלב באמת, בשנים האחרונות לא היה ערב בו הגעתי למועדון בארבי ואחרי חיבור סאונד קצרצר הייתי יושב עם דורון, טכנאי הסאונד המיתולוגי של המועדון שבמהלך ההופעות היה אחראי על המוניטורים של האמנים על הבמה, יושבים ביחד על הספסל בחצר ממש מתחת לנקודה בה כתוב בצבע על הקיר "דורון" וחץ לעבר הספסל, שכולם ידעו שזה מקום שמור.

בשנה האחרונה מצבו הרפואי של דורון הורע, הוא סבל ממחלת ריאות שפגעה ביכולתו להתנועע ולהתנהל חופשי כמו בעבר, היה מחובר למכונת חמצן קטנה אולם המשיך לעבוד למרות זאת, במועדון בארבי החליטו להרים מופע מחווה של הרבה חברים ואמנים שהכירו את דורון במטרה למנף קצת את הקטע הכלכלי. באמא, זה היה המופע היחידי ששילמתי עבורו לרכישת כרטיס בלב שלם ומלא, אפילו קניתי חולצה של הבארבי מתוך הדוכן שהוצב ממש בכניסה למועדון, לא חשבתי שזה פרויקט לסיקור באתר, באתי כאיש פרטי שמעריך ומוקיר את דורון כבנאדם. אבל יש תיעוד, הנה תמונות.

בסוף השנה האזרחית פגשתי בדורון במשרד של המועדון המיתולוגי מצפים להופעה שתסכם תקופה, דורון שהיה מחובר למכשיר חמצן בשל מחלת הריאות היה באותו ערב די אופטימי, הוא דיבר איתי על כך שיש אופציה לעבור השתלת ריאות בארץ והוא בהמתנה, איחלתי לו בריאות איתנה. מאז לא פגשתי בו, רק בימים האחרונים נודע לי כי הוא אושפז בבהילות בבית החולים.

דורון החל את מסלולו בעולם הרוק והמוזיקה בגיל צעיר מאוד הן כמוזיקאי ונגן גיטרה בעולמות הרוק הקשוח והבלתי מתפשר והן כאיש טכנאי בתחום הסאונד, ההקלטות והתחזוקה השוטפת במועדון בארבי עוד מימי בראשית.

דורון עם המרצ' של המסך הלבן בבארבי. צילום עמית איצקר
דורון עם המרצ' של המסך הלבן בבארבי. צילום עמית איצקר
דורון ועמדת המרצ' במופע שהתקיים למענו. צילום סלולארי מהטלפון שלי
דורון ועמדת המרצ' במופע שהתקיים למענו. צילום סלולארי מהטלפון שלי

חברים מספרים כי כבר לפני 30 שנה ניהל דורון במקביל אולפן הקלטות בדרום תל אביב. בשנת 1982 הקים דורון להקת רוק בשם "סיבובים מסוכנים" יחד עם הזמר עידו צוק (ששירת יחד עימו בצבא בגדוד התותחנים 338 רעם במסגרת חטיבת גולני), הבסיסט אורי בנובה והמתופף רמי מרשיק, דורון כמובן היה הגיטריסט של ההרכב. בשנת 2006 הלהקה השיקה את האלבום "סיבוב ראשון" שכלל 15 שירים. האלבום לא זמין כיום גם לא ברשתות, עותק ממנו נמצא בספריה הלאומית וניתן להאזין לו רק פיזית בספריה בירושלים, אולם אחת הרצועות, השיר הפותח – "סיבובים מסוכנים" מצא את מקומו כסינגל ביוטיוב.

בשנת 2009 דורון חבר לנתן סלומון מלהקת בית הבובות לסדרת קאלט שעלתה בווינט (קבצי הוידאו כבר לא זמינים בשל מעבר שרת..) על שני רוקרים עצבניים, העלילה הוגדרה בזמנו כך – "בדרום תל-אביב, בין המוסכים, חיים להם נתן ודורון. שני רוקרים מזדקנים, שכבר 20 שנה מחכים לפריצה הגדולה וחולמים על חיים של רוקסטארים: לימוזינות, יאכטות, וילה עם בריכה והמון בחורות. בינתיים הם מופיעים בפאב "מיצה-פליצה" ברחוב אלנבי מול שלושה אנשים ובזמן הפנוי קוראים חוברות "פופאי" ויורדים אחד על השני."

לקראת מעבר מועדון בארבי ממשכנו הוותיק ברחוב קיבוץ גלויות למחסן 2 בנמל יפו סיפר דורון לכתב עמית אטיאס ממאקו על ההוויה וחלקו בעשייה במועדון, כך אטיאס כתב – "הסאונדמן דורון היבשר, בן 63, הוא הוותיק שבוותיקים. כבר 27 שנה, עוד מימי הבארבי הראשון ברחוב יונה הנביא בתל אביב, שהוא אמון על הצד הטכני במועדון. "שאול חיפש טכנאי, שאל כמה אני לוקח, עניתי '100 שקל' והוא אמר לי בפשטות 'תבוא'", הוא נזכר. אלפים רבים של הופעות נערכו תחת השגחתו אך הזכורות מכולן מבחינתו היו של להקת "בוטן מתוק בקרקס", הזמר והגיטריסט ג'וני וינטר ולהקת פאנקנשטיין. אחרי שני מעברי דירה, היבשר כבר לא מתרגש במיוחד: "לקחתי חלק בבניית המועדונים הקודמים, זה מקום העבודה שלי. אני מעביר בו לא מעט שעות. כשאני חולה, שאול ואריאלה מטפלים בי. זה חלק מהחיים".

לא הרבה יודעים אבל דורון חתום על הקלטות של כמה וכמה אלבומי הופעות ביניהם הופעה חיה של עמיר לב בבארבי, הופעה חיה של דן תורן בבארבי, על חלק מהיצירות באלבומים "רישומי פחם" ו-"מודה אני" של מאיר אריאל ועוד

אני מקווה שכעת הוא נח בחדר האמנים השמור לאלו שעזבו את העולם, מרימים כוס ערק נקיה ומחכים להופעה של להקת השפשפות…

על מועד הלוויה תצא הודעה מטעם המועדון, תעקבו בפייסבוק

 

 

 

הכי חדשים

אינפקטד מאשרום בדרך לנמל יפו – הלילה הלבן מתחיל לקבל צורה

תוכניית לילה לבן 2026 עדיין נחשפת בהדרגה, אך כבר עכשיו מסתמן אחד האירועים המסקרנים של הלילה הארוך...

יוני בסימטה – תיאטרון, ג'אז וסיפורים שנוגעים בזמן הזה

בזמן שביתו ההיסטורי ביפו עובר שיפוץ, תיאטרון הסימטה ממשיך לפעום במלוא הכוח. במהלך חודש יוני הוא מעתיק...

מי תהום חוזרת לבמה – אופרה ישראלית מקורית על אהבה, זיכרון והתפוררות הזמן

לא מעט יצירות עוסקות בזיכרון. אחרות מבקשות לגעת באהבה. "מי תהום", האופרה הקאמרית המקורית מאת תמר שליט,...

עמיר "ג'נגו" רוסיאנו – 30 לילות רצוף

יש יוצרים שהקריירה שלהם נמדדת בלהיטים. יש יוצרים שנזכרים בהם דרך רגע אחד גדול. ג'נגו שייך לסוג...

מנהל האמנים בועז בן ציון הלך לעולמו

האיש שהפך את הייצוג למקצוע בן ציון נולד בשנת 1946 ועלה לישראל מבולגריה בילדותו. את דרכו בעולם הבידור...

ריטה חוגגת ארבעים שנה על הבמה בקיסריה

יש אמנים שמלווים תקופה. יש אמנים שמלווים דור. ריטה מלווה כבר ארבעה עשורים את המוזיקה הישראלית, ובקיץ...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

אינפקטד מאשרום בדרך לנמל יפו – הלילה הלבן מתחיל לקבל צורה

תוכניית לילה לבן 2026 עדיין נחשפת בהדרגה, אך כבר עכשיו מסתמן אחד האירועים המסקרנים של הלילה הארוך...

מנהל האמנים בועז בן ציון הלך לעולמו

האיש שהפך את הייצוג למקצוע בן ציון נולד בשנת 1946 ועלה לישראל מבולגריה בילדותו. את דרכו בעולם הבידור...

המדבר שוב קורא – פסטיבל INDIE DESERT חוזר לקיץ חמישי בכפר אלדד

פסטיבל INDIE DESERT 2026 חוזר לקיץ חמישי בלב הרי יהודה. במשך יומיים יתמלא כפר אלדד במוזיקה, טבע...

הלילה הכי רועש בעיר חוזר לקריית המלאכה עם עשרות הופעות חיות

פסטיבל הלילה האלטרנטיבי חוזר לקריית המלאכה והפעם הוא מגיע בגדול. עיריית תל אביב יפו מחברת בין "תרבות...

היכונו לפסטיבל הג'אז הבינלאומי ירושלים ה-12

פסטיבל הג'אז הירושלמי חוזר למוזיאון ישראל פסטיבל הג'אז הבינלאומי ירושלים חוזר בקיץ לשלושה לילות של מוזיקה וחופש. המהדורה...

פסטיבל אנימיקס מוזיקה חוזר ומחבר בין צליל לקו

שלושה ימים של מוזיקה ישראלית, קומיקס ואנימציה בסינמטק הרצליה פסטיבל אנימיקס מוזיקה חוזר לסיבוב שני ומביא חיבור מסקרן...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא