יום רביעי, ספטמבר 2, 2026

חזרנו מפסטיבל SHUGA בלייב פארק

התכנסנו בלייב פארק הענקי בראשון לציון לחוויה מוזיקלית ייחודית, מובחרת ואיכותית למרתון הופעות עם אמנים בינלאומיים וישראלים. סוף סוף גם לנו פה בישראל מגיע פסטיבל קיץ גדול ושווה ממש כמו בפסטיבלים השונים בחו"ל. ג'יי למוטה, אקו, יסמין מועלם, עטר מיינר, טונה – הנוכחות הישראלית לצד פרדי גיבס, ג'אנגל ואלט ג'יי הבינלאומיים.

כשאלפי צעירים/ות מתחילים לגדוש את הלייב פארק הענקי ומתמקמים ברחבי הדשא, האורקסטרה , נפתח הפסטיבל ב18:00 עם ג'יי למוטה,(רותם אלג'ים אסולין) זמרת-יוצרת, מוזיקאית ומפיקה ישראלית המשלבת ביצירותיה נאו סול, ג'אז, היפ הופ ואר אנד בי. אחריה, אקו (אריאל מורגנשטרן), ראפרית, זמרת ומפיקה ישראלית . הקול המרענן בסצנת ההיפ הופ שלנו.

כשמורגשת כניסת קהל נרחבת וצעירים רבים מתארגנים ותופסים מקום בפארק, עולה לבמה בזמן בין הערביים, פרדי גיבס, ראפר ופזמונאי אמריקאי, אחד השמות החמים בהיפ הופ העכשווי, מאופיין בסגנון הגנגסטה-ראפ.  יחד עם קריאות חוזרות של "פאק דה פוליס" וביצועים נלהבים עם "Big Boss Rabbit ו"Gang Signs , קיבלנו סט כוחני היישר מהארלם.

כשכבר חושך מוחלט בפארק והשעון מראה כי קצת אחרי השעה שמונה בערב, עלתה יסמין מועלם, זמרת-יוצרת ומוזיקאית שלא להאמין שרק פרצה לחיינו לפני כשנתיים עם אלבום הבכורה שלה "אריה" ומאז כבשה ומלהיטה אותנו בכל רגע נתון.

מועלם פתחה עם "ככה עדיף לי", "לא היה מעולם", "אור הירח" של אביב גפן ואחר כך הלהיטים "מחילה" ו"יחפים", אותו ביצעה עם אורחה, עטר מיינר, זמר-יוצר, פזמונאי ומפיק המאופיין בסגנון היפ הופ, ראפ. עם מחיאות כפיים נלהבות של הקהל,  יחד הם ביצעו את השירים של עטר, "את" ו"להתעורר". מעבירים להילוך מהיר ומקנחים עם "מסיבה", להיטה הענקי של יסמין. "למה שאתה תגיד לי איך עושים את זה נכון. זה זורם בי כמו הדם בוריד שלי, כמו הים התיכון". נפלאה וכובשת בחינניות.

חייל המילאים שנקרא לדגל ולהגיע במקום Milky Chance (ביטלו ברגע האחרון את הגעתם לפסטיבל עקב מחלה של אחד הנגנים), הלא הוא טונה, איתי זבולון, המלך הבלתי מעורער, מספר אחד בתחום הראפ/היפ הופ. פתחו והרימו עם "רוק 30". הבטיח שייתן אנרגיות עקב אכזבת הקהל והציפייה לצמד הגרמני. כשהאנרגיות והשירה האדירה (ממש מילה במילה) מצד הקהל, בוצעו הלהיטים: "בסיבוב", "סחרחורת" ו"סהרה" ברגע מרגיע ומענג יחד עם יסמין מועלם.  טונה של קיץ 2022 הוא הישג פנומנאלי  בנוף בישראלי והדוגמא הכי מובהקת כאן בפסטיבל שוגה, היא העובדה שהגיע בהפתעה גמורה ועדיין אלפי צעירים ממש מדקלמים שיר אחרי שיר, קופצים ונהנים יחד איתו. בוצעו גם "אבודים בחלל" ו"עולם משוגע" ובסיום "יא 2". "תודה שאירחתם אותי ככה, אפילו שלא שילמתם עליי מראש", אמר בציניות.

הפסקה וזמן טוב לכוס בירה צוננת ונקניקיה בצד כשעל הבמה מתארגנים במרץ לקראת ג'אנגל, להקה בריטית אלקטרונית שהוקמה ב2013.

קצת אחרי השעה עשר וחצי בלילה וההרכב Jungle עלו עם השיר Keep Moving ובהחלט נכנסנו למסיבת דיסקו שגרמה לכולם להתנועע ולרקוד לצלילי האלקטרוניות המיוחדת שלהם. זאת הפעם הראשונה שמגיעים לארץ הקודש וניכרת התלהבות ופירגוניות יפה מצד הקהל. בוצעו גם הלהיטים All Of The Time, Fire . עם סאונד מחשמל שלא עוצר לשנייה ואווירת חו"ל באוויר ושהם מריעים לנו, האנרגיות האדירות הורגשו היטב. נדמה היה שאנחנו נמצאים באיזה שהוא פסטיבל ענק באירופה.  ברקע Good Times ותודה רבה תל אביב, מסיבה על טהרת הטכנו דאנס והלהיט הכי גדול שלהם בסיום הסט, Busy Earnin , הרקיד את האלפים. עם אהבה גדולה שכזו וחיבוק חם מהקהל, אין ספק שיגיעו שוב להופיע אצלנו.

כשכבר ניכרת עייפות מרובה אחרי עמידה של חמש שעות על הרגליים ליד הבמה הגדולה והפסקה בינתיים להתארגנות, לקראת חצות הליל, עולה Alt J, שאלפי אנשים באו עבורו וזהו ביקורם השלישי בישראל. אלבום הבכורה של השלישייה האנגלית, An Awesome Wave, שיצא לפני עשור, גרם להם להיות אחת מלהקות האינדי המצליחות והאהובות בעולם. פתחו עם Bane מהאלבום החדש. עד עתה הוציאו לאור ארבעה אלבומים מצליחים, אבל הכי אהוב, הכי מצליח, היה אלבום הבכורה. הסאונד הכל כך יחודי שלהם, בין האלקטרוני לאינדי רוק והקול הגבוה של הגיטריסט והסולן ג'ו ניומן, הזכיר שילוב ומיקס שלרגעים אסף אבידן ותום יורק מנגנים כאן . איזה מוזיקליות, צלילים ותדר משלהם, זרימה טובה וגאונות של שלושה אנשים מוכשרים רצח . הקהל העייף חיכה רק לכבודם והם הצליחו להשאיר אותנו בתדהמה וגאונות עד כמעט 2 לפנות בוקר. ביצעו את הלהיטים Matilda, Tessellate. Something Good וסיימנו לאחר הדרן עם השלאגר ההיסטרי, הכי מפורסם של ההרכב האינדי, Breezeblocks  (ביוטיוב כבר עומד על מעל 246 מיליון צפיות) ובפזמון שאגות הקהל עם "פליז דונג גו, איי לאב יו סו". נסחפנו עם אלט ג'יי לרגע קסום. וידאו ארט יפהפה של תמונות וצבעים מרהיבים, נרות או מדוזות ואיזה נגינה אדירה עם סאונד שלא נשמע עד היום.

השעה היא 2 לפנות בוקר ופקקים ביציאות מאזור הלייב פארק, גלגל הענק הצבעוני והזוהר להפליא ויש תחושה שיצאנו מאיזה פארק בבלגיה והאנרגיות למרות העייפות היו גבוהות מאוד. תודה רבה ללייב ניישיין ישראל על הפקה ברמה בינ"ל וליין אפ מגוון וחסר תקדים. היה לנו ערב של סול, ראפ, היפ הופ אך גם אלקטרוניות ואינדי. אישית נחשפתי למוזיקליות ויצירות שלא הכרתי ואין ספק בכלל שאחרי פסטיבל שוגה, יצאתי מוקסם והרווחתי המון.

כמה מהרגעים שתיעדנו בפסטיבל

 

הכי חדשים

בילי איידול היה אמור למות, אבל הוא עדיין רוקד

שנה לאחר בכורתו בפסטיבל טרייבקה, הסרט "Billy Idol Should Be Dead" מגיע לישראל. חברת yes רכשה את...

משי קלינשטיין עוצרת לפני הדמעות

משי קלינשטיין ממשיכה לסלול את דרכה המוזיקלית העצמאית. כעת היא משיקה את "לפני שתגרום לי לבכות". זהו...

אור משוגע: תופעת דופלר חוזרת לעניינים

יש להקות שלא נעלמות באמת, גם כאשר השקט נמשך כמה שנים. השירים נשארים ברדיו, בתקליטים ובזיכרונות של...

ספטמבר נכנס לקצב: ערבי הג׳אז שיפתחו את הסתיו בתל אביב

הקיץ עדיין מסרב להיפרד, אבל לוח ההופעות כבר מבשר על שינוי. ספטמבר מביא לתל אביב רצף ערבי...

חוזרים לרעים, זוכרים יחד

שלוש שנים חלפו מאז אותה שבת שחורה, אך הזמן לא מקהה את הכאב. ביום רביעי, 7 באוקטובר,...

האור של הנובה יזרח שוב במדבר

קהילת הנובה חוזרת למדבר בלאק רוק שבנבדה, ונושאת עמה זיכרון כואב. זו השנה השלישית שבה יוקם מיצב...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

Yaniv Levi
Yaniv Levi
יניב לוי, ילד אור הירח מאז ומתמיד, נשוי לשרית. הכרותנו ב1996 היתה סביב האהבה לאביב גפן. אבא ל3 בנים, נושם וחי הופעות ומוסיקה ישראלית. מבת ים

מבזקים

פטיפון משיקה מועדון חברים חדש למוזיקאים

מאז שהתקליט התמוסס בין רגליו של הדיסק, עולם המוזיקה עבר כמה גלגולים. בהמשך כמעט נעלם גם הדיסק...

פרנק־אן־פורטר עזב את הטירה – טים קארי הלך לעולמו

השחקן והזמר הבריטי טים קארי הלך לעולמו בגיל 80. מנהלתו אישרה כי מת בשלווה בביתו בלוס אנג׳לס....

כששופן פוגש את ריו: אמיתי קורץ מצא את הסמבה שהסתתרה בתוך הקלאסיקה

ישנם רעיונות מוזיקליים שאפשר להסביר במשך דקות ארוכות. אחרים זקוקים לכמה שניות בלבד כדי לגרום לחיוך. קחו...

עוף החול יוצאת מג׳נסיס: הבמה הופכת לפסטיבל עצמאי ב־toX ראשון לציון

יש רגע שבו במה מפסיקה להיות רק במה. היא מפתחת אופי, קהל ואפילו קצב חיים משלה. זה...

איתי לוי מסמן וי על הבארבי

יש במוזיקה הישראלית כמה במות שהשם שלהן מספר סיפור עוד לפני שנדלק האור הראשון. מנורה מסמן כוח...

רעש לבן: שתים עשרה שעות של רוקנרול בקיסריה

הרוק הישראלי לא נעלם, הוא פשוט חיכה למתחם גדול וליום ארוך במיוחד. פסטיבל ״רעש לבן״ מבקש להעניק לו את הבמה הזאת בדיוק. ביום שישי, 9 באוקטובר, המארגנים יפתחו את שערי מתחם Zone Festival בקיסריה. מהצהריים ועד חצות יזרמו שם שתים עשרה שעות של רוקנרול. אנשי toMix אספו לדבריהם את כל מי שמעיר את השכנים. הם […]

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא