יום ראשון, מאי 31, 2026

רוה"מ בנט – אין כוונה לסגור את עולם המופעים פעם נוספת, "התו הבטוח"

בהמשך להכרזה על מתווה "התו השמח", ראש הממשלה, נפתלי בנט, שר התרבות, חילי טרופר, שר הבריאות, ניצן הורוביץ, וסגן השר במשרד רה"מ, אביר קארה נפגשו היום עם נציגי ענף התרבות, בתיאטרון הלאומי הבימה, בתל אביב. בפגישה השתתפו גם מנכ"ל הבימה נעם סמל, השחקנית רותם אבוהב, השחקן עמרי זמרי, כוכבת הילדים מיקי מוכתר, מנכ"ל ארגון השחקנים והמפיקים, אבי בן הלל, מנכ"לית איגוד האמרגנים, ענבל ג'וריני, יו"ר ארגון האמרגנים יוני פינגולד, מנכ"לית תאטרון החאן אלישבע מזיא, מנכ"ל מדיטק חולון דני וייס, מנכ"ל סינמה סיטי, אבי אדרי, המפיק גיא בסר, המפיק אלירן ברדוגו, המפיק חורב הראל, מפיק הקולנוע משה אדרי וראש מנהל תרבות באר שבע, יאיר נגיד.

במהלך הפגישה. צילום חיים צח /לע"מ
במהלך הפגישה. צילום חיים צח /לע"מ
במהלך הפגישה. צילום חיים צח /לע"מ
במהלך הפגישה. צילום חיים צח /לע"מ

רה"מ בנט שוחח עם נציגי הענף ושמע מהם על צרכיהם, בדגש על הצעות להמשך פעילות התרבות תוך שמירה על בריאות אזרחי ישראל. המשתתפים הודו לרה"מ ולשרים על השיח ועל הנכונות לשמוע את עמדתם בנושא.

כך הבהיר ראש הממשלה, נפתלי בנט, בפתח הפגישה "מטרתנו היא להבין את העולם שלכם, וביחד לחשוב איך מצד אחד, אנחנו לא מאפשרים לעולם התרבות להפוך למדגרת קורונה, ומצד שני, לאפשר תרבות, עבודה וחיים. המגמה שלנו כממשלה היא לעשות הכל כדי לא לסגור שום דבר ולאפשר למדינה להמשיך לפעול לצד הקורונה. אנחנו נותנים הגנה אדירה לקשישים. כרגע, בעודנו מדברים, כל יום יש צוותים שניגשים לבתי אבות וכו', דוגמים, שומרים עליהם ומצילים את האנשים הפגיעים ביותר. דבר שני, אנחנו ממשיכים לדחוף כמה שיותר אנשים לקבל חיסונים. הדבר השלישי, אנחנו בוחנים כל החלטה לפי האפקט להאטת ההדבקה אל מול המחיר החברתי-כלכלי. הסיפור הזה הוא לא מחיר. הקו הכללי הוא שאנחנו מצפים מאזרחי ישראל ללכת להתחסן כי החיסונים עובדים. האם הם מושלמים? לא, אל מול הדלתא הם לבד לא מספקים, זאת הבעיה. אבל חיסון יחד עם מסכה, לצד התנהלות אחראית – זה עובד. כל מה שאנחנו צריכים זה למצוא את הפיצוח. אנחנו צריכים להבין את ההשלכות עליכם. אני לא רוצה להגיע לפיצויים כי אני רוצה שמראש לא נצטרך לסגור שום דבר, זו המטרה. אנחנו רוצים מראש לא להגיע למצב של הצורך בפיצויים, כי זה פוגע פגיעה אנושה בהכל".

נציגי עולם התרבות. מתוך הטוויטר של רוה"מ נפתלי בנט
נציגי עולם התרבות. מתוך הטוויטר של רוה"מ נפתלי בנט

שר התרבות והספורט, חילי טרופר סיכם – "יש פה שיח חשוב ומכבד ביחס לתרבות וחשוב להגיד תודה לראש הממשלה ולשר הבריאות, שכאוהבי תרבות וספורט, קשובים לעולם זה אחרי שנה קשה במיוחד. נעשה הכל ביחד כדי למנוע פגיעה בעולמות התרבות והספורט. שינינו את הפרדיגמה – תרבות היא לא הראשונה להיסגר ולא האחרונה להיפתח – היא במקום לגמרי אחר ואנחנו נעשה הכל לשמור על המעמד המכובד של עולם זה. עם זאת, אנחנו מבינים שיש מגיפה ועלינו ללמוד לחיות לצד הקורונה – אנחנו לא פה כדי לסגור, אבל אנחנו גם לא כאן כדי לעצום עיניים. נפעל ביחד כדי לאפשר לעולם התרבות להמשיך לפעול בצורה בטוחה לטובת כלל אזרחי ואזרחיות ישראל".

גם שר הבריאות, ניצן הורוביץ בשבריו בעקבות המפגש – "התרבות היא חלק בלתי נפרד מהחיים. אני יודע מה עבר עליכם בשנה וחצי האחרונות. אני מכיר זאת ברמה האישית ויודע כמה זה היה קשה, בן זוגי הוא איש תרבות. מה שקורה היום לא היה בעבר. אנחנו כאן לשמוע אתכם. אנחנו לא רוצים להנחית הגבלות ללא שיח אמיתי ופתוח. המטרה היא לאפשר לעולם התרבות להמשיך לפעול. צריך לעשות זאת בצורה בטוחה ואחראית כדי להבטיח מקסימום שמירה על הבריאות במינימום הגבלות".

סגן השר במשרד רה"מ, אביר קארה: "לפני שנה, המצב היה אחרת, התחושה של העצמאיים ושל עולם התרבות הייתה שהשאירו אותם לבד ומאחור. בדיוק בגלל זה זימנו היום פגישה עם נציגי עולם התרבות, על מנת, לעבוד יחד ולמצוא פתרונות בעקבות זן דלתא של נגיף הקורונה. הדרך הנכונה היא רק בשיתוף פעולה עם העוסקים בעולמות התרבות, מתוך מקום שחשוב לנו לומר איך ׳כן׳ ולא איך ׳לא׳- רק ככה נוכל לנצח את הקורונה, ביחד".

 

 

הכי חדשים

רוני בר הדס – לחם וריבה

הזמרת והיוצרת רוני בר הדס ממשיכה להתקרב אל אלבום הבכורה שלה בעברית ומשחררת את "לחם וריבה", שיר...

שילת – כבר לא בת עשרים

שיר שמתחיל בסיפור לא מעט שירי בכורה מבקשים להציג קול חדש. שילת גרדנוויץ' בוחרת לספר סיפור. "כבר לא בת...

מפה נקום: זיו קורן ונעם חורב מביטים מעבר לאסון

יש מיזמים שנולדים מתוך צורך אמנותי. יש כאלה שנולדים מתוך צורך אנושי. נדמה כי "מפה נקום" שייך...

סידור קבוע לטנגו באוזן השלישית

שישי בצהריים בהאוזן השלישית הפך למסע ישיר אל תוך האייטיז הישראלי. עשרות חובבי מוזיקה ואספני ויניל מילאו...

מטאליקה בהיכל התרבות – הקונפליקט שהפך לשואו

בין היכל התרבות לטראש מטאל אז הלכתי למופע המחווה הסימפוני למטאליקה בהיכל התרבות שזה קונפליקט אדיר בפני עצמו. הרגשות...

הראקט חוזר לרחוב

מהבמה הקטנה באינדינגב אל הרחובות של תל אביב פסטיבל "הראקט" התחיל כאירוע עצמאי של אנשי אינדינגב. במשך השנים...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

המדבר שוב קורא – פסטיבל INDIE DESERT חוזר לקיץ חמישי בכפר אלדד

פסטיבל INDIE DESERT 2026 חוזר לקיץ חמישי בלב הרי יהודה. במשך יומיים יתמלא כפר אלדד במוזיקה, טבע...

הלילה הכי רועש בעיר חוזר לקריית המלאכה עם עשרות הופעות חיות

פסטיבל הלילה האלטרנטיבי חוזר לקריית המלאכה והפעם הוא מגיע בגדול. עיריית תל אביב יפו מחברת בין "תרבות...

היכונו לפסטיבל הג'אז הבינלאומי ירושלים ה-12

פסטיבל הג'אז הירושלמי חוזר למוזיאון ישראל פסטיבל הג'אז הבינלאומי ירושלים חוזר בקיץ לשלושה לילות של מוזיקה וחופש. המהדורה...

פסטיבל אנימיקס מוזיקה חוזר ומחבר בין צליל לקו

שלושה ימים של מוזיקה ישראלית, קומיקס ואנימציה בסינמטק הרצליה פסטיבל אנימיקס מוזיקה חוזר לסיבוב שני ומביא חיבור מסקרן...

דוקאביב 2026 חוזר לתל אביב עם מבט חד על המציאות

פסטיבל דוקאביב חוזר לעיר עם נוכחות שמסרבת להתעלם מהמציאות. זו השנה ה-28 שבה הקולנוע התיעודי מתכנס למפגש...

ברי סחרוף מוביל את “מִדְבָּרִי” – לילה אלקטרוני תחת שמי המדבר

מִדְבָּרִי - כשהמדבר פוגש את הצליל יש לילות שמתחילים במוזיקה ונגמרים בחוויה. מִדְבָּרִי מכוון בדיוק לשם. ביום חמישי...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא