שבת, יוני 13, 2026

בצל המלחמה נקבע מתווה כלכלי לאנשי עולם התרבות

שבועיים וחצי מאז פרוץ מלחמת "חרבות ברזל" במהלכם התנדבו מאות אמנים ואנשי תרבות מעולמות המוזיקה התיאטרון ואחרים לרוץ ולהופיע בפני שלל קהילות בארץ החל ממחנות הצבא והתכנסויות אנשי המילואים, דרך מקלטי ציבור המפונים מיישובי עוטף עזה דרך ביקורים אצל פצועי המלחמה וההפגזות, ובכלל כמעט בכל תחום בו אמנים יכולים להרים את המורל ולתת שעה של אסקפיזם מהמלחמה המתרחשת עלינו וכל זאת בהתנדבות מלאה וללא תמורה כספית הגיעו לקיצם.

אמש נפגשו גורמי תעשיית התרבות וההפקות בישראל בביתן אקספו, גני התערוכה בתל אביב, והכריזו על פתיחת חמ"ל מאוחד שמטרתו חיזוק המורל הלאומי ותמיכה נפשית במפוני יישובי עוטף עזה, הנפגעים מאירוע הטרור המחריד, מהמצב הביטחוני הנמשך וכן למפוני יישובי הצפון, הפצועים בבתי החולים ועוד.

את החמ"ל מובילים איגוד תעשיית התרבות והפקות הבמה, יחד עם משרד התרבות והחברה למתנ"סים וכן עם רשות החירום הלאומית במשרד הביטחון (רח"ל). בעקבות הערכת הגורמים המקצועיים כי מצב החירום במדינת ישראל עלול להימשך עוד זמן רב, נוסף על הצורך האמיתי בחיזוק חוסנן של הקהילות שפונו ונפגעו – נערכו כל הגופים לפעולה מקיפה וארוכת טווח.

כך שר התרבות והספורט מיקי זוהר –  ״עולם התרבות בישראל התגייס להרמת המורל בעורף ובחזית במופעים, במפגשים ובסדנאות יצירה. אני שמח שעכשיו במערך שנוצר יהיה אפשר יהיה לתגמל במידה מסוימת את האמנים, האמניות ואנשי הבמה שמגיעים להופיע ולחזק את רוחו של העם שלנו. משרד התרבות והספורט ימשיך להיות העוגן והאוזן הקשבת הן בימי שגרה והן בימי חירום. אנחנו כולנו בלב אחד וכאיש אחד בתקופה הקשה הזאת".

כך יוני פיינגולד, יו"ר איגוד תעשיית התרבות והבמה –  "אני מודה לכל תעשיית התרבות – אומנים, מפיקים, מנהלי אומנים, אנשי הגברה וסאונד, מפעילים, שחקנים, מטפלים, אנשי יצירה ולמשרדי הביטחון והתרבות על שיתוף הפעולה. כולנו התגייסנו בהתנדבות מיד לפעילות ביום שבת הנורא ויש עשרות יוזמות שפועלות. כרגע מה שחשוב הוא ליצור את שיתוף הפעולה בין כל הגופים היוזמים ולאפשר לכל נקודה בישראל לקבל מענה תרבותי וכן לסכם על מודל של תעריפי מלחמה, כדי לאפשר לכולם לקבל חיזוק לנפש ולרוח".

ובהזדמנות זו אנשי תרבות וגופים נוספים המבקשים להצטרף לפעילות, מוזמנים ליצור קשר עם החמ"ל דרך רח"ל (רשות חירום לאומית) או דרך איגוד תעשיות התרבות והבמה במייל: Info@amarganim.co.il

הכי חדשים

יוני על רחבת המחול – אוהד נהרין, רקדני בת שבע ויוצרים עצמאיים מזמינים את הקהל למסע של תנועה ודמיון

יש משהו מעודד בעובדה שדווקא בתקופה שבה נדמה שהמציאות המקומית אינה מפסיקה לטלטל, עולם המחול ממשיך לנוע...

אידיוט! – הזיות של מטייל בודד

הסיפור שמאחורי הסיפור מעטים מכירים את אורי רוסו בשמו, למרות שמיליוני מאזינים ברחבי העולם כבר פגשו את היצירה...

לילה של מילים וצלילים – הספרייה הלאומית חוגגת את שבוע הספר עם מחווה חד פעמית ליונה וולך

חודש יוני מזוהה כמעט באופן אוטומטי עם שבוע הספר העברי. ברחבי הארץ מוקמים דוכני הספרים המוכרים, הסופרים...

ליעד ברוידא – Transcreations

אם אתם גוללים באינסטגרם או בטיקטוק, יש סיכוי שכבר שמעתם את ליעד ברוידא. גם אם לא ידעתם...

לבונטין 7 חוגג 20 שנה – "לילה לא שקט" ישתלט על מוזיאון תל אביב

אחרי עשרים שנות פעילות שהפכו אותו לאחד ממוקדי היצירה החשובים בישראל, מועדון לבונטין 7 יוצא מהרחוב המוכר...

כשהחלום ניצח את הכאוס: "Köln 75" חושף את האישה שהצילה את הלילה ששינה את הג'אז

כאשר ישבתי אמש באחד האולמות של סינמטק תל אביב וצפיתי ב"Köln 75", הסרט שמחזיר אל סיפורו של...

2 הערות

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

לבונטין 7 חוגג 20 שנה – "לילה לא שקט" ישתלט על מוזיאון תל אביב

אחרי עשרים שנות פעילות שהפכו אותו לאחד ממוקדי היצירה החשובים בישראל, מועדון לבונטין 7 יוצא מהרחוב המוכר...

מצעד הגאווה חוזר – אלה הכוכבים שיחתמו את החגיגה בפארק צ'ארלס קלור, שידור חי מהשטח

יותר משלושה עשורים חלפו מאז צעדו המשתתפים הראשונים במצעד הגאווה בתל אביב בשנת 1993. מאז הפך האירוע...

קרן אן שרה סרז' גינסבורג – ערב מיוחד בסדרת "השתקפויות"

בתאריך 29 ביוני תעלה הזמרת והיוצרת הבינלאומית קרן אן לבמת האופרה הישראלית למופע מיוחד במסגרת סדרת "השתקפויות" של...

הערב הגדול של הרוק הישראלי – חמישה יוצרים, במה אחת ופס קול של כמה דורות

חמישה מהשמות שעיצבו את הרוק הישראלי נפגשים לערב אחד של להיטים ופס הקול של כמה דורות שלום חנוך,...

אינפקטד מאשרום בדרך לנמל יפו – הלילה הלבן מתחיל לקבל צורה

תוכניית לילה לבן 2026 עדיין נחשפת בהדרגה, אך כבר עכשיו מסתמן אחד האירועים המסקרנים של הלילה הארוך...

מנהל האמנים בועז בן ציון הלך לעולמו

האיש שהפך את הייצוג למקצוע בן ציון נולד בשנת 1946 ועלה לישראל מבולגריה בילדותו. את דרכו בעולם הבידור...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא