יום רביעי, אפריל 15, 2026

התקווה 6 – מפה לשם

כמעט ארבע שנים חלפו מאז יציאת האלבום השישי של התקווה 6 "הכל עוד לפני". מאז הם הספיקו לשבת וליצור שירים רבים נוספים בין מופע אחד למשנהו, ביניהם – "העברית החדשה", "חי על הירח", "יום יפה", "אל תדאג ילד" ולאחרונה את "לחזור הביתה" וגם שירים מפרויקטים מקבילים כמו "לחיים", ו"יום חדש עולה" עם אינפקטד מאשרום.  בינתיים הזמן חולף, חברי התקווה כמו כולנו בעצם עברו למוד של חיים תחת השפעותיה החברתיות והכלכליות של מגיפת הקורונה, העולם שינה את עצמו לדעת ועל המדף הצטברו חומרים חדשים לצד כאלו שכבר הכרנו. הדרך להחלטה על הוצאת אלבום חדש הייתה קלה ביותר.

אז מה יש לנו? 

אלבום חדש, השביעי במספר "מפה לשם" הכולל אסופה מגוונת של 13 שירים הנעים על מחוזות הרגאיי, היפ הופ וראפ ארצישראלי. את המילים והלחנים כתב עמרי גליקמן ואילו דני פילוני הפיק מוזיקלית למעט "יום חדש עולה" שהופק בידי אינפקטד.

כך עמרי גליקמן עם יציאתו של האלבום – "פרוייקט שאנחנו עובדים עליו כבר כמעט 3 שנים בתשוקה גדולה. אספנו שירים של תקופה, שמאופניינים בעולם פרטי ואישי יותר, חיי המשפחה, הבית, הפחדים והאבהות, לצד הכיף, השטותי, השמח והרומנטי שמאפיין את הלהקה מאז ומתמיד. מרגש, חיכינו המון זמן להוציא את האלבום הזה, הוא התעכב ונדחה ולקח אותנו להרפתקאות יצירתיות ארוכות. חלק מהשירים כבר ראו אור וחלק מחכים ממש פה שיגלו אותם"

 

הכי חדשים

יהורם גאון – בינתיים

יש רגעים שבהם שיר חדש לא מגיע כדי לבדר או להפתיע אלא כדי לשקף מציאות. כזה הוא...

מעטים אבל משמעותיים – ישראל על מפת קואצ'לה

מעטים על המפה של הפסטיבל הגדול בעולם כמעט בכל אביב, כששערי פסטיבל קואצ'לה -  Coachella Valley Music and...

זיכרון חי בכיכר ביאליק עם שיריו של יעקב גלעד

בערב יום הזיכרון לשואה ולגבורה התכנס קהל גדול בכיכר ביאליק לאירוע זיכרון בסלון בהפקת עיריית תל אביב...

עצמאות 2026 – מי מבטל ומי עולה לבמה

ערב יום העצמאות היה במשך שנים נקודת שיא בלוח ההופעות הישראלי - לילה אחד שבו כמעט כל...

סוזן דלל חוזר לפעילות מלאה – אפריל של מחול עכשווי

מרכז המחול בלב נווה צדק חוזר לפעום בקצב מלא - והקהל מוזמן לשוב לאולמות עם שורה של...

בת־שבע מעדכנת – תאריכים חדשים לבכורה "הפרדות / דום"

לאחר שנדחו מסוף חודש מרץ בעקבות המערכה הצבאית, באנסמבל בת־שבע מעדכנים על מועדים חדשים לבכורה של ערב...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

להקת טיפקס מחזירה את החיים לבארבי

אחרי ימים לא פשוטים, יש רגעים שבהם התרבות פשוט חוזרת לנשום. מחר בערב ייפתחו שוב דלתות מועדון...

האמרגן אשר ראובני הלך לעולמו

האמרגן ואיש המוזיקה אשר ראובני הלך לעולמו לאחר תקופה של אשפוז, בעקבות זיהום חיידקי בדרכי הנשימה. בן...

קולנוע במקום

רשת מועדוני התרבות FRIENDS מבית ההסתדרות משיקה יוזמה חדשה שמדברת בדיוק אל הרגע הנוכחי. כשאולמות התרבות מתמודדים...

מצעד הלהקות הצבאיות יוצא לדרך

תחנת הרדיו כאן גימל פותחת את ההצבעה למצעד השנתי ליום העצמאות וממקדת השנה זרקור על אחד הפרקים...

התרבות שוב נעצרת

עולם המופעים בישראל שוב נעצר. אולמות נסגרים, הופעות מתבטלות, והבמה מחשיכה. זה לא מפתיע. זה דפוס שחוזר...

עולם ההופעות שותק – ושאול מזרחי שובר את הדממה

כשהעיר התעוררה לאזעקה באותו בוקר שבת, הרגע שבו התברר שאנחנו נכנסים למערכה צבאית, בבארבי לא חיכו. שאול...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא