חדשות הסצנהחדשות מקומיות

בית רומנו עובר לידי עיריית תל אביב

בית רומנו על כלל עסקי התרבות שבו עובר לידיה של עיריית תל אביב שתכריז עליו כמבנה ציבורי, חיי הלילה נצלו!

תמה הסגה אודות גורלו של התדר, מיזם התרבות והבילוי השוכן במתחם בית רומנו מזה מספר שנים מאז שנוסד לראשונה לפני יותר מעשור בחנות קטנה מול בית הכנסת הגדול באלנבי (היכן שכיום שוכן פורט סעיד). כזכור נפוצו ידיעות שונות על כוונת רוכשי בית רומנו להרוס אותו ולהרים במקום מגדל מגורים או עסקים חדש ורב קומות.  היו שלל דיבורים על מה יקרה לגורל התרבות התל אביבית האותנטית שהתדר ובית רומנו הרימו בשנים האחרונות, במיוחד לסצנת המוזיקה האלטרנטיבית והעצמאית.

לפני זמן קצר הכריז רון חולדאי, ראש עיריית תל אביב יפו כי בית רומנו עבר לידיה של העירייה והוא יוכרז כמבנה ציבורי. המשמעות היא שאפשר להירגע, לנשום לאט ולהמיך ולהנות משלל מיזמי התרבות המצויים במתחם. נקווה שאין מדובר בתעלול בחירות האמורות להתקיים עוד חודשיים…

"חדשות מרגשות לכל שוחרי התרבות וחיי הלילה בעיר – בית רומנו יישאר פתוח!
בית רומנו שימש במשך עשרות שנים בית מסחר לטקסטיל ולהלבשה, אך בשנים האחרונות הוא הרבה מעבר לכך.
עם פתיחתו של ה"תדר" המתחם הזה הפך למוסד תרבותי של ממש – מקום עלייה לרגל לבליינים ולבלייניות, נשות ואנשי אמנות, חובבי אופנה וכמובן אי אפשר בלי הפיצה הענקית והממכרת של אייל שני 🙂
אני שמח לספר שלאחר משא ומתן ארוך הגענו לתכנית מוסכמת עם היזמים שמעבירה את בית רומנו לבעלות העירייה וקובעת אותו כמבנה ציבורי. היזמים יפוצו בפרויקטים אחרים בעיר. תל אביב היא בירת התרבות וחיי הלילה. הם חלק בלתי נפרד מסוד קסמה וכך זה יישאר. העירייה תמשיך לשמר ולפתח את הנכס החשוב הזה בכל כוחה."

 

להלן הודעת עיריית תל אביב בהמשך להכרזת ראש העיר – "בית רומנו עובר לבעלות עירונית וימשיך לפעול כמרכז תרבותי, ציבורי ותעסוקתי. חדשות מרגשות לכל נשות ואנשי הלילה ולכל שוחרי התרבות בעיר: בית רומנו, המתחם החם בעיר, ימשיך לשמור על צביונו הנוכחי כמקום בעל ערך תרבותי וציבורי בתל אביב-יפו. התכנית החדשה, שנמצאת בסמכות הוועדה המחוזית ותידון בוועדה המקומית בשבוע הבא, תאפשר לבית רומנו להמשיך ולהתקיים על אופי הפעילות הייחודי לו. לפי התכנית המוצעת, יועבר בית רומנו לבעלות עירונית וייקבע בייעוד ציבורי. במבנה יתאפשרו בעיקר שימושים ציבוריים מגוונים ובנוסף יתאפשרו גם מסחר ושימושי מלאכה ותעסוקה יצירתית.

בית רומנו, שנבנה בדרך יפו 9 בשנת 1947 ביוזמתם ובכספם של האחים רומנו מסוריה ובתכנונו של האדריכל מאיר הורמן, מתואר לא אחת כ"קניון הראשון בארץ ישראל". במשך עשרות שנים שימש הבניין כבית מסחר לטקסטיל והלבשה, אולם בשנים האחרונות הוא הרבה מעבר לכך; עם פתיחתו של בר ה"תדר" בשנת 2010, הפך המתחם כולו למוסד תרבותי של ממש – מקום עלייה לרגל לבליינים ולבלייניות, נשות ואנשי אמנות וחובבי אופנה וקולינריה.

כידוע, לאחרונה הודיעו בעלי הבניין כי בכוונתם לקדם במתחם תכניות משלהם. אך עיריית תל אביב-יפו, שאינה מוכנה לעמוד מנגד, החליטה לקדם תכנית משלה. התכנית המוצעת קובעת את בית רומנו כהקצאה לצורכי ציבור בתמורה לתוספת זכויות בנייה למגורים ודיור בר-השגה בתחום תכנית ניבה גת-רימון הסמוכה. בנוסף, כוללת התכנית גם תוספת זכויות בנייה לתעסוקה והגדלת השטח הציבורי בתחום תכנית בגין 64 במרחב יצחק שדה/חסן ערפה. סה"כ תוספת זכויות הבנייה הסחירות בתכנית תבוא לידי ביטוי בתוספת של 6-7 קומות בכל אחד משלושת המגדלים המאושרים כבר בתחום תכניות אלה."

 

 

יובל אראל

הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

לקריאה נוספת

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

Back to top button
%d בלוגרים אהבו את זה: