איגוד המוזיקאים נרתם לביטול דו"חות לנגני רחוב
איגוד המוזיקאים והמוזיקאיות החדש – צלילים, החל לפעול על מנת להביא לביטול דו"חות באלפי ₪ שנרשמו למוזיקאים שנגנו בטיילת בתל אביב, כל הפרטים.

איגוד המוזיקאים והמוזיקאיות החדש – "צלילים" אשר יחל את פעילותו הרשמית בינואר 2021 החל למעשה כבר לרדת לשטח ולסייע למוזיקאים במצוקה. "צלילים" הוקם על רקע המצוקה בעקבות מחדלי השלטון בניהול מגיפת הקורונה והורדת השלטר על עולם התרבות והריק שנוצר בהיעדר גוף רשמי שייצג את המוזיקאים כארגון מקצועי (ועד).
אחת הפעולות שכבר יוצאות לפועל מגיעה בעקבות התרחשות שארעה ביום שבת האחרון בטיילת בתל אביב כאשר שני מוזיקאים – שגיא זהבי ואביב מור פגשו מוזיקאי נוסף והחליטו לערוך ג'אם מוזיקלי ספונטני על הטיילת מול חוף ימה של תל אביב. לאחר זמן קצר הגיע צוות שוטרים אשר הורה להם להפסיק את המופע ולעזוב את המקום ואף הגיש כנגדם דו"חות בסכום של 20 אלף ₪.
יש לציין כי עיריית תל אביב מאפשרת ומאשרת למוזיקאים לקיים מופעים קטנים על הטיילת מבלי להזדקק לאישורים מראש ובלבד שאין בהם שימוש באמצעי הגברה.
לטענת שגיא וחבריו הם עמדו בתנאים האלו ואף עמדו בתנאי הריחוק החברתי בימי מגיפת הקורונה כאשר הקהל שצפה והאזין להם לא מנה יותר מעשרים איש, לדבריהם השוטרים אף השמיעו כלפיהם איומים כי יתקפו אותם פיזית אם לא ימלאו את הדרישה.
דוברות המשטרה מסרה בעקבות פניה את ההודעה הבאה – "מדובר באכיפה במסגרת המאמץ הלאומי לבלימת התפשטות נגיף הקורונה, שבמסגרתה נרשמו קנסות לשלושה נגנים שבהופעתם יצרו התאספות של מאות, לאחר שהתבקשו לסיים ולעזוב את המקום. יש לציין, כי דו"ח אחד נרשם פעמיים בשל טעות והדבר יתוקן בהתאם. משטרת ישראל קוראת לכולם לגלות אחריות אזרחית אישית ולהישמע להנחיות משרד הבריאות על מנת למנוע את התפשטות הנגיף".
בנקודה זו נכנסו אנשי ארגון המוזיקאים "צלילים" לתמונה והוציאו במסגרת קמפיין "די להתנכלות לנגני רחוב" המופנה כלפי משטרת ישראל, מכתב בקשה לביטול דוח נגני רחוב המופנה אל השר לבטחון פנים אמיר אוחנה, שר התרבות חילי טרופר, ראש עיריית תל אביב רון חולדאי, וח"כ ניצן הורוביץ יו"ר שדולת התרבות בכנסת ישראל, במכתב נדרשו המכותבים ביטול מיידי של הדו"חות שלטענת הארגון נרשמו תוך אכיפה בררנית ובאמצעות התנהגות בריונית ושימוש בכח המשרה לרעה.