יום שלישי, יולי 28, 2026

פורסם המתווה לקיום הופעות עם קהל

עם פרסומו של המתווה הסופי הודיעו נציגי וועד הפעולה של תעשיית התרבות והאירועים כי הדרך היחידה להשבת עולם התרבות והאירועים לפעילות ולעבודה מלאה היא חיסון ושמירה של אנשי המקצוע על כל ההנחיות הנדרשות! הוועד קורא לכל אנשי התעשייה, עצמאים, עובדים ובעלי חברות לפעול במקצועיות, לשמור על ההנחיות, על ביטחון הקהל ועל תעשייה שלמה שצמאה לחזור לפעול ולהתפרנס בכבוד! **שימו ♥️♥️ אושרה בפעימה הזאת גם מכירת שתייה..

אלו הכללים שיכנסו לתוקף החל מיום ראשון הקרוב לפעילות תרבות עם כניסת קהל בהתאם לתנאי התו הירוק:

ניתן לקיים פעילות במקום שמתקיימת בו פעילות תרבות (הקרנת סרט, הצגת תיאטרון, קונצרט, הופעת מחול או מוסיקה ואירוע ספרותי) בנוכחות קהל, ובכלל זה בית קולנוע, תיאטרון, אולם תרבות, ובלבד שפעילות התרבות מתקיימת בישיבה של הקהל ובכפוף לכללי ה"תו הירוק", ובכפוף לתנאים הבאים.

  • המחזיק או המפעיל של המקום יציב שלט בכניסה אליו, במקום בולט לעין, בשפות עברית, ערבית ואנגלית, בדבר חובת הצגת אישור "תו ירוק" כתנאי לכניסה למקום.
  • המחזיק או המפעיל של המקום יכניס למקום רק את מי שהציג, כתנאי לכניסתו, אישור "תו ירוק", בצירוף הצגת תעודה מזהה. בדיקת ה"תו הירוק" תעשה באמצעות יישומון משרד הבריאות או סריקת הברקוד על גבי מסמך התו הירוק.
  • מחזיק או מפעיל של מקום שהכניסה אליו נעשית בדרך של תיאום או הזמנה מראש, יידע את הלקוחות בעת התיאום או ההזמנה, בדבר חובת הצגת אישור "תו ירוק" כתנאי לכניסה למקום.
  • חלונות זמנים לכניסה למתחם ייקבעו מראש על גבי הכרטיס. כל קפסולה תכנס בכניסה ובשעה שתינתן לה מראש במעמד הזמנת הכרטיס.

מכירה והזמנת כרטיסים:

הקצאת כרטיסים תהיה עד לתפוסה מירבית של %75 ממספר המושבים במקום התרבות, ולא יותר מ-300 איש באולם ו -500 איש בשטח פתוח. המחזיק או המפעיל של המקום יוודא כי הישיבה באירוע תהיה במקומות מסומנים וקבועים וכי הזמנת כרטיסים לאירוע תיעשה מראש ובאופן מקוון או טלפוני.

פעילות תרבות תתקיים בהושבה בלבד בכיסאות. הכיסאות יהיו מסומנים. יש להשאיר לפחות כיסא ריק בין משתתף למשתתף למעט במקרים של אנשים הגרים יחד. יש לאסור עמידה באמצעות סדרנים, ובאמצעות שילוט. לא יתאפשרו ריקודים או הגעה לאזור הבמה. יש לשמור על מרחק בין הקהל לבמה-לפחות 4 מטרים.

פעילות תרבות באוויר הפתוח תהיה במתכונת של קבוצות המכילות עד 20 איש כמפורט להלן: כל מתחם המשמש קבוצה, יתוחם באמצעות סימון פיזי ביניהם; המרווח בין הקפסולות לא יפחת מ – 2 מטרים.

יאסר על המופיעים לרדת לקהל,

סדרנים וקהל:

המחזיק או המפעיל של המקום יציב סדרנים שיידעו את השוהים באירוע, ויסבו את תשומת ליבם, בנוגע לחובת השמירה על הוראות תקנות אלה, לרבות חובת עטיית מסיכה לפי סעיף 3ה לצו בידוד בית ושמירה על החלוקה למתחמים, אם קיימת חלוקה; מספר הסדרנים יהיה ביחס של סדרן אחד לכל 50 צופים.

  • המחזיק או המפעיל של המקום יוודא כי לא יוגש או יימכר אוכל במתחם האירוע או בכניסה אליו, למעט בקבוקי שתייה אישיים.
  • המחזיק או המפעיל של המקום יידע את השוהים באירוע כי לא ניתן לאכול בעת האירוע, ויתלה שלטים במקומות בולטים לעין לעניין זה.

המתחם יהיה בעל לפחות 2 כניסות שונות ויוצבו סדרנים לצורך שמירה על מרחק בתורים ומניעת התקהלויות. המחזיק או המפעיל של המקום יווסת את כניסת הקהל לאירוע ויציאתו ממנו, כך שהקהל ייכנס וייצא באופן הדרגתי.

ההופעה לא תכלול הפסקות.

הגורם המפיק יתזכר את הקהל לשמירה על ההנחיות, לרבות חובת עטיית מסכה והחובה לשבת במהלך האירוע באמצעות מערכת כריזה או שילוט מתאים.

יש למנות ממונה קורונה בכל מתחם לצורך: פיקוח על יישום ההנחיות המוגדרת בנוהל זה, שמירה ואכיפה של הוראות התקנות עבור מקום ציבורי ועסקי, ובכלל זה: מדידת חום, ניקוי וחיטוי, סדרן בכניסה לשירותים.

ניקוי וחיטוי – המחזיק או המפעיל של המקום יפעל בהתאם להוראות המנהל, ובכלל זה לעניין חיטוי וניקוי, סידורי התברואה והשירותים, הציוד הרלוונטי, לרבות המיקרופונים, ערכות הסאונד יעברו חיטוי לאחר כל מופע.
לחצו להורדה ועיון במסמך הרשמי המלא

הכי חדשים

קהילת הנובה ושורדי השבי חוזרים יחד אל רחבת הריקודים

כמעט שלוש שנים חלפו מאז בוקר השבעה באוקטובר במסיבת הנובה. האירועים הקשים ממשיכים ללוות את השורדים, המשפחות...

נותנים גב ליונתן אלטר

יש מוזיקאים שפוגשים שוב ושוב, כמעט בלי לשים לב. הם מחליפים הרכבים ובמות, אבל שומרים על נוכחות...

מ״תרבות אגודה״ אל ״עוד נרקוד״: בוי ג׳ורג׳ בוחר צד

בוי ג׳ורג׳ משיק שיר חדש, חוזר לטבח נובה ומאשים את השוכחים. התוצאה מציתה סערה בינלאומית, שמרחיקה הרבה...

בתוך יער המטפחות של ״פרטיזניה״

אמש התקיימה בתיאטרון ענבל הפרמיירה החגיגית של מופע המחול ״פרטיזניה״. את היצירה יצרה הכוריאוגרפית סתיו סטרוז׳ בוטרוס....

שרית חדד ואלה יוצאות אל הלילה

השמש נפלה לים, אבל השבוע של שרית חדד רק מתחמם. אחרי ההכרזה על פארק הירקון, מגיע כעת...

תזכור אותי: מירי מסיקה פוגשת את הרחבה של עופר ניסים

מירי מסיקה ועופר ניסים נפגשים לראשונה בשיר רשמי. החיבור נשמע טבעי, למרות המרחק בין העולמות המוזיקליים. מסיקה...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

נותנים גב ליונתן אלטר

יש מוזיקאים שפוגשים שוב ושוב, כמעט בלי לשים לב. הם מחליפים הרכבים ובמות, אבל שומרים על נוכחות...

פסטיבל מספרי סיפורים -הסיפור הישראלי פוגש את הפסקול המקומי

פסטיבל מספרי סיפורים חוזר השנה בפעם השלושים ושלושה לתיאטרון גבעתיים. יוסי אלפי ממשיך להוביל את המפעל התרבותי...

הפסנתרן ריצ'רד קליידרמן חוזר לישראל

ריצ'רד קליידרמן חוזר לישראל לשני מופעים חגיגיים בנובמבר הקרוב. הפסנתרן הצרפתי יופיע ב־21 בנובמבר בהיכל התרבות בתל...

toMix מגיעה לראשון לציון: מתחם התרבות toX ייפתח בספטמבר

רק בסוף השבוע חגגנו את פתיחת מועדון אפטאון בקריית עתידים. המועדון החדש סימן מהלך נוסף של קבוצת...

החיים על פי שייקספיר מגיעים אל הפילהרמונית

שייקספיר כתב על בני אדם, לכן יצירתו מסרבת להישאר בארון הספרים. בקרוב היא תצא משם ותתיישב לצד...

אנימיקס 2026 ייפתח עם רבקה מיכאלי ויסתיים במופע של דני בסן

פסטיבל אנימיקס חוזר לסינמטק תל אביב עם תוכנית עשירה של אנימציה, קומיקס, קריקטורה ומופעי מוזיקה. בין אירועי הדגל בולטים מופע הפתיחה עם רבקה מיכאלי ופרויקט הנעילה של דני בסן, לצד אורחים בינלאומיים, תחרויות, מחוות ותערוכות. פסטיבל אנימיקס, הפסטיבל הבינלאומי לאנימציה, קומיקס וקריקטורה, יתקיים בין 4 ל 8 באוגוסט בסינמטק תל אביב. הפסטיבל מציין השנה את […]

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא