כל הדיווחים בצל המלחמה מרוכזים במדור החדשות

פס קול שבועי

פס קול שבועי 11.11.2022

שירים ואלבומים שיצאו השבוע וראויים להאזנה וצפיה

פשוט אספתי כמה מוזיקאיות שהפציעו עם יצירות חדשות השבוע והצבתי אותן כאן עבורכם.ן להאזנה ראויה לקשת רחבה של סגנונות, קולות, מנגינות, סיפורי חוויות הנעים בין הטוב, השמח, העצוב והמר, הרבה רעיונות. תלחצו פליי… 

שיר אלוני – רדיו

המוזיקאית והיוצרת שיר אלוני משיקה הבוקר שיר חדש – "רדיו" אשר נכתב והולחן על ידה בהפקתו המוזיקלית של אורי וורטהיים. בגילוי נאות אציין כי שיר נמנתה על צוות כתבי וצלמי האתר שלנו. בשנים האחרונות היא מנהלת את "שדה" מרכז יצירתי לאמנים. בשיר החדש מבקשת שיר להלל ולשבח את שדרני תחנות הרדיו השונות על התרומה התרבותית שהם מביאים למאזינים.

כך שיר עם יציאת  שיר החדש – "קבלו אותו- הסינגל החדש "רדיו" וגם הקליפ בהשתתפותם האדירה של שדרנים ושדרניות מהממים. השיר הזה הוא תעודת הזהות שלי כמוזיקאית ואדם, מה שאני רוצה לשדר אל העולם, האהבה והתודה לאנשי הרדיו באשר הם על העשייה שלהם למען התרבות הישראלית, הבמה שהם נותנים לאמנים בתחילת דרכם וגם אמירה שעכשיו בתקופה הזו במיוחד, זה הזמן הכי טוב לשדר אהבה, כל אחד ברדיו ובדרך שיש להם. לעשות שמח וטוב לאנשים גם כשלי אישית לפעמים קשה- להצליח להתחבר לתדר הטוב והשמח שיש לי בלב."

 

רוית סלמוןלא נורמלי

בדרכה להשקת אלבום בכורה, משחררת המוזיקאית בוגרת רימון, רוית סלומון, את השיר "לא נורמלי" אשר נכתב והולחן על ידה בהפקתו המוזיקלית של יהוא ירון. בשיר החדש, הרביעי במספר מהאלבום הצפוי, עוסקת רוית בעולם הדייטים הבלתי נסבלים, שיר קופצני ומלא חשמל.

כך רוית עם יציאת השיר – "לפעמים נדמה לי שכל ההזויים עליי 😂 היה את הבחור ההוא שאמר לי בסוף הערב "אם לא באלך שנמשיך, לפחות נשיקת ניחומים". והיה את ההוא, דווקא נשמע נחמד בטלפון, כשאמרתי לו שרחוק לי להפגש באשדוד, אמר לי בעצבים "פרינססה, יש לך אוטובוס ליד הבית". ואיך אפשר לשכוח את הגיטריסט הנרקסיסט, שהסביר לי כל הערב למה השירים שלו יותר טובים  מהשירים של הביטלס. 😧😰 בטוחה שלכל אחת ואחד(אני יודעת, יש גם הזויות..) יש סיפורים מסמרי שיער לא פחות משלי. מה בסך הכל רוצים, לא להיות לבד בעולם."

 

ענבר מיליקובסקישקופה

לפני כחודשיים, ענבר מיליקובסקי, בת 32 מהרצליה, ראפרית ויוצרת ייחודית ומוכשרת, מתמודדת נפש ומחלימה מסרטן – ניסתה לשים קץ לחייה. היא נשארה בחיים והחליטה לתאר את מצבה בשיר חדש, "שקופה". בעודה מחכה למקום במסגרת טיפולית, היא יצרה את שירה השמיני, שעוסק בנושאים שלא מרבים לדבר עליהם: התמודדות נפש, אובדנות וסרטן. במילים חדות ובישירות שמאפיינת את השירים שלה, ענבר מספרת באומץ על ההתמודדות היומיומית, על תחושת חוסר השייכות והבדידות.

כך ענבר עם יציאת השיר החדש – "לפני פחות מחודשיים ניסיתי להתאבד. אבל בואו נחזור חודשיים אחורה. ביום שבו קיבלתי את תוצאות הבדיקה שבישרה שהחלמתי מסרטן, שקעתי לייאוש. נכון מוזר? הרי מי שמחלים מסרטן אמור להרגיש שקיבל את חייו במתנה, שיש לו הזדמנות נוספת ומעכשיו הוא יעריך כל רגע שיש לו על כדור הארץ. אצלי זה לא עבד ככה. כמי שמתמודדת עם הפרעת אישיות גבולית, דיכאון ועוד שלל אבחנות, אובדנות וניסיונות אובדניים לא זרים לי. בזמן שהייתי בטיפולים כימותרפיים, היו לי כל כך הרבה כאבים שאפילו לא יכולתי לחשוב על אובדנות. ההחלמה מסרטן סימנה את הקריסה ובעיקר את הפער בין המציאות לציפיות: אני כאילו בריאה אבל מרגישה מאד חולה; אני אמורה לשמוח ובמקום זה אני אובדנית; מצופה ממני לחזור לחיים וכל מה שאני מסוגלת זה להיות במיטה."

 

שני שביטשמיים כמו חולצה

המוזיקאית שני שביט משיקה שיר חדש – "שמיים כמו חולצה" אשר נכתב, הולחן והופק מוזיקלית על ידה בסגנון המזכיר את ימי הזוהר של פסטיבלי הזמר בשנות השבעים. שני אשר למדה את תחום המוזיקה בניו אורלינס החלה בשניםה אחרונות לשחרר מתוך מגירות נעולות שירים, זהו אחד מהם. שיר שמבקש להביא את סיפורה של אישה הנחושה להתגבר על נסיבות חיים טרגיות. המקצב והעיבוד המוזיקלי לוקח את המאזינים בין צעדי מחול תימני, פיזוזי רגאי ואפילו לאווירת השאנטי של דרום אמריקה.

כך שני – "הנה, חברים, הוא בחוץ, בשבילכם. השיר שחיכיתי כל כך להוציא מהרגע שהולחן. וכמה הוא עבר והשתנה מאז, וגם אני. אחרי שנים של נגינה לצד גדולי אומני העדה, יצא לי תינוק תימני. טבעי, סה"כ😁😉 ואז באו החברים המכובדים שתיכף אציג בגאווה רבה וצבעו אותו בשלל צבעים ותבלינים. זה שיר כאב, בלחן שמח. יאמן-רגאיי."

 

 רות שועלי – כל כך טוב לי

המוזיקאית והיוצרת רות שועלי הגיעה לתל אביב היישר ממצפה רמון הרחוקה, השתלמה בלימודי ההלחנה ברימון, מיוזיק, אצל רותם בר אור, אצל אוהד שרגאי ואצל נועם ענבר. רות כותבת שירים המלווים בצליל קברטי . את השיר החדש – "כל כך טוב לי" כתבה והלחינה רות סביב התחושה של מציאות מחבקת יחד עם תשוקה לעוד מאותה תחושה ממכרת. לצידה של רות סייעו שני אחיה אמרי ואביתר שטיפלו בהפקה המוזיקלית ובוידאו קליפ המלווה.

כך רות עם יציאת השיר החדש – " "כל כך טוב לי" מסתובב חופשי בעולם. אני משוכנעת שכתבתי את השיר כשבייצתי. כל פעם שאני מבייצת אני מרגישה רעב אינסופי לאהבה, אני רוצה שאנשים ברחוב יתפעלו ממני, אני חושבת על עצמי דברים נהדרים וראויים וכל מרחב הוא אופציה למשחק. זה גם אדיר ובמקביל תזכרו שאמרתי שאני רעבה. אז לפעמים מה שקורה לי כשאני ברעב מהסוג הזה, הוא אובדן גבולות וחוסר יכולת לזכור מה באמת כדאי…מכירים את המשל על השועל שאכל יותר מדי ענבים בכרם ולא יכל לצאת? על זה "כל כך טוב לי."על זה שהוא לא יכל לצאת, אבל גם היה לו טעים🙂 אני מאוד מאוד מתרגשת שהשיר יצא, נראה לי שאנשים יאהבו אותו וכבר אוהבים ועוד יותר מרגש שכל השיר הזה הוא הפקה משפחתית, אח שלי אמרי הוא איש עדין ומיוחד ובזכות העבודה על השיר הבנתי עד כמה הוא זן מאסטר, מאוזן, מצחיק ופיקח, הוא המפיק המוזיקלי של השיר והוא עשה את השיר ואותי מגניבים יותר. את הקליפ עשיתי עם אח מספר 7 אביתר, שהוא חבר שלי מאז שהוא נולד ועפנו על עצמנו והיה כל כך טבעי וכיף ליצור יחד שזה באמת חבל שאף אחד לא משלם לנו על הכיף הזה, תסריט, צילום, בימוי ועריכה, גאון בקלות. את המיקס וההפקה הקולית עשה חבר שלי היקר איתי ברקוביץ' שהיה מושא האהבה שלי כשכתבתי את השיר, תוך כדי עזר בכתיבה שלו ובסוף גם עשה מיקס והפקת שירה זוהרים. לתמיכה סופית הבאתי את עדיש הלא היא עדי שחם שמחזיקה לי יד חודשיים ברכות רבה ונחישות בול. תודה לכל האהובים שעזרו ולקחו חלק. תהנו מהשיר יאללה!!"

 

זיו אייזנמןMA-LE THULA

המוזיקאית זיו אייזנמן משיקה את הסנונית הראשונה מתוך אלבום הבכורה שלה –  Love & Lost       העתיד לצאת במלואו באפריל 23. השיר – MA-LE THULA המקבל את השראתו מעולמות השבטים בלב אפריקה עוסק למעשה בפרידה, בשיר מבקשת זיו להיפרד מסבתה באמצעות שימוש בטקסיות שבטית עתיקה במהלכה מתבקשת מציאת המנוחה ומקום השלווה לנפש שנפרדת מהעולם הגשמי.

כך זיו עם יציאת השיר – "אחד השיעורים הגדולים שקיבלתי מסבתא שלי, מותר לחגוג גם את העצב אז הנה חגיגה גדולה מהחיים, של אהבה אובדן ומה שבינהם. תודה לא.נשים המטורפות והמוכשרים שמקיפים אותי ואת האומנות שלי באהבה ותודה לך מא-לה שלי".

זיו תשיק את השיר החדש במופע שיתקיים בתאריך 2 בדצמבר במועדון בארבי בתל אביב.

 

 אראל גנות – דיברנו

המוזיקאית אראל גנות, בת 23. את לימודי הנגינה בפסנתר ניהלה בעצמה, קוראים לכך אוטודידקטיות.. היא משיקה השבוע את הסנונית הראשונה שלה מתוך אלבום הבכורה – "בא פתאום" שיצא בהמשך החודש. השיר – "דיברנו" נכתב והולחן על ידה בהפקתו המוזיקלית של רועי טל (הי רועי, התגעגעתי לשמוע אותך מעל הבמה…מאז ימי הסאבליים בעשור הקודם. י.א.). במילות השיר מבקשת אראל לספר על קשר רומנטי שנכשל ועל רצונה להיות אחרי כן ולהתמקד בעצמה.

כך אראל עם יציאת השיר – "הסיפור שמאוחרי השיר מדבר על אהבה אבל הפעם, לא רומנטית. ויתור מול רווח. וכמה אנחנו נלחמים בעצמנו ומתקשים לפעמים לבחור בעצמנו."

 

יעל דקלבאום – What About The Women

מה בקשר לנשים הוא תרגומו הכי מילולי לשם אלבומה החדש של המוזיקאית היוצרת והמאוד אקטיביסטית בתחום ההעצמה הנשית והמרדף אחר שלום אותו מביאות נשים בכלל. בגילוי נאות אציין כי נטלתי חלק (כצופה ומתעד) במסע המוזיקלי הראשון של יעל אי שם לפני כעשור עם אלבומה הראשון מאז שיצאה לדרך עצמאית אחרי השתתפותה בשלישיית הבנות נחמה.

כעת, לאחר שצעדה במשך שלוש שנים בצעדות נשים ברחבי העולם עם השיר ״תפילת האמהות״ –  שהפך לפס קול של התעוררות נשית ולהמנון שלום בינלאומי ויראלי שנצפה ברשת על ידי מיליונים בכל העולם, משיקה יעל דקלבאום אלבום חדש – What About The Women בהשראת המסע הייחודי (בו גם אני נטלתי חלק. י.א). האלבום כולל 11 שירים שנכתבו והולחנו על ידי יעל יחד עם כותבות נוספות. באלבום מתארחות אמניות בינלאומיות ידועות כג׳וס סטון, זאפ מאמא, ניקי גלאספי (המתופפת של ביונסה), אמירה ליון, מקהלות מדרום אפריקה וניו יורק, וזמרות ערביות ויהודיות דתיות וחילוניות מישראל.

את יציאת האלבום מלווה גם וידאו קליפ

כך יעל דקלבאום בנאום מורכב על לידתו של האלבום החדש – "האלבום הזה נולד אחרי מסע מאד ארוך. אם היו מקרינים לי לפני חמש שנים את הסרט שבו מראים אותי היום לא הייתי מאמינה. כל כך הרבה מים זרמו בים הפנימי שלי ובאוקיינוס של העולם כולו. אני מתרגשת מאד להציג לכם ולכן את האלבום החדש שלי. עיני מוצפות בדמעות בעודי מנסה לתאר איך הוא נולד. הוא געש מתוך בטן כדור האדמה בשאגת המהפכה הנשית וכל תא בגופי עבר טלטלה של כאב ואושר כדי ללדת אותו. האלבום מספר את הסיפור שלנו, שבט הנשים, המעגל שלא התחיל אף פעם ולא ייגמר לעולם. פגשתי אלפי נשים מכל העולם – וכל מפגש כזה הוליד שיר שמבקש להדהד את משאלת הלב ולהזכיר איך העולם יכול להיות כשנשים משיבות לעצמן את כוחן.  אני מרגישה שהקליפ שלפניכן מייצג את המסע בפנים ובחוץ. השתתפו בו נשים שפגשתי מכל קצוות העולם, כל אחת מהן נגעה בליבי, העשירה והוסיפה טיפת השראה לים הנשים שאנחנו. תודה לאורנה בנאי, דפני ליף, ג׳וי ריגר, עדי לוסטיג, אסתר אלקיים, היימנות אנגל, סאומהון טגבה, ג׳וי נאג, ג׳ולייט אמל, צילה פירן קרני, סלומה שפירא, נוייה כספי, דניאל וייל, נשים עושות שלום, לילי וייסברגר, אלי אור, הלן ונאיני משבט המסאי, שמצילות ילדות מברית מילה ומעניקות להן בית וחינוך, נשים מרוסיה, גרמניה, ארצות הברית, דרום אפריקה, איטליה, ספרד, אוסטרליה, דרום אמריקה, שווייץ ועוד שהצטלמתן והצטרפתן ליצירה השזורה ממשאלת ליבנו המשותפת. תודה לגיל שני על הצילום והליווי הנאמן ארוך השנים. תודה לאסתר אלקיים על השותפות והתמיכה. ליבי גודש אהבה. עוד כמה מילים על האלבום: מתארחות באלבום נשים נפלאות, אחיות למסע, כאלו שהטביעו את חותמן ומייצגות את הקול הנשי העולמי: ג'וס סטון, זאפ מאמא, ניקי גלאספי, אמירה ליאון, מירה עילבוני, אנסמבל "האמהות", מקהלות מדרום אפריקה ומניו יורק, קרן טפרברג ועוד המון נשים שאני ממש אוהבת. באלבום לקחו חלק שני מפיקים מוזיקליים – אדם בן אמיתי, שאיתו התחלתי את המסע ואת החלימה, ורונן סאבו שאיתו סיימתי להוריד את החלימה אל הקרקע. הצבע והכישרון של שניכם בלתי נפרדים מהמוזיקה, תודה על היצירה המשותפת הזאת. תודה לאריאל נשרי, לנטלי טאטל, לטל פלג, לדניאל וייל, לאורית פיול אור ולשי אור, לצילה פירן קרני, לאסתר אלקיים, לנענע דיסק, למונוקרייב ולמירה בירה. תודה מיוחדת להילה קליין ולמרי לילינג. אתן חלק בלתי נפרד מהיצירה של האלבום הזה והוא לא היה קורה בלעדיכן. האלבום הופק בסיוע מועצת הפיס לתרבות ולאמנות. יש מיליון אנשים להגיד להם תודה. לאורך השנים זכיתי לקבל עזרה ולהיות מוקפת בכל כך הרבה נשמות טובות ומוכשרות. לא אוכל להודות כאן לכולן באופן אישי אבל הייתי רוצה שתדעו שכל אחת ואחד מכם נמצא בליבי. אני שולחת את היצירה החדשה/עתיקה הזאת שלי בחיל ורעדה אל אוזניכם הטובות. מי יתן והמוסיקה תמשיך לנשוב במפרשי התנועה הנשית בפרט והעולם בכלל, ותשיב רוח טובה בלבבות."

יעל תחגוג את יציאת האלבום במופע חגיגי שיתקיים במועדון גגרין בתל אביב בתאריך 7 בדצמבר ותארח את הבנות נחמה, אסתר רדא, דניאל רובין, מירה עילבוני, שי צברי. כאן כרטיסים.

 

 

יובל אראל

הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

לקריאה נוספת

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

Back to top button
%d