יום שלישי, יוני 2, 2026

בשביל קשת 12 עולם התרבות לא קיים

האם בקשת 12 לא סופרים את עולם התרבות? מאז חודש מרץ 2020 ירד המסך על כל הבמות בארץ ודלתות האולמות ננעלו, הקופות נסגרו, העובדים נשלחו לחל"ת (במוסדיים) או שפשוט נותרו ללא כלום. אלמלא פעילותן של עמותות דוגמת פעימת הלב וצו 8 לעולם התרבות אשר דואגות לאסוף תרומות מזון ולחלק מאות חבילות מזון למשפחותיהם של עובדי עולם התרבות שנותרו ללא כל הכנסה במהלך השנה הנוכחית, המצב היה הרבה יותר גרוע. נראה כי יש מרחק רב בין המציאות הקשה הזו ובין הנתונים שקשת 12 בחרה לפרסם לציבור לסיכום השנה.

על פי הכתבה בתוכניתה של קרן מרציאנו ששודרה אמש מסתמך הכתב גל חן על נתוני מחקר של חברת דן אנד ברנדסטריט אודות "תמונת מצב המשק – סיכום שנת 2020 ותחזית לשנת 2021" בו נכתב במפורש – "תחת השפעת הקורונה, במהלך שנת 2020 שובשה הפעילות העסקית בענפים רבים במשק, בפרט ענפים התלויים בהתקהלות לצורך קיום פעילותם העסקית השוטפת, בהם ענפי התיירות התעופה והמלונאות, ענף האירועים , ענף תרבות הפנאי, ענף המסעדות ועוד.

בכתבה של ערוץ הטלוויזיה התעלמו מהפסקה הזו ובחרו לקחת נתון אחר מתוך המחקר שהופיע תחת הכותרת "הענפים המסוכנים ביותר במשק", לשנות אותה לטקסט – "הענפים שנפגעו הכי קשה" כאשר במהלך כל הכתבה הם לא מתייחסים לעולם התרבות והפנאי כלל ובכך ציירו תמונת מצב ממש לא מדוייקת תוך התעלמות מענף שלם שקרס אל תוך הריק והותיר אחריו קרוב למאה וחמישים אלף עובדים על בני משפחותיהם ללא הכנסה.

העיוות וחוסר ההתייחסות בכתבה לעולם התרבות גרר תגובות סוערות ברחבי הרשת של אנשי עולם התרבות שהביעו תרעומת קשה, חלקן קשה מאוד, המעודנות יותר מובאות כאן –

צילומסך
צילומסך
צילומסך
צילומסך

בעקבות פניה אל קשת 12 נמסרה התגובה הבאה – "השקופית שמופצת הוצאה מהקשרה. היא הוצגה במסגרת אייטם שהיה ב"תכנית חיסכון" אמש ועסק ספציפית בעסקים הקטנים שנסגרו בשנה האחרונה. כלומר באילו ענפים נסגרו הכי הרבה עסקים קטנים. חברת החדשות עסקה, עוסקת ותמשיך לעסוק במצוקת אנשי התרבות באינספור כתבות חשובות שכן זו אחת הסוגיות החשובות ביותר שתמשיך ללוות אותנו עמוק לתוך 2021"

ועל כך אנו תוהים בקול רם – ענף התיירות זה עסקים קטנים?  ענף האופנה זה עסקים קטנים? אז אולי מועדון לבונטין 7 זה תאגיד ענק? אולי מועדון בארבי זה קרטל ארצי? אולי תאטרון תמונע זה מוסד ממשלתי?…בחייאת.

הכתבה מתכניתה של קרן מרציאנו בקשת 12

הכי חדשים

ברודוויי נוחתת בתל אביב: "ברנשים וחתיכות" עולה לבמה הגדולה

הקלאסיקה הגדולה של ברודוויי עושה את דרכה לישראל. המחזמר "ברנשים וחתיכות" יעלה החל מחודש יוני בהיכל התרבות...

המוזיקאי והיוצר יונתן רזאל נאבק על חייו

מאבק רפואי שמדאיג את עולם התרבות דאגה רבה בעולם התרבות והמוזיקה בישראל. הזמר, היוצר והמלחין יונתן רזאל מאושפז...

אלמוג זהבי – בשמיים רחוקים

המוזיקאי אלמוג זהבי בונה את עולמו המוזיקלי צעד אחר צעד. הוא חושף את "בשמיים רחוקים", שיר ראשון...

ענת עצמון – באותו הנתיב

העיר משתנה, הזיכרונות נשארים יש משהו סמלי בכך שענת עצמון בוחרת לחזור למוזיקה דווקא עכשיו. אחרי שנים של עשייה...

בימות פיס 2026 יוצאים לדרך

פרויקט הדגל של מפעל הפיס חוגג 15 עם רשימת אמנים מרשימה במיוחד מיזם "בימות פיס" יוצא לדרך בפעם...

קרול קינג חיה מחדש בשבלול

מועדון שבלול ג'אז אירח אמש ערב שהוקדש כולו ליצירתה של קרול קינג. קרן מלכה עלתה לבמה עם...

הערה 1

  1. שלא לדבר על כל העצמאיים שהם עסק קטן לעצמם. רוב עובדי עולם התרבות הם עצמאיים , מומיאים חשבוניות (פתור או לא) ונחשבים לעסק קטן. איזו תגובה עלובה מצד קשת 12.

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

המדבר שוב קורא – פסטיבל INDIE DESERT חוזר לקיץ חמישי בכפר אלדד

פסטיבל INDIE DESERT 2026 חוזר לקיץ חמישי בלב הרי יהודה. במשך יומיים יתמלא כפר אלדד במוזיקה, טבע...

הלילה הכי רועש בעיר חוזר לקריית המלאכה עם עשרות הופעות חיות

פסטיבל הלילה האלטרנטיבי חוזר לקריית המלאכה והפעם הוא מגיע בגדול. עיריית תל אביב יפו מחברת בין "תרבות...

היכונו לפסטיבל הג'אז הבינלאומי ירושלים ה-12

פסטיבל הג'אז הירושלמי חוזר למוזיאון ישראל פסטיבל הג'אז הבינלאומי ירושלים חוזר בקיץ לשלושה לילות של מוזיקה וחופש. המהדורה...

פסטיבל אנימיקס מוזיקה חוזר ומחבר בין צליל לקו

שלושה ימים של מוזיקה ישראלית, קומיקס ואנימציה בסינמטק הרצליה פסטיבל אנימיקס מוזיקה חוזר לסיבוב שני ומביא חיבור מסקרן...

דוקאביב 2026 חוזר לתל אביב עם מבט חד על המציאות

פסטיבל דוקאביב חוזר לעיר עם נוכחות שמסרבת להתעלם מהמציאות. זו השנה ה-28 שבה הקולנוע התיעודי מתכנס למפגש...

ברי סחרוף מוביל את “מִדְבָּרִי” – לילה אלקטרוני תחת שמי המדבר

מִדְבָּרִי - כשהמדבר פוגש את הצליל יש לילות שמתחילים במוזיקה ונגמרים בחוויה. מִדְבָּרִי מכוון בדיוק לשם. ביום חמישי...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא