יום שלישי, אפריל 21, 2026

דניאלה ספקטור ועינב ג׳קסון כהן – מקום על פני המים

זמן איכות, השיר "מקום על פני המים" הוא שיתוף פעולה בין המוזיקאיות היוצרות דניאלה ספקטור ועינב ג׳קסון כהן. את השיר הן כתבו, הלחינו והפיקו יחד, כשיר הנושא מתוך סרט האנימציה “Holy Holocaust” המתאר את סיפור חברותן יוצאת-הדופן של נועה הישראלית וג׳ני הגרמניה, הנודדות בין פריז, תל אביב וברלין ומאמינות שהקשר שלהן חסין בפני הכל, עד שסוד אפל מן העבר מתגלה במפתיע וטורף את הקלפים. הסרט הופק בתמיכת מפעל הפיס וייצא בקרוב בפסטיבלים נבחרים.

כך דניאלה עם יציאת השיר"אם יש ימים טובים יותר או פחות להוציא בהם שירים, אני לא יודעת, אבל אני כן יודעת שכששיר מוכן, אני לא באמת רוצה לעצור בעדו. אז דווקא עכשיו, בתוך הכאוס, אני רוצה לחלוק אתכם שיר חדש, ״מקום על פני המים״ פרי שיתוף פעולה שלי ושל עינב ג׳קסון כהן, חברתי היקרה, אותו כתבנו יחד עבור סרט אנימציה קצר ומקסים בשם ״הולי הולוקוסט״ ובחסותו בילינו שעות רבות באולפן בשיחות, ניגונים, הפסקות אוכל וקפה אינסופיות, לאט לאט רוקמות יחד הרבה מחשבה ולב לתוך השיר האחד הזה. תודה לעדי רותם על הניגון והביט המושלם, לדניאל אנגליסטר שארז את המיקס הכי יפה. תודה ליוצרות הסרט, אוסי ולד ונועה ברמן הרצברג, שנתנו לנו סיבה מצוינת לכתוב, למיכאלה להט שצילמה, לטלי פולק על הליווי הצמוד ביום ובלילה, לאנשי לייבל יהלום שאיתנו, ולעינבי, שהיתה שותפה מושלמת ליצירה, אני כבר מחכה להזדמנות הבאה ♥️"

כך עינב על השיר ושיתוף הפעולה"השנה האחרונה הזכירה לי מקרוב מה אני הכי אוהבת – לעשות מוזיקה עם החברות שלי. התכנסנו דניאלה ואני לכתוב שיר לסרט האנימציה הקצר והיפהפה ״הולי הולוקוסט״. היה הכי כיף ומיוחד לצלול יחד באולפן, מהשורה הראשונה ועד ששלחנו את השיר לדרכו: כותבות, מנגנות ומקליטות בתורות, עוברות לשיחות ארוכות, מאפים חמים (חשוב!) מהמחשב לפסנתר לגיטרה – זה היה עוגן אמיתי בימים שהייתי ממש צריכה כזה. "..כל בוקר אני מחליפה עור ושפה, כל הלילה לא עצמנו עין.." נולד שיר שאנחנו אוהבות ומוקירות. אשמח מאד שתאזינו ❥ בתוך ימים שנהיו נורא עצובים, אני מקווה שייתן איזו נחמה למי שמחפש עכשיו ובכלל. תודה לדניאלה שאני אוהבת על המתנה הזאת. תודה לנועה ברמן הרצברג ואוסי ולד – יוצרות הסרט, על הזדמנות מדהימה לקפוץ למים תודה לעדי רותם על ביט ונגינה חלום, לדניאל אנגליסטר על מיקס מושלם, לטלי פולק שמלווה צמוד, למיכאלה להט על הצילום המדויק והיפה."

עינב תופיע במועדון לבונטין 7 בתאריך 22 במאי, דניאלה תופיע במועדון בארבי בתאריך 29 במאי.

 

 

 

הכי חדשים

האירוע "שרים בכיכר" החזיר את הלב למרכז

אחרי שינוי הנחיות פיקוד העורף והממשלה, תל אביב פתחה מחדש את המרחב הציבורי לאירועים ואמש התקיים "שרים...

אביב מארק – לחיות על הקצה, ליצור עד הסוף

זה סיפור שמתחיל הרבה לפני האשפוזים והניתוחים - ונגמר במקום שבו המוזיקה כבר לא הצליחה להחזיק את...

מצחיקונת, מירי מסיקה תופסת את מרכז הבמה

יש מחזות זמר שאתה זוכר דרך השירים שלהם, ויש כאלה שנשארים בזיכרון בזכות הסיפור. ב“מצחיקונת” של תיאטרון toMix...

ריטה חזרה לבארבי

מועדון הבארבי מתמלא שוב עד אפס מקום. ריטה חוזרת לבמה אחרי כמעט חודשיים של שקט כפוי. הקהל...

נועה קירל משנה כיוון – מהפארק לשני מופעים באמפי ראשון לציון

המהלך מתחדד עכשיו באופן רשמי. המופע הגדול שתוכנן להיערך בפארק הירקון בתאריך 7 במאי 2026 לא יוצא...

פסטיבל סאנסט משנה תאריכים – מהשקיעה של אפריל אל הקיץ

פסטיבל סאנסט, שתוכנן להתקיים בתחילת אפריל סביב חול המועד פסח, משנה כיוון ומתעדכן עם סדרת מופעים חדשה...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

יום חנויות התקליטים 2026 יצויין בישראל

יום חנויות התקליטים 2026 - כשהוויניל חוזר לחיים גם בישראל בשבת הקרובה, 18 באפריל 2026, יצוין ברחבי העולם...

להקת טיפקס מחזירה את החיים לבארבי

אחרי ימים לא פשוטים, יש רגעים שבהם התרבות פשוט חוזרת לנשום. מחר בערב ייפתחו שוב דלתות מועדון...

האמרגן אשר ראובני הלך לעולמו

האמרגן ואיש המוזיקה אשר ראובני הלך לעולמו לאחר תקופה של אשפוז, בעקבות זיהום חיידקי בדרכי הנשימה. בן...

קולנוע במקום

רשת מועדוני התרבות FRIENDS מבית ההסתדרות משיקה יוזמה חדשה שמדברת בדיוק אל הרגע הנוכחי. כשאולמות התרבות מתמודדים...

מצעד הלהקות הצבאיות יוצא לדרך

תחנת הרדיו כאן גימל פותחת את ההצבעה למצעד השנתי ליום העצמאות וממקדת השנה זרקור על אחד הפרקים...

התרבות שוב נעצרת

עולם המופעים בישראל שוב נעצר. אולמות נסגרים, הופעות מתבטלות, והבמה מחשיכה. זה לא מפתיע. זה דפוס שחוזר...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא