יום רביעי, יוני 10, 2026

עושים מוזיקה, מדברים על מוזיקה

המפיק והמנהל האמנותי חיים שמש ואיש יחסי הציבור והאסטרטגיה ירון כהן פירסמו פודקאסט חדש העוסק בתעשיית המוזיקה. הפודקאסט " מדברים מוזיקה" עלה לאחרונה לאמצעי הסטרימינג ואתמול 1.12 העלו ירון וחיים פוסט ושיתפו ברשתות החברתיות.

חיים שמש , מבכירי תעשיית המוסיקה בישראל, מפיק ויזם בתחום המוזיקה והאמנות. בין היתר , אחראי להחתמתם וניהולם בעבר של אמנים כגון : אביב גפן , אסף אמדורסקי ,אביתר בנאי , להקת היהודים, להקת איפה הילד , אלג'יר ,להקת טיפקס , דוד דאור , להקת מוניקה סקס , אפרת גוש , יוני בלוך ועוד. היה מנהל המחלקה הישראלית בהד ארצי, ולאחריה יצא לדרך עצמאית ומאז מנהל פרויקטים וקמפיינים בעיקר עבור אמנים בתחילת דרכם וזאת לצד פעילות ענפה בתחום היזמות וההפקה של שלל פרויקטים מוזיקליים וביניהם , ייזום, הפקה וניהול אמנותי של פסטיבלים ואירועי קונספט כגון מופעי פתיחה של פסטיבל ישראל היוקרתי.

המופע האחרון ששמש ניהל אמנותית, בשלהי 2019 ,ימי טרום קורונה, היה " הולך נגד הרוח" קונצרט מחווה ליצירתו של שלום חנוך, במסגרת פסטיבל תמר ובהשתתפות שלל מוזיקאיות ומוזיקאים.

בימים אלה , שמש מייסד ומקים חברת תוכן המתמחה במפגש שבין עולם המוזיקה והאמנות לסצנה הדיגיטלית בארץ ובעולם.

ירון כהן, לשעבר מנהל השיווק של חברת הד ארצי ולאחר מכן מנהל המחלקה הישראלית בחברה, שותף מעל עשור במשרד יחסי הציבור המוערך חגית נוביק סלומון & ירון כהן שאחראי לקידום אמנים רבים בשנים האחרונות בהם: עידן חביב, שמעון בוסקילה, ירמי קפלן, קובי אוז ולהקת טיפקס, דני רובס, אלון אולארצ'יק, נורית גלרון, דנה ברגר, דודי לוי, שלמה גרוניך, נסרין קדרי, טונה, שי נחייסי וכמו כן לקידום פסטיבלים, אמנים בינלאומיים המופיעים בישראל ופרוייקטים אמנותיים נוספים.כהן מרצה ב15 השנים האחרונות בבית הספר למוזיקה רימון ובשנים האחרונות נמנה גם על צוות מורי בית ספר מזמור.

חיים שמש, אלבום אישי
חיים שמש, אלבום אישי

כך חיים שמש עם עליית התכנית לרשת – "בוקר אחד, בזמן הסגר הראשון, ירון כהן יוזם ואני זורם. פודקאסט חדש שלנו, ירון כהן ,איש יחצ מוכר ,צבעוני, מקצוען ולא פחות חשוב , איש מהמם ועבדכם הנאמן, פצחנו בסדרת פודקאסטים על תעשיית המוזיקה הישראלית בפרט ועל החיים בכלל….
גילנו שיש לנו תדרים נמוכים מול המיקרופונים ( לירון יש ממש קול רדיופוני ) , גילינו שיש המון נושאי שיחה לפרק ולהרכיב , גילינו מצב נדיר שכזה במחוזותינו ,מצב של שיחה נעימה וזורמת ולא מתלהמת מול המיקרופון ובעיקר, גילינו שיש לנו מלא סיפורים ומחשבות ואנקדוטות לספר לדורות הבאים. תודה לך ירון כהן על הרעיון והפנייה ומוזמנים להפיץ , להאזין, לשאול ולהתרשם מארבעת הפודקאסטים הראשונים והמשך יגיע ממש בקרוב. מדברים מוזיקה- יש משהו יותר כיפי מזה?.."

ירון כהן, אלבום אישי
ירון כהן, אלבום אישי

כך ירון כהן על המיזם הטרי והמשותף עם צאתו – "חיים שמש הוא לגמרי ממעצבי הפסקול האישי שלי. בשנות התשעים הייתי מסתגר עם עצמי שעות לנגן , לעשות מוזיקה עם חברים וגם להאזין למאיר בנאי ז"ל, לדני רובס יבדל לחיים ארוכים וללהקות הרוק שריגשו אותי ובעצם את כולנו – אי שם בשנות התשעים . חיים שמש אחראי לסצינה מרשימה ומפוארת שצמחה כאן החל מאמצע שנות התשעים . הרכבים ואמנים כמו : איפה הילד, תערובת אסקוט, מופע הארנבות של דר קספר, אסף אמדורסקי ,ירמי קפלן, ג'נגו , איגי וקסמן, רוקפור …. כל דור הרוקסן שלא זכיתי לראות על הבמה ברוקסן אבל ראיתי בלוגוס ובהמשך בבארבי ובמקומות אחרים , אלה שלא הרפיתי מהדיסקמן שלי ועוד קודם מהווקמן… אני זוכר איזו תכנית ברשת ג' בה הוא סיפר שהוא משיק את "סאנשיין רקורדס" , חברת תקליטים שלו- שהוא בוחר בדרך העצמאית. ואז סיפר שמנהל את אסף אמדורסקי ואביתר בנאי . הייתי אז חייל . אבל משהו כמו שנה וחצי אחכ מצאתי את עצמי שומע סיפורים עליו במסדרונות הד ארצי … ב-10 שנותיי בהד ארצי הרגשתי שאני מגשים חלום שלא חשבתי שאגשים. פגשתי רבים מאלה שעיצבו את פסקול הנעורים שלי, אמנים רבים שגדלתי עליהם באמת באמת, חלקם לימים הפכו להיות אמני המשרד שלי, חלקם חברים.
לאורך השנים נחשפתי להרבה אנשי תעשיית המוסיקה שגדלתי לתוכה והפכתי להיות חלק ממנה. חיים שמש תמיד היה שם . נוכח. מגניב. אחר. תמיד עם רעיונות מרחיקי לכת ותמיד תמיד עם מלא מוסיקה משובחת. והנה אנחנו פה, 2020, השנה הרגישה הזו, שהעמידה לנו מראה אל מול פנינו ולא נתנה מנוח. לרגע מצאנו את סביבת העבודה שלנו מדממת. הדאגות והחששות של עולם התרבות והמוסיקה שכל כך יקרים לליבי לא הפילו אותי לשניה. אני נשבע לכם . להיפך , ניסיתי לחפש הזדמנויות והאמת שלא הרפיתי מליצור, להעביר זומים לנסות וכהרגלי .. לעשות שיווק ויחסי ציבור (גם חגית, כפרה עליה- לא הפסיקה ליצור, לעבוד , לחפש ולהכיל אותי ..) . אחד המפגשים שכבר מזמן רציתי לייצר היה עם חיים שמש. קצת חששתי מלהתקשר ולהציע אבל לזכותו ייאמר שאמר מיד כן ופשוט יצאנו לדרך. התחלנו להקליט באוגוסט , בין לבין היה סגר נוראי לעבור אבל כשהוא נגמר – פשוט המשכנו. לי זה הכי מרגיש יחד וקרוב, אני הכי אוהב אנשים יצירתיים וחיים הוא מאלה שתמיד ממציאים את עצמם מחדש, תמיד משרה סביבו תחושה של נינוחות ורוגע וגיליתי שגם מעורר לא מעט מחשבה – גם כשאני לא תמיד מסכים איתו. אז גם זה קרה בתקופת הקורונה .פודקאסט חדש . מדברים מוסיקה. חיים ואני מדברים על תעשיית המוסיקה, מנסים לעבור בין התחנות החשובות בדרך ובין לבין יש גם רגעים שאני מודה – לוקח אותם איתי לדרך שלי. ארבעת התכניות הראשונות כבר בכל אמצעי הסטרימינג . ובקרוב נמשיך ונעלה פרקים נוספים . אתם יותר ממוזמנים."

הכי חדשים

האהבה שרה אחרת

לקראת אירועי חודש ומצעד הגאווה אנחנו רגילים לחפש את ההמנון הגדול של השנה. את השיר שיכבוש את...

אחרי הדחייה בשל המלחמה פסטיבל ימי הפלמנקו חוזר לבמה

מה שהיה אמור להיפתח כבר בחודש מרץ נאלץ להמתין. המציאות הביטחונית והמערכה מול איראן עצרו גם את...

קיר זכוכית: לא על השואה אלא על החיים שאחריה

האם בשנת 2026 עדיין צריך לעסוק בשואה? נדמה שהתיאטרון הישראלי כבר השיב על השאלה הזאת. רק לאחרונה צפיתי...

מצעד הגאווה חוזר – אלה הכוכבים שיחתמו את החגיגה בפארק צ'ארלס קלור

יותר משלושה עשורים חלפו מאז צעדו המשתתפים הראשונים במצעד הגאווה בתל אביב בשנת 1993. מאז הפך האירוע...

תמיר גל – דם זה לא מים

יש שירים שנולדים כדי להפוך ללהיט. יש שירים שנועדו לספר סיפור. "דם זה לא מים" של תמיר...

אחרי יום מלחמה מוזר השגרה חוזרת לצלילים – פסטיבל הג'אז בירושלים נפתח מחר

אחרי יום מלחמה מוזר שהכניס את המדינה למתח ולאי ודאות, התרבות מסרבת לשתוק. מחר ייפתח כמתוכנן פסטיבל...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

מצעד הגאווה חוזר – אלה הכוכבים שיחתמו את החגיגה בפארק צ'ארלס קלור

יותר משלושה עשורים חלפו מאז צעדו המשתתפים הראשונים במצעד הגאווה בתל אביב בשנת 1993. מאז הפך האירוע...

קרן אן שרה סרז' גינסבורג – ערב מיוחד בסדרת "השתקפויות"

בתאריך 29 ביוני תעלה הזמרת והיוצרת הבינלאומית קרן אן לבמת האופרה הישראלית למופע מיוחד במסגרת סדרת "השתקפויות" של...

הערב הגדול של הרוק הישראלי – חמישה יוצרים, במה אחת ופס קול של כמה דורות

חמישה מהשמות שעיצבו את הרוק הישראלי נפגשים לערב אחד של להיטים ופס הקול של כמה דורות שלום חנוך,...

אינפקטד מאשרום בדרך לנמל יפו – הלילה הלבן מתחיל לקבל צורה

תוכניית לילה לבן 2026 עדיין נחשפת בהדרגה, אך כבר עכשיו מסתמן אחד האירועים המסקרנים של הלילה הארוך...

מנהל האמנים בועז בן ציון הלך לעולמו

האיש שהפך את הייצוג למקצוע בן ציון נולד בשנת 1946 ועלה לישראל מבולגריה בילדותו. את דרכו בעולם הבידור...

המדבר שוב קורא – פסטיבל INDIE DESERT חוזר לקיץ חמישי בכפר אלדד

פסטיבל INDIE DESERT 2026 חוזר לקיץ חמישי בלב הרי יהודה. במשך יומיים יתמלא כפר אלדד במוזיקה, טבע...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא