יום שני, אוקטובר 12, 2026

דיויד ברוזה מציין 40 שנה לאלבום "האשה שאיתי"

בשנת 1983, בדיוק לפני ארבעים שנה, יצא לאור האלבום "האשה שאיתי" בחברת התקליטים CBS  וכלל שמונה שירים שכתבו משוררים ופזמונאים ספרדים ושיר נוסף – "הרומבה" שנכתב על ידי יונתן גפן. שאר השירים תורגמו מילולית בידי דיויד ברוזה שמסרם ליונתן גפן שעיבד וערך אותם לכדי שירים בשפה העברית. על הפקתו המוזיקלית של האלבום הופקד לואי להב אשר יצר את הצליל המלא סביב הגיטרה הספרדית של ברוזה. בנוסף לברוזה השתתפו בהקלטות המוזיקאים אילן וייל בטרומבון, רמי לוין בסינטיסייזרים, דניאל לאונרדו פרנקל, אלון הלל וז'אן פול זימבריס בתופים, ויקטור לוסקי בכלי הקשה ומיקי שביב ופדרו זיידמן בגיטרה בס וקונטרבס. יהודה עדר ניגן בגיטרה נוספת ומיקי קם, גיא יפה וענת רקם שרו קולות רקע.

האלבום הפך להצלחה אדירה לאחר שתוך שבוע הוא הגיע למעמד של אלבום פלטינה ( עם 40 אלף עותקים שנמכרו בחנויות) וכעבור שלושה חודשים נמכר כבר ב-80 אלף עותקים. עד סוף שנת 1983 נמכרו ממנו 125 אלף עותקים וזאת למרות ששיר הנושא שלו היה בעייתי להשמעה ברדיו מכיוון שכלל את המילה -"זיונים".

היום, ממרחק של ארבעים שנה מבקש דיויד ברוזה לציין את היובל בשנה עמוסה באירועים. במסיבת עיתנואים שנערכה הבוקר במלון קמפינסקי בתל אביב הכריז ברוזה כי בכוונתו לקיים סבב בן ארבעים הופעות ברחבי הארץ במהלך השנה הקרובה, החל מהפאבים והמועדונים הקטנים ועד ההיכלים הגדולים ופסטיבלים שונים. בהמשך מתוכנן סבב הופעות ברחבי אירופה וכן סבב נוסף ברחבי ארצות הברית.

ברוזה קוטנר ולהב. צילום יובל אראל
ברוזה קוטנר ולהב. צילום יובל אראל

בנוסף לכך הכריז ברוזה כי בכוונתו לקיים בחורף הקרוב טיול קבוצתי בעקבות האלבום כאשר הטיול יצא לספרד ויחל בסביליה שם יקיים ברוזה מופע בלעדי לחברי הטיול אשר ימשיך לאורכם של המקומות והאווירה סביב שירי השיר.

דיויד ברוזה. צילום יובל אראל
דיויד ברוזה. צילום יובל אראל

את המפגש עם דיויד ברוזה הבוקר ניהל שדרן הרדיו יואב קוטנר אשר לקח את ברוזה למסע בזמן ולצידו המפיק המוזיקלי של האלבום לואי להב, במשך כשעה האזינו משתתפי המפגש לתיאור תיעודי ממדרגה ראשונה על תהליך היצירה של האלבום כפי שהיה באותם ימים, תהליך שכיום נראה מסובך וארכאי מאוד בעת בה אמנים אינם נזקקים לחברת תקליטים שתלווה את תהליך היצירה.

במהלך המפגש ביצע ברוזה שניים משירה האלבום בעברית וספרדית – "האשה שאיתי" ו- "סיגליות".

בתחילת המפגש בעודי מאזין לסיפורו של ברוזה חשבתי איך אני עורך את התיעוד ככתבת וידאו קצרצרה אולם כשהוא הפליג במסע בזמן הבנתי שמדובר במסמך שאסור לגרוע ממנו אפילו מילה אחת. מוזמנים לצפות.

 

הכי חדשים

המוזיקה הישראלית יוצאת לעולם: פסטיבל החשיפה הבינלאומית 2026

כשהמוזיקה הישראלית פוגשת את העולם לא בכל יום מגיעים לישראל אנשי תעשיית מוזיקה בינלאומיים כדי להקשיב למה שקורה...

NEXT 2026 – שישה כוכבים, 15 אלף זמרי ליווי ואני בכורסה בבית

האצטדיון שר, אני צפיתי מהסלון ביום ראשון בערב, נמשכה באצטדיון רמת גן סדרת מופעי NEXT 2026. שישה מכוכבי...

שישה דואטים, תריסר רקדנים וגרוב אחד של הרבי הנקוק

שניים על הבמה, עולם שלם ביניהם ביום חמישי האחרון, הגעתי לאולם ע"ש ירון ירושלמי במרכז סוזן דלל שבנווה...

בין תקליטים, כלור ומילים: אסא אופק חוגג ספר חדש באוזן השלישית

האנשים המשונים שמאחורי דלפק התקליטים האוזן השלישית היא כבר אחד הדינוזאורים הוותיקים של סצנת חנויות התקליטים הישראלית. שורשיה...

ליבי – בסוף זה יכאב, גם כשאוהבים

ישנן אהבות שבהן שני הצדדים יודעים מראש שהסיפור עלול להסתיים בכאב. האחד מבקש להתקרב, האחרת מנסה להרחיק...

פסטיבל יוצר דופנ: חמישה ימים של אמנות בין גורל לבחירה

האם הגורל קובע הכול? אחרי כמה שנים שבהן המציאות הישראלית התעקשה לכתוב את התסריט בעצמה, מגיע פסטיבל שמבקש...

הערה 1

השאר תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

המוזיקה הישראלית יוצאת לעולם: פסטיבל החשיפה הבינלאומית 2026

כשהמוזיקה הישראלית פוגשת את העולם לא בכל יום מגיעים לישראל אנשי תעשיית מוזיקה בינלאומיים כדי להקשיב למה שקורה...

שותים מנדטים: המרץ 2 ועיתון הארץ נפגשים על הבר

המועדון האלטרנטיבי המרץ 2 ושכניו ממערכת עיתון "הארץ" יוצאים לשיתוף פעולה חדש. אנשי מערכת עיתון "הארץ" יוצאים...

הלילה הוא שירים: חנן יובל חוגג 80 עם חברים

אירוע של פעם ב-80 שנה יתקיים בנובמבר בהיכל התרבות בתל אביב. מיטב אמני ישראל יתכנסו לערב חגיגי...

שש דקות וארבעים שניות: פצ׳ה קוצ׳ה חוזרת להיכל התרבות

אירוע פצ׳ה קוצ׳ה תל אביב חוזר אל היכל התרבות במהדורה ה־26. המארגנים פתחו כעת את מכירת הכרטיסים...

20 אלף איש כבר הבטיחו מקום בטקס הזיכרון הלאומי

פחות מיממה הספיקה לציבור כדי לשריין 20 אלף מקומות. טקס הזיכרון הלאומי ממשיך לעורר היענות ציבורית רחבה....

צלילי בזלת חוזר: האוקטוברפסט של הצפון נוחת בקצרין

פסטיבל צלילי בזלת חוזר במהלך אוקטובר 2026 למרגלות הרי הגעש של הגולן. הפסטיבל יפתח את חגיגות היובל...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא