יום שני, אפריל 6, 2026

קרולינה וגיטרה

שתדעו שהמרתף ברחוב אבן גבירול 30 בתל אביב, היכן שפעם שכן בו בית הקולנוע המיתולוגי לימור, מהווה בית לשלל מתחמי תרבות ומופעים, זה מתחיל באולמות של צוותא הבית לתרבות ישראלית, עובר למועדון גריי, ממשיך עם הבר גיורא ועוד מקומות שנפתחים ונסגרים, בתכלס אחד הספוטים שעבדו עד המלחמה ללא הפוגה.

עם פרוץ המערכה הצבאית נרתם צוותא להפיק שלל מופעי מוזיקה, תרבות והופעות לילדים שצולמו באולם על שם לולה ושודרו באופן מקוון ברשתות החברתיות לטובת הציבור שהיה ספון בבתים ובממ"דים, על כך שאפו ענקי לצוותא ולהפקה.

אלא, שהשבוע היה אמור להתקיים במקום פסטיבל הגיטרה השנתי, הפסטיבל הזה שמלכד יחדיו שלל אמנים מזרמים וסוגות שונות כאשר המשותף בהם היא הגיטרה. אז הפסטיבל לא התקיים כפסטיבל, המילה הושמטה ממנו, לא זמן טוב לחגיגות, אבל הנשמה זקוקה למעט אסקפיזם תרבותי וכך האמנים שהיו אמורים להופיעו בפסטיבל כן הופיעו במתכונת יותר צנועה – פסק זמן מוזיקלי "אני גיטרה" בניהולו האמנותי של גיא מזיג. אשר הוקדשה לקהל מפוני יישובי העימות – עוטף עזה וגבול הצפון שפונו מבתיהם, איזו מחווה של אהבה ורצון טוב.

קרולינה בצוותא. צילום יובל אראל
קרולינה בצוותא. צילום יובל אראל
קרולינה ותומר צוק בצוותא. צילום יובל אראל
קרולינה ותומר צוק בצוותא. צילום יובל אראל

אז אמש הגענו למופע הכתר של ה (פסטיבל), כאשר קרולינה, המלכה האם, הגישה את המופע האינטימי "SO CLOSE" עם מיטב השירים שלה ושל הבנות נחמה, כולל טעימה מאלבומה הבינלאומי שיצא בשנה שעברה ומי שליווה אותה עם קלידי הפסנתר החשמלי היה לא פחות מאשר הפסנתרן המאוד מוכשר ורב הפעלים תומר צוק שרק יומיים קודם לכן צפינו בו מקרוב קרוב מלהטט על הקלידים בכולי עלמא.

תשמעו, זו הייתה שעה של אסקפיזם מבורך, צוותא היה מלא כמעט עד אפס מקום, אפילו היציעים הצדדיים היו עמוסים בקהל, וקרולינה, היא נתנה את כל כולה על הבמה, בסיפורים מקדימים ובשירה ונגינה על הגיטרה האקוסטית (ואף מילה על כך שבאמצע המופע היא הסתכלה עלי ואמרה שהנה יובל אראל כאן ואני הרגשתי גם נבוך וגם קצת סלבריק'ה…).

קרולינה בצוותא. צילום יובל אראל
קרולינה בצוותא. צילום יובל אראל

רגע מרגש היה ממש בתחילת המופע כאשר קרולינה בצעה את השיר הפיוטי "אין זה משנה" בו נכרכות מילות תפילת קריאת שמע הנהוגה להיאמר בעת שהולכים לישון ונושאים את שמות מלאכי אלוהים, תפילה שלקחה אותי עשרות שנים לאחור בהיותי ילד פעוט שסבתו נהגה לברכו לפני השינה עם התפילה הזו…

קרולינה ואורחת מהקהל בצוותא. צילום יובל אראל
קרולינה ואורחת מהקהל בצוותא. צילום יובל אראל

בסוף המופע הזמינה קרולינה נערה שישבה באולם להצטרף אליה ולשיר יחדיו את השיר של הבנות נחמה So Far. אני ובטח גם כל מאות הצופים שנכחו באולם יצאו לאחר מכן עם תחושת שובע של מנת התרבות היומית ומעבר לכך.

תודה רבה
לחצו לצפייה בגלריית התמונות המלאה

והנה כמה קטעי תיעוד בפייסבוק לייב מתוך המופע

הכי חדשים

התרעה מוקדמת בצוללת צהובה

הצוללת עולה לפני השטח - ומגיבה למציאות בזמן שבו התרבות המקומית נדרשת להתאים את עצמה למציאות ביטחונית משתנה,...

נסרין קדרי – יהלום מעבדה

חמישה שירים בין חג לפרידה ובין ציניות לרגש חשוף כל שנה חגי האביב מביאים איתם פריחה, לא רק...

האם סלין דיון תגיע לישראל

זו השאלה שחוזרת שוב ושוב אל מרכז השיח המקומי בכל פעם ששמה עולה מחדש בכותרות. עכשיו, כשהיא...

פסטיבל Pride Land בים המלח

ארבעה ימים בלב המדבר, בין מלח לשמש, צפויים לייצר בקיץ הקרוב מציאות אחרת. פסטיבל Pride Land, שייערך...

עידו שנצור – לא לא לא

יש משהו כמעט מתבקש בלחזור אל שירי יסוד של הזמר העברי, אבל רק כשהדבר נעשה מתוך הבנה...

עמרי גליקמן – חופשת מלחמה

עמרי גליקמן, סולן להקת התקווה 6, משחרר שיר קצרצר שנולד ממקום פשוט וכואב. משפטים, שאלות והרהורים של...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

האמרגן אשר ראובני הלך לעולמו

האמרגן ואיש המוזיקה אשר ראובני הלך לעולמו לאחר תקופה של אשפוז, בעקבות זיהום חיידקי בדרכי הנשימה. בן...

קולנוע במקום

רשת מועדוני התרבות FRIENDS מבית ההסתדרות משיקה יוזמה חדשה שמדברת בדיוק אל הרגע הנוכחי. כשאולמות התרבות מתמודדים...

מצעד הלהקות הצבאיות יוצא לדרך

תחנת הרדיו כאן גימל פותחת את ההצבעה למצעד השנתי ליום העצמאות וממקדת השנה זרקור על אחד הפרקים...

התרבות שוב נעצרת

עולם המופעים בישראל שוב נעצר. אולמות נסגרים, הופעות מתבטלות, והבמה מחשיכה. זה לא מפתיע. זה דפוס שחוזר...

עולם ההופעות שותק – ושאול מזרחי שובר את הדממה

כשהעיר התעוררה לאזעקה באותו בוקר שבת, הרגע שבו התברר שאנחנו נכנסים למערכה צבאית, בבארבי לא חיכו. שאול...

פסח בלי פסטיבלים – התרבות הישראלית נדחית לקיץ

חופשת חג הפסח בדרך כלל מביאה איתה פסטיבלים והופעות בכל הארץ. השנה התמונה אחרת לגמרי. אירועים שתוכננו...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא