יום ראשון, אוקטובר 11, 2026

פס קול שבוע 11.08.2022

יש את השירים שקופצים באופן מיידי ויש את אלו שקופצים אבל אפשר לתת להם לעמוד רגע בתור,  כדי שהאפקט יהיה מלווה ביותר מתח, ככה זה, אז הנה הם כאן, בלי יותר מידי דיבורים, אבל עם האזנה, שלושה שירים חדשים.

נטלי כחלון – ידענו לאהוב

נטלי כחלון, זמרת אשר נחשפה לציבור הרחב כאשר נטלה חלק בתכנית הריאליטי המוזיקלית “The Voice” והשתתפה בנבחרת של אברהם טל, מאז היא עובדת על אלבום בכורה מתוכו כבר שמענו מספר שירים – "הזמן ואני", "אמונתי", "הארת לי את חיי", "האהבה של שנינו". השבוע משיקה נטלי שיר חדש – "ידענו לאהוב" אשר נכתב בידי נטלי והולחן במשותף עם יובל בן דוד האחראי גם על העיבוד וההפקה המוזיקלית. לכאורה מדובר בשיר אהבה רומנטי סטנדרטי, אולם אין זה כך, צבע הקול של נטלי ותצורת ההגשה הווקלית לוקחים אותו באווירה סמי מסתורית המוסיפה נוף של סקרנות לדעת מי הם הדמויות שבשיר ומה הסיפור שמאחוריו. נטלי היא זמרת הבלדות הרומנטיות האולטימטיבית.

 

גיא נאור – לחזור

גיא נאור רק בן 23 וכבר הוא זמר יוצר. הכל החל אצלו מקנאת אחים פשוטה כאשר ראה את אחותו הגדולה מנגנת בפסנתר, הוא התחיל ללכת על זה, בתחילה על פי שמיעה ובהמשך בבית הספר ומעבר לכך.

עם הזמן צבר טקסטים ומנגינות במגירה, כעת הוא משיק את הסנונית הראשונה שלו לעולם הרחב, לבטח כחלק מאלבום בכורה שלם – השיר "לחזור נכתב והולחן על ידי גיא בהפקתו המוזיקלית של אייל מזיג.

כך גיא עם יציאת השיר הטרי לעולם – "כתבתי את השיר על הדחף והרצון לחזור למקום, לתחושה. יש רגעים, טעמים, ריחות שמחזירים אותנו לרגע מסוים, לאדם שאהבנו וחלקנו איתו רגע משמעותי, לתחושה שהלב מתפוצץ. זה דומה למה שאני מרגיש עכשיו, כשהמוזיקה שלי יוצאת לאוויר העולם. אף פעם לא חלמתי כל כך רחוק."

 

נירית חוטובלי – אתן לה שיריי

נירית היא זמרת יוצרת ירושלמית המחפשת תדיר את התשובות בשאלות אודות אמונה, אהבה ואהבה עצמית, עושה את דרכה כעת בדרך לאלבום בכורה. את מילות השיר "אתן לה שיריי" כתב המשורר החשוב שאול טשרניחובסקי, את הלחן יצר עבור נירית בן זוגה אור חוטובלי אשר הצליח להוביל את קולה של נירית כך שיפרש את כוונתו של המשורר בשיר אהבה , השיר מלא תהפוכות מחד ובשקט ושלווה מאידך.

כך נירית עם יציאת השיר  – "תמיד הרגשתי, שהאהבה לא מגיעה בקלות.. שהיא חמקמקה, לא מושגת, פוצעת, סוחפת, מטלטלת ותמיד חוזרת עם אותה התשובה שאני בעצם לא ראויה… כשאור הגיע, לא היה לי ברור איך זה קרה בלי שהתאמצתי, עד שנגמר לי האוויר, לא הבנתי כשהוא נשאר בכזאת קלות, פשטות ושלווה.. זו הייתה הפעם הראשונה שהרגשתי שרוצים להעניק לי כאן משהו.. משהו טוב💜 ושזאת ההחלטה שלי, אם אני מצדדת באמונות ובשריטות, או מתמסרת  לטוב שרוצה להגיע אליי, שמאמין בי.. אני שמחה להגיד – זאת הייתה ההחלטה הכי טובה שעשיתי  לאפשר לו להגיע אליי ‏עם השקט והגלים, הגוונים ‏והמורכבות המעניינת  ‏שלא צריכה ‏להיות רועשת ולא יציבה  ‏כדי לתת לי להרגיש בבית… הכל התחיל והמשיך עם המוזיקה(שם הכרנו…🥰) ומשם גם השיר הזה מגיע אליכם! שיר אהבה🤍🧡 שנוצר בתקופה שהכרנו… ואין מרגש מזה בשבילי לבצע את הקסם הזה ✨"

 

הכי חדשים

בין תקליטים, כלור ומילים: אסא אופק חוגג ספר חדש באוזן השלישית

האנשים המשונים שמאחורי דלפק התקליטים האוזן השלישית היא כבר אחד הדינוזאורים הוותיקים של סצנת חנויות התקליטים הישראלית. שורשיה...

ליבי – בסוף זה יכאב, גם כשאוהבים

ישנן אהבות שבהן שני הצדדים יודעים מראש שהסיפור עלול להסתיים בכאב. האחד מבקש להתקרב, האחרת מנסה להרחיק...

יום המזל של קובי פרג' – כשהחיים נכנסים ללופ

כשהקובייה מתחילה להתגלגל בתחילת הקיץ דיווחתי על הקומדיה הצרפתית החדשה של תיאטרון בית ליסין ע"ש ברוך איבצ'ר. אז...

המדינה הורסת את עור הפנים: יריב בן יהודה מציג "ארוע בחיים"

יש אלבומים שמתעדים תקופה מבחוץ. "ארוע בחיים" נכתב מתוך מי שניסה לברוח ממנה, עצר, הסתובב לאחור והחליט...

סמל תרבות: עולם הבמה הישראלי חגג 80 לנעם סמל

שמונים שנה, אינספור הצגות וסיפור אחד גדול יש אנשים שעולים על הבמה, ויש אנשים שבזכותם הבמה ממשיכה לפעול....

מי מדבר בשם התרבות? יאיר לפיד פגש את נציגי קואליציית התרבות והיצירה

כבר דיווחנו כאן על מפגשים שקיימו נציגי ארגוני התרבות והיצירה עם גורמים במערכת הפוליטית. מטרתם הייתה לקדם...

השאר תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

שותים מנדטים: המרץ 2 ועיתון הארץ נפגשים על הבר

המועדון האלטרנטיבי המרץ 2 ושכניו ממערכת עיתון "הארץ" יוצאים לשיתוף פעולה חדש. אנשי מערכת עיתון "הארץ" יוצאים...

הלילה הוא שירים: חנן יובל חוגג 80 עם חברים

אירוע של פעם ב-80 שנה יתקיים בנובמבר בהיכל התרבות בתל אביב. מיטב אמני ישראל יתכנסו לערב חגיגי...

שש דקות וארבעים שניות: פצ׳ה קוצ׳ה חוזרת להיכל התרבות

אירוע פצ׳ה קוצ׳ה תל אביב חוזר אל היכל התרבות במהדורה ה־26. המארגנים פתחו כעת את מכירת הכרטיסים...

20 אלף איש כבר הבטיחו מקום בטקס הזיכרון הלאומי

פחות מיממה הספיקה לציבור כדי לשריין 20 אלף מקומות. טקס הזיכרון הלאומי ממשיך לעורר היענות ציבורית רחבה....

צלילי בזלת חוזר: האוקטוברפסט של הצפון נוחת בקצרין

פסטיבל צלילי בזלת חוזר במהלך אוקטובר 2026 למרגלות הרי הגעש של הגולן. הפסטיבל יפתח את חגיגות היובל...

פסטיבל תל אביב חוזר ומרחיב את גבולות הבמה

פסטיבל תל אביב חוזר לעיר ומעמיק את החיבור בין מוזיקה ואמנות. המהדורה השנייה תתקיים בין 1 ל-8...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא