חדשות אינדיחדשות בינלאומיותחדשות הסצנהחדשות מקומיות

פסטיבלבונטין 7 יוצא לדרך

בשנתו ה- 17 מציין מועדון לבונטין 7 חודש של חגיגת הופעות מוגזמת וגם לילה במוזיאון תל אביב, כל הפרטים

חגיגת הקיץ של מועדון ההופעות התל-אביבי ״לבונטין 7״ חוזרת בציון יומולדת 17 למוסד האהוב. גם השנה הפסטיבל ישלב מוזיקה, תרבות, אמנות ומרתונים פרועים אל תוך הלילה במועדון שברחוב לבונטין 7 לאורך מרבית חודש יולי. בעקבות ההצלחה שנה שעברה, חוזר וגדל אירוע השיא ’לילה לא שקט’ – קרשנדו ענק של עשרות מופעים עם טובי המוזיקאים והיוצרים בכל האולמות החללים והגלריות של מוזיאון תל-אביב עד אור הבוקר.

פסטיבלבונטין 7 ה-17 –  1-22/7 | לבונטין 7 | מוזיאון תל אביב

לילה לא שקט במוזיאון תל אביב- חמישי 13/7: המתופף האגדי מניו יורק Lewis Nash חובר לביג בנד של יונתן וולצ'וקשלומי שבן, ג’ירפות מארחים את דיקלה למופע חד פעמי, הילה רוח, יובל מנדלסון והמסע לפולין, עטר מיינר, איה זהבי פייגלין, דניאל סאן קריאף, שלמה בר והברירה הטבעית, שמאן שמאן, שאיי ועוד הפתעות

בין הופעות פסטיבלבונטין במועדון: Hamid Drake (ארה״ב) בשני מופעים מיוחדים עם מוזיקאים ישראלים, Axel Dorner(גרמניה),  Chris Jonas (ארה״ב) יחד עם תזמורת הזמן האבוד ומופע נוסף של Lewis Nash הפעם מארח מטובי מוזיקאי הג׳אז הישראלים, אפרת בן צור מארחת את עמיר לב, בוא לבר, ג׳ני פנקין מארחת את מיקה קרני, טפאש מארחים את טדי נגוסה, היללה משיקים אלבום חדש, צליל דנין, נערות ריינס, הזאבות, גד תדהר, מעיין ליניק, עוזי רמירז, פסטיבל העוד האלטרנטיבי, רם אוריון מקליט אלבום לייב, מופע מחווה לבוב ספוג עם מיטב מוזיקאי הפרי ג׳אז, תזמורת ארמון בזמן, Şatellites, תמר שאוקי ויאיר דלאל, ליאב חזקיה,  בזעת, גרייט משין, קורדרוי ועוד…

כל המופעים, התאריכים והכרטיסים במסגרת הפסטיבל

לפני 17 שנים ברחוב לבונטין 7 בתל אביב נולד מועדון הופעות קטן בקומה התחתונה של בר אפלולי.מאז עברו בין כתליו עשרות אלפי אמנים מקומיים ובינלאומיים, רבים עשו שם את צעדיהם הראשונים לבמות המרכזיות וחוזרים לעשות כבוד לבמה האהובה מדי שנה בפסטיבל. קשה לדמיין את חיי הלילה התל אביביים ואת עולם התרבות המקומי ללא לבונטין 7,  עמותה רשומה ללא מטרות רווח שכל פועלה מיועד לקידום המוסיקה והאמנים. זו אחת הבמות הכי מבוקשות ואהובות על המוזיקאים ועל הקהל שוחר ההופעות, המוזיקה והתרבות, שמרגישים שם הכי קרוב אחד לשני, הכי בבית.

המגוון המוסיקלי במקום חולש על טווח אדיר של סגנונות ושפות, מג'אז ומוסיקת עולם, פופ ורוק ישראלי ובינלאומי, פאנק פ'אנק ומטאל, כל מה שביניהם והכל גם יחד. לצד המוזיקה הפועמת בין כתליו ערב ערב, ממשיך הלבונטין לחדש ולהמציא את עצמו בשלל זירות וחזיתות, אם זה בפסטיבלים מיוחדים כמו פסטיבל הפסנתר המסורתי ואם זה בתחום הקולינריה כמו הפיצה האהובה וחומוס 7 שנפתח השנה לסרוויס צהריים.

אסיף צחר, מנהל המועדון והסקסופוניסט הבינלאומי המוערך (דיגיטל פרימיטיב) הקים את המועדון עם השותפים המוזיקאי דניאל שריד והמנצח אילן וולקוב, וכיום מנהל אותו בעצמו. בשנים האחרונות עובד אתו כתף לכתף המנהל האמנותי אביב שריקי שאמון יחד איתו על קביעת התכניה החודשית והקו המוזיקלי העשיר של המקום, כמו גם על הפסטיבל השנתי.

כך אסיף צחר לקראת הפסטיבל-  ״זאת השנה ה-17 שלנו וכל שנה אנחנו משפשפים את העיניים מחדש להיות בטוחים שאנחנו עדיין פה. אחד הדברים המיוחדים והיפים שקורים פה בארץ הוא דור חדש של מוזיקאים ויוצרים צעירים נהדרים, דור חדש שממשיך את התרבות העצמאית היוצרת והלא מתפשרת ונותן לנו מרץ חדש להמשיך בעשיה. בצל הפשיזם הממסדי שמנסה להשתלט עלינו, הם אלו שנותנים לנו תקווה ומשמעות לעשיה היצירתית בלבונטין 7. אז אם יש שמות שלא שמעתם עליהם, אלו הקונצרטים שחייבים לבדוק. בעקבות הצלחה מדהימה בשנה שעברה, אנחנו שמחים להמשיך את שיתוף הפעולה המעולה עם מוזיאון תל-אביב באירוע השיא ׳לילה לא שקט׳. השנה החלטנו להגזים בליין-אפ ללא גבולות: רשימה ארוכה של הופעות מקומיות ובינלאומיות, שיתופי פעולה ראשונים כמעט דמיוניים, קונצרטים, מיצגים ואומני סאונד שיוצרים סיור מוזיקלי בכל מה שטוב בשבירת מסגרות – מוזיקה מעוררת השראה וכיף ללב ולרגליים’’.

לילה לא שקט במוזיאון
לילה לא שקט במוזיאון

יובל אראל

הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

לקריאה נוספת

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

Back to top button
%d בלוגרים אהבו את זה: