יום שישי, אוקטובר 16, 2026

הדס כהן – רוץ

נעים להכיר – הדס כהן, בת 28 מאור יהודה, את שיריה כבר שמעתם.ן לא אחת, היא עסקה בשנים האחרונות בכתיבה עבור זמרים וזמרות אחרים – לשירי מימון שרית חדד, שירה גבריאלוב, עידן יניב, עדי ביטי, להקת חמסה, דניאל יפה, אסי ישראלוף ועוד. כעת, חמש שנים מאז השיקה שיר שנכתב ובוצע על ידה -"אנחנו לא לבד", החליטה הדס להמשיך ולצעוד אל קדמת הבמה ולהשיק שיר נוסף שכולו שלה – "רוץ" נכתב והולחן על ידה בהפקתו של יהל דורון. השיר מתאר את היחסים בינינו לבין הילד הפנימי שקיים בכל אחד מאיתנו. את מילות השיר כתבה הדס במסגרת סדנת הכתיבה של יהל דורון.

כך הדס עם השקת השיר החדש – "השיר שלי "רוץ" בחוץ. כמה מרגש אותי לכתוב שהוא לגמרי-לגמרי שלי. הסיפור שלי, הקול שלי, המתנה ליומולדת 28 שלי (בבקשה תגידו: מה זהההה איך את לא נראית!!!). השיר הזה נולד רק לפני חודשיים בסדנת היצירה של יהל דורון, אבל אני מאמינה שהוא נמצא אצלי במאחורה של הראש כבר עשרים שנה. התחלתי לכתוב בגיל 8. שירים על שלום ומלחמות וחיפושים וזהויות. ביום אחד פשוט התבגרתי, ושום דבר מהעולם של הילדים כבר לא דיבר אליי. לא פרקים של קטנטנות. לא החיים בטמגוצ'י. לא אביאור מהכיתה המקבילה שהייתי מאוהבת בו. רק מחברת השורות שלי ואני. מצד אחד, אין תלונות על התסריט שנכתב לי. מצד שני, אם הייתי פוגשת היום את הדס מכיתה ג'1, אולי הייתי שרה לה את השיר הזה ומבקשת ממנה לקחת את העולם פחות ברצינות. לצחוק עד שאי אפשר לנשום. להתלהב ממשהו בטירוף. להכריז שהיא עוד תכבוש את העולם. ביום אחד התבגרתי, אבל לפעמים הילדה שבי חוזרת ומזכירה לי את מה שחשוב באמת. ומעבירה אותי מחושך לאור, מקושי לשמחה, מייאוש לאמונה. אני רק מקווה שהיא תבוא לבקר יותר. או שתישאר פה לתמיד. "רוץ" עכשיו גם שלכם, והלוואי הלוואי הלוואי שתמצאו בו את עצמכם." 

 

הכי חדשים

שלומי שבת ופבלו רוזנברג – כשהמיינסטרים מגיע לבארבי

שוב ביחד, הפעם מקרוב ושוב אנחנו עם החיבור המוצלח בין שלומי שבת ופבלו רוזנברג. שני חברים ותיקים, שני...

סטיבי וונדר בפריז: שלוש שעות בגן העדן של המוזיקה

חמישים שנה אחרי אלבום המופת שלו, סטיבי וונדר חזר לפריז והוכיח שגאונות מוזיקלית אינה מתיישנת. במשך כמעט...

מילים יפות כבר לא מספיקות לגאיה קריסטל

כשהנחמה מאבדת את משמעותה יש רגעים שבהם כל המילים היפות שבעולם פשוט אינן עוזרות. אפשר להציע נחמה, להבטיח...

בלונדי חוזרת בצהרי היום: דבי הארי עדיין יודעת איך עושים את זה

יש להקות שגם אחרי חמישים שנה מספיקות כמה שניות כדי לזהות אותן. בלונדי היא אחת מהן. כבר...

החייזרים נחתו באפטאון: VOCA PEOPLE חוגגים עשרים שנה

אמש, נחתו החייזרים הלבנים של VOCA PEOPLE במועדון אפטאון ברמת החייל בתל אביב. המופע, שיצרו ליאור כלפון...

גליקריה והלילות הקסומים בראשון לציון

גליקריה כבר מזמן אינה אורחת זרה בישראל. הזמרת היוונייה, שאותה פגשנו לא פעם לאורך השנים, ממשיכה לשמור...

השאר תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

בין הקלפי לרחבה: פסטיבל PACOFEST מציע בחירה אחרת

יש משהו מסקרן במפגש שבין גלריה לאמנות לבין רחבת ריקודים. מצד אחד, יצירות שמבקשות מהצופה להתבונן, לחשוב...

כשהקולנוע פוגש את הרוקנ'רול בנמל יפו

יש סרטים שאנחנו זוכרים בזכות העלילה, ויש כאלה שהמוזיקה שלהם ממשיכה להתנגן בראש שנים אחר כך. לפעמים...

לחזור לאור: כשהמוזיקה מתגייסת להצלת חיים

שירים שיכולים לעשות את ההבדל יש ערבים שבהם המוזיקה מעניקה לנו הנאה, התרגשות וכמה שעות של בריחה מהמציאות....

המוזיקה הישראלית יוצאת לעולם: פסטיבל החשיפה הבינלאומית 2026

כשהמוזיקה הישראלית פוגשת את העולם לא בכל יום מגיעים לישראל אנשי תעשיית מוזיקה בינלאומיים כדי להקשיב למה שקורה...

שותים מנדטים: המרץ 2 ועיתון הארץ נפגשים על הבר

המועדון האלטרנטיבי המרץ 2 ושכניו ממערכת עיתון "הארץ" יוצאים לשיתוף פעולה חדש. אנשי מערכת עיתון "הארץ" יוצאים...

הלילה הוא שירים: חנן יובל חוגג 80 עם חברים

אירוע של פעם ב-80 שנה יתקיים בנובמבר בהיכל התרבות בתל אביב. מיטב אמני ישראל יתכנסו לערב חגיגי...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא