חדשות הסצנהחדשות מקומיות
כולל וידאו

גלי עטרי וקורין אלאל – "אין לי ארץ אחרת" בעצרת המחאה

מי שבצעה לראשונה את שירו של אהוד מנור המנוח "אין לי ארץ אחרת" בצעה אמש יחד עם קורין אלאל את השיר מעל בימת ההפגנה בתל אביב, כל הפרטים

בשנת 1982 כתב הפזמונאי אהוד מנור את השיר "אין לי ארץ אחרת" ומסר למוזיקאית קורין אלאל את מטלת ההלחנה, בזמנו חשף אהוד מנור כי השיר נכתב  כביקורת על אזלת-היד והיעדר ההתייחסות למותם המיותר לדעתו של חיילים רבים בזמן המלחמה. השיר שבוצע לראשונה ארבע שנים מאוחר יותר, בשנת 1986 בפי הזמרת גלי עטרי, הפך לשיר מחאה ואמץ בידי קבוצות וארגונים רבים ומגוונים בארץ. השיר הפך לנכס צאן ברזל ויה נשלף להשמעה או ביצוע במועדים ייחודים כימי אבל.

מילותיו של השיר ובמיוחד הבית הראשון הפכו אט אט לסיסמאות שאומצו בידי שני קצוות הקשת הפוליטית בארץ, משמאל ומימין, הכל לפי הצורך והעניין.

אֵין לִי אֶרֶץ אַחֶרֶת
גַּם אִם אַדְמָתִי בּוֹעֶרֶת
רַק מִלָּה בְּעִבְרִית חוֹדֶרֶת
אֶל עוֹרְקַי, אֶל נִשְׁמָתִי
בְּגוּף כּוֹאֵב, בְּלֵב רָעֵב
כָּאן הוּא בֵּיתִי.

ביום שישי במהלך תוכניתו של קובי מידן "סוכן תרבות" התארחה הזמרת גלי עטרי, בין הנושאים עליהם היא נשאלה עלתה גם שאלה אודות השיר שכתב אהוד מנור המנוח והולחן על ידי קורין אלאל – "אין לי ארץ אחרת", קובי מידן שאל את גלי עטרי האם היא תענה להזמנה לבצע את השיר במסגרת ההפגנות כנגד המהפכה השלטונית והיא אמרה – "אני אשקול זאת בחיוב". קודם לכן אמרה גלי כי היא חושבת שהשיר מדבר לכל אזרח ואזרח במדינה, השיר מרים ראש כל פעם שקורה משהו, הוא כל הזמן רלוונטי. כזכור, השיר נבחר לפני שבועיים על ידי גולשי הרשת במסגרת וועידת "האנשים של המדינה" לשיר של המדינה.

צפו בגלי עטרי משיבה לשאלותיו של קובי מידן, קטע הוידאו באדיבות התכנית "סוכן תרבות" בכאן 11 וקסטינה תקשורת

 

מעניין לעניין זו הייתה רק שאלה של תיאומים ואמש עלתה גלי עטרי יחד עם מלחינתו של השיר קורין אלאל על הבמה במהלך הפגנת "האנרכיסטים" בצומת קפלן ודרך בגין בתל אביב וביצעה את השיר אל מול רבבות מפגינים. התיעוד מתוך שידור פייסבוק לייב של ערוץ דמוקרטtv.

צפו בגלי עטרי וקורין אלאל שרות את "אין לי ארץ אחרת", התיעוד באדיבות ערוץ דמוקרטיוי

 

יובל אראל

הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

לקריאה נוספת

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

Back to top button
%d בלוגרים אהבו את זה: