יום שלישי, יוני 2, 2026

ראס דניאל ואריות המדבר מגיעים ל-אפסתשע – FS9 BAR

21:30 בערב, נכנס לבר עמוס לעייפה בהרצליה פיתוח, ההמקום מלא עד אפס מקום, אין מקום לשבת ואפילו לבר התקשתי להגיע להזמין לי שתייה מעומס הקהל, שברובו היה מורכב מח'ברה צעירים, שכנים ומבלים, בין הקהל נצפה גם אייל קיציס מהשותפים והשכנים של הבר השכונתי המגניב אליו נכנסתי, עם מוזיקת רגאיי המתנגנת ברקע, הבמה הממוקמת במרפסת מטר מהבר וחשבתי לעצמי, איזה יופי של אפטר פארטי למופע יום ההולדת של בוב מארלי שהתקיים בבארבי בחמישי האחרון, שאגב ראס דיאל היה אחד מהאמנים שהופיעו בערב זה.

ראס דניאל ואריות המדבר. צילום שי שיר
ראס דניאל ואריות המדבר. צילום שי שיר

לאור ההצלחה המסחררת בקיץ האחרון, ראס דניאל מגיע לאחר עשור בניכר לסיבוב הופעות שני בציון. ראס דניאל ואריות המדבר ( עמית שגיא, שי פרץ, מיכאל אבגיל- התקווה 6, שאול עשת- הדג נחש) המוכרים בעיקר בתור האבות המייסדים של פלאי הדאנסהול בישראל מתאחדים לסיבוב הופעות חורפי חד פעמי ופותחים אותו באפסתשע בר בהרצליה.

מעטים האמנים בימינו עם המסוגלות להיות פואטיים על מאבק נשמתם – להתגבר על קשיי המערכת ולהעביר את הניסיון והחכמה במילותיהם מעל במות ענק. ראס דניאל, מהשמות המקוריים והמוכרים בסצינת הרגאיי המקומית, הוא מן האותנטיים שביניהם. קלאש הרגאיי האפי שלו שממזג גרוב ראסטפארי מסורתי עם צלילים טקסיים בנאמנות למאסטרים הג'מייקנים האייקונים, הוא אלמנט שלא נשמע כמותו בארץ.

ראס דניאל ואריות המדבר. צילום שי שיר
ראס דניאל ואריות המדבר. צילום שי שיר

החל מהיציאה מצל האפלה של שנות ה-90; עם קילומטרז' של מעל לשלושה עשורים בדרכים, עם תמהיל של חומרים מקוריים בשילוב ביצועים מרהיבים לקלאסיקות של: סימפלי רד, ישראל וייבריישן, טירד וורלד, אנטוני בי, בוג'ו בנטון וטוני רבל, ראס דניאל הספיק לכבוש  עשרות במות ומאות אלפי מעריצים.

ראס דניאל ואריות המדבר עלו לבמה ופתחו עם השיר "Natural Mistic" והכניסו את כולם לוויב הג'אמייקני הרגאיי הזה שלא ניתן לעצור את הגוף מלנוע, בדיוק באותו שלב פנה אלי בחור נחמד מהקהל כשראה שאני מתעד את המופע והודיע לי שבעוד 3 דקות כל הרחבה היכן שאני עומד עם המצלמה תתמלא, לקחתי את דבריו ברצינות ולקחת לי בדיוק 3 שניות להתמקם מחדש. ואכן, כפי שהבטיח, כבר בתחילת השיר השני שביצעו "Natty Dred To Babylon", הרחבה שממול הבמה כבר החלה להתמלא. כבר בשירים הבאים "Rise Ithiopia" ו-"Dem Gone" והרחבה כבר הייתה מלאה גם היא עד אפס מקום.

ראס דניאל ואריות המדבר. צילום שי שיר
ראס דניאל ואריות המדבר. צילום שי שיר

בשלב כלשהו של הערב, החלו הלהקה לשיר בפרייסטיל ולא לפי הליינאפ שקיבלתי בראשית הערב, מה שהפך את הערב למרגש ויצירתי עוד יותר, ואם פרץ היצירתיות הזה לא הספיק, בקהל העמוס הופיעו פתאום בן בלאקוול יחד עם איאם ו"Zakay" זכאי מקהילת העבריים, שגם הופיעו ביום ההולדת של בוב מארלי בבארבי, וזאכי שלא עמד מנגד הצטרף ללהקה, לביצוע של עוד כמה שירים בפריסטייל של האריות.

לסיכום, ערב מרגש, עמוס באנשים נחמדים ונעימים, בניחוחות ג'מאייקנים  ואחלה של מוזיקה! ממליץ בחום גם על הבר השכונתי המהמם והכשר הזה אגב, האפסתשע שבהרצליה, כן ללכת מופע של ראס דניאל ואריות המדבר, ההנאה מובטחת!

 

הכי חדשים

ברודוויי נוחתת בתל אביב: "ברנשים וחתיכות" עולה לבמה הגדולה

הקלאסיקה הגדולה של ברודוויי עושה את דרכה לישראל. המחזמר "ברנשים וחתיכות" יעלה החל מחודש יוני בהיכל התרבות...

המוזיקאי והיוצר יונתן רזאל נאבק על חייו

מאבק רפואי שמדאיג את עולם התרבות דאגה רבה בעולם התרבות והמוזיקה בישראל. הזמר, היוצר והמלחין יונתן רזאל מאושפז...

אלמוג זהבי – בשמיים רחוקים

המוזיקאי אלמוג זהבי בונה את עולמו המוזיקלי צעד אחר צעד. הוא חושף את "בשמיים רחוקים", שיר ראשון...

ענת עצמון – באותו הנתיב

העיר משתנה, הזיכרונות נשארים יש משהו סמלי בכך שענת עצמון בוחרת לחזור למוזיקה דווקא עכשיו. אחרי שנים של עשייה...

בימות פיס 2026 יוצאים לדרך

פרויקט הדגל של מפעל הפיס חוגג 15 עם רשימת אמנים מרשימה במיוחד מיזם "בימות פיס" יוצא לדרך בפעם...

קרול קינג חיה מחדש בשבלול

מועדון שבלול ג'אז אירח אמש ערב שהוקדש כולו ליצירתה של קרול קינג. קרן מלכה עלתה לבמה עם...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

שי שיר
שי שירhttp://shayshir.wordpress.com
שי שיר וטלי ספיר: הוא: איש חינוך בכל רמ"ח אבריו, שהמוזיקה מהווה מרכיב מרכזי בחייו. היא: ביום מנהלת רישוי במשרד אדריכלים ובשאר הזמן תופרת, יוצרת וכותבת. ביחד: הם ההורים של אלה ורותם ויחד איתן חיים ונושמים הופעות ומוזיקה.

מבזקים

המדבר שוב קורא – פסטיבל INDIE DESERT חוזר לקיץ חמישי בכפר אלדד

פסטיבל INDIE DESERT 2026 חוזר לקיץ חמישי בלב הרי יהודה. במשך יומיים יתמלא כפר אלדד במוזיקה, טבע...

הלילה הכי רועש בעיר חוזר לקריית המלאכה עם עשרות הופעות חיות

פסטיבל הלילה האלטרנטיבי חוזר לקריית המלאכה והפעם הוא מגיע בגדול. עיריית תל אביב יפו מחברת בין "תרבות...

היכונו לפסטיבל הג'אז הבינלאומי ירושלים ה-12

פסטיבל הג'אז הירושלמי חוזר למוזיאון ישראל פסטיבל הג'אז הבינלאומי ירושלים חוזר בקיץ לשלושה לילות של מוזיקה וחופש. המהדורה...

פסטיבל אנימיקס מוזיקה חוזר ומחבר בין צליל לקו

שלושה ימים של מוזיקה ישראלית, קומיקס ואנימציה בסינמטק הרצליה פסטיבל אנימיקס מוזיקה חוזר לסיבוב שני ומביא חיבור מסקרן...

דוקאביב 2026 חוזר לתל אביב עם מבט חד על המציאות

פסטיבל דוקאביב חוזר לעיר עם נוכחות שמסרבת להתעלם מהמציאות. זו השנה ה-28 שבה הקולנוע התיעודי מתכנס למפגש...

ברי סחרוף מוביל את “מִדְבָּרִי” – לילה אלקטרוני תחת שמי המדבר

מִדְבָּרִי - כשהמדבר פוגש את הצליל יש לילות שמתחילים במוזיקה ונגמרים בחוויה. מִדְבָּרִי מכוון בדיוק לשם. ביום חמישי...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא