יום ראשון, מאי 10, 2026

מקבלים את השבת עם אליעד בגבעת ברנר

צהרי שישי ואולם המופעים של קיבוץ גבעת ברנר מתמלא אט אט במשפחות רבות, צעירים/ות ומבוגרים. תכף יתחיל מופע צהריי שישי עם כוכב הפופ הישראלי, אליעד נחום , זמר כותב ומלחין, שכבר בגיל 6 הופיע בטלוויזיה אצל ארז טל והקסים את המדינה כשגילם במתיקות את מייקל ג'קסון. בגיל 7, היה לחלק מקאסט השחקנים של הסדרה "שמש" המצליחה ולמשך שש עונות. בן 32, תושב ויליד בת ים. לאחרונה, התארס לבת הזוג, נווה.

אליעד פרץ אל תודעתנו בשנת 2015 כשנבחר ליוצר ומבצע שיר השנה (מתוק כשמרלי) ופריצת השנה במצעד השנתי של גלגל"צ. שיתף פעולה עם אמנים גדולים כמו: ריטה, שלומי שבת ושמעון בוסקילה.

המופע נפתח עם "רוחות", מאלבומו השני, "אור" שיצא בדיוק לפני שש שנים. להיט פופ מלודי ענוג, סוחף ועוצמתי. "כשנושבות רוחות של סתיו, פתאום כמו משוגע, אני שובר את הדממה". מילים ולחן שלו.

סוף השבוע הגיע וזה זמן מצויין לשמוע את השיר הזה בלייב. סיבוב ההופעות החדש משופע בעיבודים חדשים בסאונד מדויק ותאורה מיוחדת, תזמורת כלי נשיפה מפוארת ומוכשרת.

אליעד בגבעת ברנר. צילום יניב לוי
אליעד בגבעת ברנר. צילום יניב לוי

היוצר פונה למשפחות ומברר עם הקהל בני כמה הזאטוטים שבאו למופע.  אז מסתבר שהצעיר ביותר היה כבן חצי שנה והמבוגרת ביותר בת 75. מה שנקרא: מופע לוהט לכל המשפחה.

"לנשום" כעת,  שבמקור בוצע עם שמעון בוסקילה , זמר הנשמה שלנו. "איפה הגורל איפה הוא בכלל, חצי ממני מאושר וחצי אומלל".

הלהיט של 2016, "אור", שיר הנושא מאלבומו השני מרקיד ומקפיץ את הנוכחים, בהחלט כיף פה באולם המופעים כאשר ליד ומסביב לרחבה מתנקזים ומפזזים רבים בהנאה.

"איזה עולם", שיר הפתיחה של "שמש" הסדרה שבא התגלה לנו אליעד כילד מתוק ומוכשר, מתבצע עכשיו (קאבר לטיפקס המוכשרים).

"מורידים את הירח" שבמקור בוצע עם שלומי שבת מתנגן לו כעת. "נגמרו הגשמים ושוב אני זורח, איך מורידים ת'ירח, שיפלו כוכבים ככה זה בחיים".

אליעד הבת ימי, מבקש לדעת למי יש יום הולדת ושירשמו לו את השם על הנייד שלהם/ן ואז תוך כדי הביצוע ל"יום הולדת", מצייץ הזמר ויוצר בלייב שורה מגניבה תוך כדי. מקסים ומרגש

"תמיד חלמתי" כעת (שיר הנושא מאלבומו השלישי שראה אור במאי 2018). השלאגר שהושמע אין ספור פעמים בתחנות הרדיו ואף זכה במקום החמישי במצעד השנתי של גלגל"צ של אותה שנה. הנגנים ואליעד שילבו אחרי , ביצוע רגאיי, סגנון האהוב עליו מאוד. קצבי ואדיר.

"איפה את" המענג מתוך "מסע" האחרון שלו מ-2021, כעת וסתם לידע כללי, עם יציאתו נכנס השיר היישר אל המקום הראשון במצעדי ההשמעות ברדיו.

בהמשך "נוסע" (מילים ולחן שלו ושל אסי ישראלוף), "אז אני נוסע לפעמים, מתגעגע לימים, איך אני ואת היינו תמימים? פחות מרוכזים בעצמנו".

ונעבור לאתנחתא אקוסטית של שני ביצועים נעימים כשאליעד נשאר ושאר ההרכב יורד. "שמיים" מבוצע וזהו שיר מרגש, אותו כתב והלחין הזמר. "לא, אני לא רוצה דבר מלבד, לשים את הצרות בצד. ..אני מודה שאני חי, השמיים מעליי".

אליעד בגבעת ברנר. צילום יניב לוי
אליעד בגבעת ברנר. צילום יניב לוי

"אין מאושר ממני" שמדבר על יחסים בין בני זוג כאשר הרבה פעמים אנחנו שוכחים להגיד אני אוהב אותך, להתקשר, להתעניין. שום דבר לא מובן מאליו ובייחוד ביחסים. החכמנו.

הלהקה חוזרת וארבעה להיטים אדירים יתנגנו פה עכשיו, "מתוק כשמרלי", שיר הפריצה שלו שקיבל תודעה היסטרית בגלגל"צ והיה לשיר השנה. המוכשר, כתב והלחין וקחו דוגמא אדירה, איך שילב שמות של זמרים ישראליים במילות השיר: "שנינו זה עידן, הפרי שלנו עוד יניב. למענך, אקטוף בסתיו, מהגפן באביב." גאון.

טסנו רגע לחו"ל עם "מיאמי" המקפיץ והמרקיד ואליעד מבקש "אל תגלי" ושר גם בספרדית ובאווירה לטינית (שיר די חדש מיוני 2021). במקור לצידו של הראפר הפורטוריקני, מטרו.

זכינו לחבק את הלהיט "לא כוחות" שעלה ליוטיוב ב10 במרץ וכבר צבר כמעט 500,000 צפיות. וואוו. אליעד מבקש מהנוכחים להיכנס ללינק שקיבלנו בעקבות תיוג בסטורי באינסטגרם וליצור סרטון קצר בקישור לטיק טוק. מקסים. שיר קצבי באווירת טברנה יוונית. יאסו אליעד.

הקצפת שבדובדבן כעת עם "מסע", שיר השנה (גלגל"צ 2019) במקור בהפקתו של ג'ורדי, מפיק העל. "באת מהמדבר, כמו סופה נודדת. כשחיפשתי את עצמי, מצאתי אותך".

אליעד נחום, כבת ימי לבת ימי, אתה גאווה ענקית לעירנו. תמשיך ליצור, לשחק ולככב ואין ספק בכלל שעם טונות כשרון ומתיקות ששייכים בלעדית, רק לך, תגיע גם מעבר לים.

נגנים: דניאל גולן – תופים, שי חזן – בס, אביב מור – גיטרות, תמיר גרוס – קלידים וכלי הקשה, עונגי ציזלינג – סקסופון, ברק הגר – חצוצרה.

את אליעד וההרכב תוכלו לחוות בחול המועד פסח המתקרב אלינו לטובה ב-3 הופעות: 17.4 באמפי עומר, 18.4 באמפי עין הוד, 19.4 בקו רקיע פארק אריאל שרון

הכי חדשים

שיר של אחרי מלחמה – פסטיבל ירושלים מזרח ומערב חוזר לבריכת הסולטן

שלושה לילות של מוזיקה, תקווה ושיתופי פעולה נדירים בירושלים ברקע ההסכם לסיום המלחמה, אנשי תזמורת ירושלים מזרח ומערב...

אריק סיני – כל השירים היפים באמת

אריק סיני חוזר אל כל השירים היפים באמת יש רגעים כאלה בקריירות של אמנים ותיקים. רגעים שבהם הם...

כשנעמי שמר שבה הביתה – הקאמרי הפך למקהלה ישראלית גדולה

נעמי שמר חזרה אל מרכז הלב בקאמרי תיאטרון הקאמרי הקדיש סוף שבוע לשיריה של נעמי שמר. האירוע כלל...

קרולינה ואורי כנרות – תפילה

קרולינה ו-אורי בראונר כנרות חוזרים לשתף פעולה בשיר החדש ״תפילה״. אחרי ״אביר החופש לבת גלים״, השניים בוחרים...

עידן עמדי נגד הפייק: "אל תכניסו לנו מילים לפה"

הזמר והיוצר עידן עמדי נאלץ לפתוח את השבוע בהכחשה חריפה, לאחר שבעמוד פייסבוק חדש בשם "ישראל שלנו"...

דודי בר דוד – ערסים לא מתים

דודי בר דוד חוזר עם אלבום שמרגיש כמו חשבון נפש פתוח. "ערסים לא מתים" לא מנסה לייפות...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

Yaniv Levi
Yaniv Levi
יניב לוי, ילד אור הירח מאז ומתמיד, נשוי לשרית. הכרותנו ב1996 היתה סביב האהבה לאביב גפן. אבא ל3 בנים, נושם וחי הופעות ומוסיקה ישראלית. מבת ים

מבזקים

פסטיבל אנימיקס מוזיקה חוזר ומחבר בין צליל לקו

שלושה ימים של מוזיקה ישראלית, קומיקס ואנימציה בסינמטק הרצליה פסטיבל אנימיקס מוזיקה חוזר לסיבוב שני ומביא חיבור מסקרן...

דוקאביב 2026 חוזר לתל אביב עם מבט חד על המציאות

פסטיבל דוקאביב חוזר לעיר עם נוכחות שמסרבת להתעלם מהמציאות. זו השנה ה-28 שבה הקולנוע התיעודי מתכנס למפגש...

ברי סחרוף מוביל את “מִדְבָּרִי” – לילה אלקטרוני תחת שמי המדבר

מִדְבָּרִי - כשהמדבר פוגש את הצליל יש לילות שמתחילים במוזיקה ונגמרים בחוויה. מִדְבָּרִי מכוון בדיוק לשם. ביום חמישי...

יום חנויות התקליטים 2026 יצויין בישראל

יום חנויות התקליטים 2026 - כשהוויניל חוזר לחיים גם בישראל בשבת הקרובה, 18 באפריל 2026, יצוין ברחבי העולם...

להקת טיפקס מחזירה את החיים לבארבי

אחרי ימים לא פשוטים, יש רגעים שבהם התרבות פשוט חוזרת לנשום. מחר בערב ייפתחו שוב דלתות מועדון...

האמרגן אשר ראובני הלך לעולמו

האמרגן ואיש המוזיקה אשר ראובני הלך לעולמו לאחר תקופה של אשפוז, בעקבות זיהום חיידקי בדרכי הנשימה. בן...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא