יום שישי, יוני 12, 2026

הקאמרי מציג "חווה ואני" – מחזמר על נשים רוצחות

בראשית היה הרצח, אחריו נחשפה פרשת החקירה והמעצר שזעזעה את המדינה והפכה לחומר גלם איכותי עבור התקשורת שקיבלה סיפור עם כל המרכיבים – נשים, רצח, בעל מפורסם, הדודה מאמריקה, כסף, חוקר משטרה שרמנטי ותככים בין שותפות.

בגילוי נאות הייתי שם, אז, שנת 1985. גופתה של תיירת אמריקאית כבת 59 נמצאה ללא רוח חיים בשביל בין חוף תל ברוך ומתחם שדה דב, לכאורה קורבן תאונת דרכים אך בדיקת הזירה העלתה חשד לרצח, כאן הוזעקתי בהיותי חוקר במחלק פשעים במשטרת מרחב דן להצטרף לצוות חקירה מיוחד בראשות רפ"ק מישל חדד, לבדיקת הנסיבות. חקירה שהחלה בעקבות דיווח שהופרך בהמשך, כי הקורבן הובאה למקום בידי נהג מונית מעזה, הובילה אותי לסרוק, יחד עם חוקרים נוספים, את כל המסלול מדיזנגוף סנטר ועד רחוב הירקון לחפש רמזים, ממש כמו בספרי הבלשים…בהמשך הגענו לתחנת המשטרה ברצועת עזה כדי לחקור ולאתר את אותה מונית עזתית, חקרנו אלפי נהגים תושבי העיר, בימים שישראל שלטה במקום…חוויות. התיק שלא נמצא בו דבר נשלח לנמנם בארכיון עד שאחות הנרצחת דיווחה למשטרה כי הכספים של המנוחה נעלמו מחשבון הבנק שלה בארץ, העקבות הובילו אל חווה יערי, פקידה בבנק, התיק נשלף מהארון, אני יצאתי לקורס מתקדם והמשכתי לעקוב אחר מעללי החקירה מרחוק, תרגילי החקירה של החוקר השרמנטי רפ"ק מישל חדד הובילו את החשודות להטיל את האשמה האחת על רעותה… ברבות הימים הגעתי אל דוכן העדים למסור את חלקי בחקירה.

הסיפור יוצא הדופן זכה לתהודה רבה בתקשורת לאורכה של החקירה והמשפט, הוא זכה לתיעוד בספרות – "המערוך" של גבריאל שטרסמן ו"נשים רוצחות" של ראש צוות החקירה רפ"ק מישל חדד, כיום עו"ד ובעל משרד חקירות פרטיות. גם לקולנוע הפרשה הגיעה בדמות הסרט "רוצחות מבית טוב".

כעת מגיעה הפרשה אל בימת התיאטרון. במחזמר שנכתב בידי ימי ויסלר (להקת הבילויים המיתולוגית) "חווה ואני" בכיכובן של השחקניות מיה דגן (בתפקיד חווה יערי) ועירית קפלן (בתפקיד אביבה גרנות), על הבימוי אחראית נועה רבן.

קטע מתוך הפרזנטציה של המחזמר, צילום וידאו אור גפן.

הנרטיב במחזה יביא את סיפורה של חוה יערי, אשתו של הפרשן לענייני ערבים, המרגישה שהחיים חולפים על פניה. מפגש מקרי עם הרוקחת השכונתית, אביבה גרנות, משנה את חייה של חווה, ושתי הנשים מגלות שביחד הן בלתי מנצחות. אלא שהמסע המסחרר אל החופש והעצמאות סוטה מהר מאד מהמסלול, ומוביל את חווה ואביבה למערבולת של שקרים, הונאה ורצח אכזרי במערוך.

המחזמר "חווה ואני" הוא סיפור עצוב, מחריד ומצחיק, על עלייתה והתרסקותה של ידידות מופלאה ועל הדרך לגיהינום שתמיד רצופה בכוונות טובות ובשירים עליזים.

הוא יעלה בשנה הקרובה בתיאטרון הקאמרי, כדאי לעקוב.

הכי חדשים

אידיוט! – הזיות של מטייל בודד

הסיפור שמאחורי הסיפור מעטים מכירים את אורי רוסו בשמו, למרות שמיליוני מאזינים ברחבי העולם כבר פגשו את היצירה...

לילה של מילים וצלילים – הספרייה הלאומית חוגגת את שבוע הספר עם מחווה חד פעמית ליונה וולך

חודש יוני מזוהה כמעט באופן אוטומטי עם שבוע הספר העברי. ברחבי הארץ מוקמים דוכני הספרים המוכרים, הסופרים...

ליעד ברוידא – Transcreations

אם אתם גוללים באינסטגרם או בטיקטוק, יש סיכוי שכבר שמעתם את ליעד ברוידא. גם אם לא ידעתם...

לבונטין 7 חוגג 20 שנה – "לילה לא שקט" ישתלט על מוזיאון תל אביב

אחרי עשרים שנות פעילות שהפכו אותו לאחד ממוקדי היצירה החשובים בישראל, מועדון לבונטין 7 יוצא מהרחוב המוכר...

כשהחלום ניצח את הכאוס: "Köln 75" חושף את האישה שהצילה את הלילה ששינה את הג'אז

כאשר ישבתי אמש באחד האולמות של סינמטק תל אביב וצפיתי ב"Köln 75", הסרט שמחזיר אל סיפורו של...

פסטיבל בלוז כנעני חוזר

פסטיבל בלוז כנעני חוזר הקיץ עם מהדורה שלישית ועם צעד משמעותי קדימה. האירוע יתקיים ב 27 באוגוסט...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

לבונטין 7 חוגג 20 שנה – "לילה לא שקט" ישתלט על מוזיאון תל אביב

אחרי עשרים שנות פעילות שהפכו אותו לאחד ממוקדי היצירה החשובים בישראל, מועדון לבונטין 7 יוצא מהרחוב המוכר...

מצעד הגאווה חוזר – אלה הכוכבים שיחתמו את החגיגה בפארק צ'ארלס קלור

יותר משלושה עשורים חלפו מאז צעדו המשתתפים הראשונים במצעד הגאווה בתל אביב בשנת 1993. מאז הפך האירוע...

קרן אן שרה סרז' גינסבורג – ערב מיוחד בסדרת "השתקפויות"

בתאריך 29 ביוני תעלה הזמרת והיוצרת הבינלאומית קרן אן לבמת האופרה הישראלית למופע מיוחד במסגרת סדרת "השתקפויות" של...

הערב הגדול של הרוק הישראלי – חמישה יוצרים, במה אחת ופס קול של כמה דורות

חמישה מהשמות שעיצבו את הרוק הישראלי נפגשים לערב אחד של להיטים ופס הקול של כמה דורות שלום חנוך,...

אינפקטד מאשרום בדרך לנמל יפו – הלילה הלבן מתחיל לקבל צורה

תוכניית לילה לבן 2026 עדיין נחשפת בהדרגה, אך כבר עכשיו מסתמן אחד האירועים המסקרנים של הלילה הארוך...

מנהל האמנים בועז בן ציון הלך לעולמו

האיש שהפך את הייצוג למקצוע בן ציון נולד בשנת 1946 ועלה לישראל מבולגריה בילדותו. את דרכו בעולם הבידור...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא