יום חמישי, אוגוסט 27, 2026

שמעון בוסקילה ומארינה מקסימיליאן – לשיר אתך

בשנת 1987 יצא אלבומו החמישי של הזמר בועז שרעבי – "משאלה", אלבום מלא פניני שירה ביניהן הדואט של בועז עם שושנה, דמארי כמובן, מלכת הזמר – "לשיר אתך", השיר שנכתב בידי אהוד מנור והולחן בידי בועז שרעבי עצמו. לבטח רבים מחובבי הזמר בארץ זוכרים את הביצוע המיתולוגי לא כל שכן צפו בביצועו בפי השניים בערוץ הראשון בשעתו, ביצוע מרגש לאין ספק.

כעת, במסגרת פרויקט "צו השעה" בתמיכה של קרן נכט, בהפקתה של טלי יעקובי ובניהולם האמנותי של ניצן זעירא וענב רביץ-ביקובסקי, יצא הבוקר לאור החלק השני של הפרויקט הכולל שני דיסקים עם עשרים שירים המקבלים מתיחת פנים וקולות חדשים.

בין השירים מצוי גם שירם של אהוד מנור ובועז שרעבי. את מקומו של בועז תופס הפעם הזמר והיוצר שמעון בוסקילה ואילו את תפקידה של מלכת הזמר שושנה דמארי משלימה עם הרבה כבוד ורגישות רבה הזמרת היוצרת מארינה מקסימיליאן. את הגרסה העכשווית הפיק מוזיקלית בן זוגה של מארינה – גיא מנטש שתפר חליפה מצויינת לשיר המתחדש.

כך שמעון על החיבור והשיר – "כבוד גדול בשבילי לשתף פעולה עם מארינה במסגרת פרויקט צו השעה שתומך במוזיקה הישראלית בימים אלה, ולבצע מחדש כזה שיר גדול של בועז שרעבי ושושנה דמארי."

מארינה הגיבה על הפרויקט, החיבור והשיר – "…יש לי את הכבוד לקחת חלק בפרויקט "צו השעה" לצד שמעון בוסקילה הזמר האגדי והאיש האגדי שמשלב בצורה היפה ביותר את שירת הנשמה השורשית שלו עם הטעם המוסיקאלי הכי עדכני ומשובח שיש. ביחד חידשנו את השיר האלמותי ״לשיר איתך״ של אהוד מנור, בועז שרעבי ושושנה דמארי. בהפקתו המוסיקאלית של לא אחר מגיא מנטש החתיך שלי שהוא גם המפיק האהוב עליי 😉…. ב״צו השעה״ נטלו חלק 100 זמרים וזמרות, שותפו 100 קלאסיקות ישראליות, עליהן עבדו 1,000 נגנים ואנשי הפקה. צו השעה בא לחגוג את היצירה הישראלית ,לפאר, לפרנס ולקדם חוקים שיעזרו לתעשיית המוסיקה לשרוד בגאווה לעוד שנים רבות. במהלך הקורונה התגלה לכל אנשי התעשייה שאין חוקים ששומרים על זכויותינו הבסיסיות ביותר (בכל זאת מדינה צעירה ועוד יש לנו לאן לשאוף ולהתקדם) תודה ענקית למשפחת נכט ולעו״ד ענבר נכט על היוזמה המבורכת שאין מספיק מילים כדי להודות לכם על העשייה שלכם למען המוסיקה והאמנים בארץ. ומה אתם יכולים לעשות כדי לקדם חוקים שישמרו על היצירה הישראלית? להאזין בהנאה כמה שיותר לשירים מפרויקט ״צו השעה״ שחלק מהכנסותיו יוקדשו לחקיקה הוגנת ובעיקר יעשו לכם טוב על הנשמה! האזנה נעימה!"

את הביצוע החדש לקחו השניים לבית ביפו שם צולם הקליפ בבימויה ובמצלמתה של דריה גלר.

 

וכמובן אי אפשר להתאפק מלהשוות לביצוע המקורי של שני הגדולים

 

 

 

הכי חדשים

שיר לוי שר לאבא וממשיך אל הבארבי

בתחילת חודש יוני נפרד עולם המוזיקה מישי לוי, שהלך לעולמו בגיל 63. אחד הקולות הגדולים בזמר הישראלי...

עונת הפסטיבלים יוצאת לדרך: חנוכה 2026 חושף את הקלפים

עונת הפסטיבלים יוצאת לדרך, וחג החנוכה מתחיל להתחמם כבר בסוף אוגוסט. גם השנה צפוי החג להציע שפע...

חגיגות המאה הגיעו לשכונה: אתניקס ושירה זלוף בפארק מנהטן

חגיגות מאה השנים לבת־ים ממשיכות לנוע בין הבמות, החוף והשכונות. אמש הן הגיעו אל פארק מנהטן השוכן...

רשת מועדוני FRIENDS נוחתת ביבנה

רשת FRIENDS מבית ההסתדרות מרחיבה את מפת התרבות שלה ונוחתת גם ביבנה. היכל התרבות העירוני מצטרף לרשת,...

פטיפון משיקה מועדון חברים חדש למוזיקאים

מאז שהתקליט התמוסס בין רגליו של הדיסק, עולם המוזיקה עבר כמה גלגולים. בהמשך כמעט נעלם גם הדיסק...

יובל דיין – הנה באו הימים

מאז השבעה באוקטובר התקשתה יובל דיין לחזור אל המקום שממנו מגיעים השירים. המציאות הישראלית עצרה את הכתיבה...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

פטיפון משיקה מועדון חברים חדש למוזיקאים

מאז שהתקליט התמוסס בין רגליו של הדיסק, עולם המוזיקה עבר כמה גלגולים. בהמשך כמעט נעלם גם הדיסק...

פרנק־אן־פורטר עזב את הטירה – טים קארי הלך לעולמו

השחקן והזמר הבריטי טים קארי הלך לעולמו בגיל 80. מנהלתו אישרה כי מת בשלווה בביתו בלוס אנג׳לס....

כששופן פוגש את ריו: אמיתי קורץ מצא את הסמבה שהסתתרה בתוך הקלאסיקה

ישנם רעיונות מוזיקליים שאפשר להסביר במשך דקות ארוכות. אחרים זקוקים לכמה שניות בלבד כדי לגרום לחיוך. קחו...

עוף החול יוצאת מג׳נסיס: הבמה הופכת לפסטיבל עצמאי ב־toX ראשון לציון

יש רגע שבו במה מפסיקה להיות רק במה. היא מפתחת אופי, קהל ואפילו קצב חיים משלה. זה...

איתי לוי מסמן וי על הבארבי

יש במוזיקה הישראלית כמה במות שהשם שלהן מספר סיפור עוד לפני שנדלק האור הראשון. מנורה מסמן כוח...

רעש לבן: שתים עשרה שעות של רוקנרול בקיסריה

הרוק הישראלי לא נעלם, הוא פשוט חיכה למתחם גדול וליום ארוך במיוחד. פסטיבל ״רעש לבן״ מבקש להעניק לו את הבמה הזאת בדיוק. ביום שישי, 9 באוקטובר, המארגנים יפתחו את שערי מתחם Zone Festival בקיסריה. מהצהריים ועד חצות יזרמו שם שתים עשרה שעות של רוקנרול. אנשי toMix אספו לדבריהם את כל מי שמעיר את השכנים. הם […]

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא