יום שני, אפריל 20, 2026

פס קול מלחמה #11

השבוע אני מניח לפניכם שני שירים בלבד במסגרת השירים בתוך המערכה הצבאית, הם אומרים הכל, האזינו

נוה גדג' – שייכת לכולם

את השיר "שייכת לכולם" הלחינה נוה גדג' על פי מילותיה של מור גבאי סויד שנרצחה בידי מחבלים בני עוולה באותה שבת שחורה 7.10. על ההפקה המוזיקלית אחראים יחדיו תמיר בן סעדון ושי ברנדר.

כך נוה מספרת – "שייכת לכולם הוא שיר שעומד מאחוריו סיפור. מור גבאי סויד זיכרונה לברכה, הייתה בת יחידה לאם חד הורית מלכה סוויד, היא הייתה חברה יקרה וקרובה מהשירות הצבאי שלי. היינו יחד בצוות במספר מחזורי פיקוד טירונים אני הייתי המפקדת והיא הייתה המשקית ת”ש של החיילים שלי בחוות השומר. מהרגע הראשון שפגשתי אותה, התאהבתי באדם ובאנושיות שלה. אדם מלא באור, מלאה באהבת חינם, לב טהור היה לה, אהובה על ידי החיילים והסגל, למעשה מורי הייתה שייכת לכולם. עבר עשור מאז השירות הצבאי שלנו יחד והמשכנו להיות בקשר בזכות המוסיקה היא הייתה שולחת לי טקסים מדהימים שכתבה, כדי שאלחין ואבצע אותם. בשיחות שלנו לא פעם היא הייתה אומרת: "אני חולמת שלמילים שאני כותבת יחוברו מנגינות שיהפכו לשירים שאנשים ישירו אותם". מור נרצחה בדרכה לביתה מזיקים לנתיבות, נהגה לבית אמה באותה שבת 7.10.23, שאהבה אותה כל- כך מור היתה בעבורה משוש חייה כל עולמה וגאוותה כבתה היחידה. מספר ימים חשבנו שהיא חטופה וכשנודע על הרצחה, הלומה עדיין נכנסתי להתכתבות הוואסאפ שלנו ולקחתי את הטקסט הראשון שראיתי ששלחה אלי. היא קראה לאהובה: "אתה שייך לכולם". התיישבתי, לקחתי את הגיטרה וממש בכמה ד'ק יצא הלחן, הרגשתי שזה מגיע אליי ממקום שאני בעצמי לא ידעתי להסביר. כל כך רציתי שהיא תהיה ליידי כשאני עובדת על הלחן, כמו שתכננו בהתכתבות בוואסאפ, שנשב על זה ביחד. העליתי את הסקיצה של השיר לרשתות ומשם השיר התגלגל והופק עם צוות מוזיקאים מדהימים, שכל אחד נתן מהכישרון שלו לשיר של מורי. וביחד החלטנו לשנות את השיר ללשון נקבה. מבלי להתכוון לכך, השיר הזה הפך לשיר פרידה שאנחנו בעצם שרים לה, נפרדים ממנה עם המילים שהיא בעצמה כתבה. היה לי חשוב להנציח ולהשאיר את מור איתנו, גם אם זה לא פיזי השיר הזה הוא חלק ממנה. מורי הייתה מלאך מלא באור בשימחה, מלאה באהבת האדם. יהי זכרה ברוך."

 

 טוהר גדסי – תחזרי הביתה

את השיר "תחזרי הביתה" כתבה והלחינה היוצרת טוהר גדסי בהפקתו המוזיקלית של עמית שגיא. זו בעצם תפילה לשובם של החטופות והחטופים משבי מחבלי החמאס. בסוף השיר משולבת הקלטה של ארבל אשכנזי, חברת ילדות של טוהר אשר ניצלה בנס במסיבת הנובה, ובה מסר לחברתה עדן ירושלמי שנחטפה מהמסיבה, בה עבדה כברמנית.

כך טוהר גדסי על השיר – "השיר נכתב מנקודת המבט של ארבל לחברתה עדן ירושלמי, שעדין מוחזקת בשבי. למרות כל הקושי ארבל תמיד אומרת: 'עוד רגע את פה׳ ולא מאבדת אמונה. המילים והתקווה, הם השראה ממנה ומהאחיות והמשפחה של עדן. מהחיבור המיוחד שלהן, מהקשר החזק, האמונה, האהבה וכל התפילות על החטופות והחטופים שעדין נמצאים בעזה".

 

 

הכי חדשים

ריטה חזרה לבארבי

מועדון הבארבי מתמלא שוב עד אפס מקום. ריטה חוזרת לבמה אחרי כמעט חודשיים של שקט כפוי. הקהל...

נועה קירל משנה כיוון – מהפארק לשני מופעים באמפי ראשון לציון

המהלך מתחדד עכשיו באופן רשמי. המופע הגדול שתוכנן להיערך בפארק הירקון בתאריך 7 במאי 2026 לא יוצא...

פסטיבל סאנסט משנה תאריכים – מהשקיעה של אפריל אל הקיץ

פסטיבל סאנסט, שתוכנן להתקיים בתחילת אפריל סביב חול המועד פסח, משנה כיוון ומתעדכן עם סדרת מופעים חדשה...

כשהסתיו נכנס לבמה – הרגע שבו השיר של שי-לי עטרי סירב להישאר רק שיר

זה קרה שם, סוף שנת 2015, על הבמה הקטנה של זאפה ברמת החייל, ערב השקה לאלבום בכורה....

דינה פלד תנהל את היכל התרבות בתל אביב

דינה פלד מונתה למנכ"לית היכל התרבות תל אביב-יפו ותיכנס לתפקידה בתקופה הקרובה. היא מגיעה לאחר עשור כמנכ"לית...

עברי לידר – מכתב מהעורף

השיר החדש "מכתב מהעורף" של עברי לידר מגיע בלי רעש מיותר ובלי הצהרות גדולות. כבר בשם יש...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

יום חנויות התקליטים 2026 יצויין בישראל

יום חנויות התקליטים 2026 - כשהוויניל חוזר לחיים גם בישראל בשבת הקרובה, 18 באפריל 2026, יצוין ברחבי העולם...

להקת טיפקס מחזירה את החיים לבארבי

אחרי ימים לא פשוטים, יש רגעים שבהם התרבות פשוט חוזרת לנשום. מחר בערב ייפתחו שוב דלתות מועדון...

האמרגן אשר ראובני הלך לעולמו

האמרגן ואיש המוזיקה אשר ראובני הלך לעולמו לאחר תקופה של אשפוז, בעקבות זיהום חיידקי בדרכי הנשימה. בן...

קולנוע במקום

רשת מועדוני התרבות FRIENDS מבית ההסתדרות משיקה יוזמה חדשה שמדברת בדיוק אל הרגע הנוכחי. כשאולמות התרבות מתמודדים...

מצעד הלהקות הצבאיות יוצא לדרך

תחנת הרדיו כאן גימל פותחת את ההצבעה למצעד השנתי ליום העצמאות וממקדת השנה זרקור על אחד הפרקים...

התרבות שוב נעצרת

עולם המופעים בישראל שוב נעצר. אולמות נסגרים, הופעות מתבטלות, והבמה מחשיכה. זה לא מפתיע. זה דפוס שחוזר...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא