עוד חוזר הניגון – מחזה מוזיקלי על חיי נתן אלתרמן
התיאטרון הלאומי הבימה משיק מחזה מוזיקלי חדש "עוד חוזר הניגון" לפי סיפור חייו של נתן אלתרמן, בבימויו של משה קפטן, היינו שם

דמותו של נתן אלתרמן מוכרת היטב לכל ישראלי. מוּכָּרים שיריו, ומוּכָּרים גם מאות הפזמונים שכתב. אלתרמן אשר היה משורר, פזמונאי, עיתונאי, מחזאי, סופר ומתרגם ישראלי, נחשב כאחד מחשובי משוררי השירה העברית המודרנית, שהשפעתו עליה הייתה ניכרת. חתן פרס ישראל לספרות לשנת 1968.
במהלך חייו זכה בפרסים רבים, בהם: פרס טשרניחובסקי לתרגומי מופת ב-1946, על תרגומיו למחזות "פדרה" מאת ז'אן רסין ו"נשות וינדזור העליזות" מאת שייקספיר וב-1967, על תרגומיו למחזות מולייר בפרס רופין. בשנת 1947, זכה בפרס על ספרו "שמחת עניים"; ופרס ביאליק לספרות יפה. בשנת ב-1968 זכה בפרס ישראל לספרות על מכלול יצירתו.
לצד יצירתו האמנותית אלתרמן היה מזוהה עם תנועת העבודה ונמנה עם מעריציו של דוד בן-גוריון, אף שביניהם היו גם מחלוקות, למשל בעניין הסכם השילומים. בן-גוריון מצדו כינה אותו בשם "נתן החכם". בשל קרבתו זו לבן-גוריון, אלתרמן זכה גם לביקורת, ולעיתים כונה "משורר החצר", או אף אדם שמשתתף בפולחן אישיות של בן-גוריון. לאחר מלחמת ששת הימים, נמנה עם מייסדי "התנועה למען ארץ ישראל השלמה". את נכונותו של בן-גוריון לוותר על מרבית השטחים תמורת שלום אמת תיאר כ"היפותטית – אפילו אוטופית".
לפני שנתיים חגגה העיר תל אביב את ציון יום הולדתו ה- 110 של נתן אלתרמן, כעת, יוצא התיאטרון הלאומי הבימה בהפקה עם מחזה מוזיקלי על דמותו. עלילת המחזה "עוד חוזר הניגון" אותו כתב מוטי לרנר בעקבות הביוגרפיה "אלתרמן" מאת דן לאור ובבימויו של משה קפטן, חושפת את דמותו של המשורר נתן אלתרמן, במאבקו על מעמדו כמשורר הלאומי שלנו, על רקע יחסיו ההפכפכים עם בן גוריון ותנועת העבודה, ובעיקר על רקע יחסיו עם אשתו, השחקנית רחל מרכוס, אהובתו הציירת צילה בינדר, ובתו המשוררת תרצה אתר. במחזה משולבים משיריו ומשירי בתו תרצה אתר ובניהם – בכל זאת יש בה משהו , פגישה לאין קץ , רינה , אליפלט , זמר שלוש התשובות , אהבתיה , בלדה לאישה , שיר לערב חג ועוד.



הקאסט של מחזה הזמר כולל את הזמרות ריקי גל, שלומית אהרון, מירי מסיקה, רוני דלומי המשחקות לצד יגאל שדה, מאיה מעוז, אסנת פישמן, אלכס קרול, רותם קינן, ניר זליחובסקי, טל מוסרי, נדיר אלדד, ניל משען, רונית אפל, מיכל ברנד, הילה שלו, עמי סמולרצ'יק, גל גולדשטיין, מאי מלר, עודד סנדטש, עמית רייס.
יממה לפני הפרמיירה נתנה לנו ההזדמנות לטעום כמה רגעים ייחודיים מתוך המחזמר בנקודות וסצנות בין ההתרחשויות בביתו הפרטי לבין קפה כסית המיתולוגי ועד דירתה של אהובתו צילה בינדר בשד' ח"ן, מקצת מהם לפניכם.
לפרטים אודות מועדי ההצגה ורכישת כרטיסים, לחצו כאן.
לחצו לצפייה בגלריית תמונות מהפרזנטציה