יום שני, יוני 15, 2026

נרקיס – עולם חדש

את הזמרת והיוצרת נרקיס פגשתי לראשונה במסיבת העיתונאים לקראת פסטיבל הפסנתר שהתקיים בסתיו 2017. היא מיד משכה את תשומת לבי בשל נוכחותה והשביס האתני שהיה כרוך על ראשה נוסח נשות אפריקה, ניגשתי ושאלתי אותה מי היא ומה חלקה בפסטיבל, היא הייתה די נבוכה ומבויישת ואמרה שהיא שרה חומרים הנעים בין פולקלור לאתני. הסקרנות שלי מהשחקנית החדשה בסצנה הובילה להחלטה לסמן את המופע שלה כאחד המופעים שאני מעוניין לראות ולשמוע – על המופע עצמו, מופע הבכורה כתבתי את המילים הבאות – שירה נעימה ובוטחת, שקטה ונעימה. טקסטים מעניינים המכילים הרבה רגש והלכי רוח טובים, עיבוד מוזיקלי נעים מאוד המוביל את הנרטיבים בהרמוניה איכותית. את השקת אלבום הבכורה שלה – "בא נדבר אמת" היא חגגה בחורף לאחר מכן.

שנה לאחר מכן היא מתחילה לשחרר שירים חדשים בדרך לאלבום השני, השיר הראשון, "גלבי", כאן יוצרת נרקיס שכבות שירה יחד עם הקלטת קולות סבתה התימניה, צובעת את הדרך שלה לעולם האתני.  בשיר השני שנרקיס משחררת – "כל מה שקורה" עוסק הנרטיב בניגוד ובלבטים בין החיים בעולם המסורתי הדתי המכונס באיסורים והגדרות ברורות של מותר ואסור לבין החיים כאמנית מעל הבמה אל מול הקהל. נרקיס ממשיכה עם שיר נוסף – "עם סבי", הפעם זהו חלק מפרויקט משותף משירי המשוררת זלדה בו נרקיס נוטל חלק. היא ממשיכה להוציא יצירות מקוריות שלה – "שישמור לי עליך" שתכנו הוא תפילה לבוא עולם אותה כתבה נרקיס. בשיר הבא שנרקיס משחררת היא שרה בדואט מושלם עם הזמרת מירי מסיקה – "משה", מעין געגוע להנהגה טובה יותר.

כעת מגישה נרקיס את האלבום המלא – "עולם חדש" הכולל 10 שירים, 9 מתוכם היא כתבה והלחינה ושיר נוסף הוא הבונוס, השיר "שלל שרב" שכתב מאיר אריאל. על ההפקה המוזיקלית של האלבום עמלה נרקיס עצמה יחד עם המפיק ניר מימון. נרקיס מארחת באלבום את מירי מסיקה ואת נצ'י נצ', לכבוד הוצאת האלבום החדש מגישה נרקיס גם קליפ נוסף לאחד השירים הכלולים בו – "אביא לו".

כך נרקיס, אמש, על האלבום החדש – "חודש טוב אנשים שלי❤️ רוב הזמן הייתי על מצב ׳שורדת׳. שורדת את היום את החיים, שורדת את עצמי בחיי המשפחה שלי, בהתפרקות של חיי המשפחה שלי, אפילו במסיבות שרדתי ובהצלחות גם בכשלונות שלי -הכל עשיתי כדי לשרוד איכשהו ולהיות משהו. מחר בעזרת השם יתברך האלבום השני בחיי יוצא לעולם ואני כבר ממזמן לא שורדת, אני מלאת הודייה והתפעלות מהדרך שבה השם מוביל אותי לאן שמוביל, אומנם אני חוטפת בדרך ככה בקטנות, אבל מיד אחרכך בא ליטוף ואני מבינה שאני עטופה בחסד גדול. האלבום הזה הוא הוא פרקים בסדרה שהשם עושה על הלב שלי 😌 (כמו נטפליקס אבל פה השם הוא הבימאי ). כל מילה שכתבתי שם היא מדם ליבי, זו המציאות היומיומית שלי, אלו החלומות שלי השברונות שלי וכל הווייתי, אין לי ספק שכל מה שעברתי בחיים, הביא לכדי הרגע המרגש הזה, שאוכל להניח על האלבום את מה שיש בי בשבילכם. הייתי עסוקה מאוד בחיים שלי בכדי להרים את הראש ולראות שקרו לי דברים נפלאים, אם הייתם באים לאישה שהייתי לפני ארבע שנים שטרודה בנישואים כושלים ושני ילדים קטנים בבית קטן ורעוע ואומרים לה שבעתיד היא תוציא 2 אלבומים בישראל יש מצב שלא הייתי צוחקת אפילו…  היום הלב שלי מלא צחוק והודיייה, אני צוחקת, כי לבורא יש דרכים יצירתיות מאוד להביא אותנו אל הייעוד שלנו ,גם אם זה אומר לעבור דרך הרים וגבעות בסוף מגיעים. מאחלת לכם לפרוץ מתוך עצמכם, להרים את הראש מהיומיום הצפוף והעמוס, יש מצב שתגלו שעשיתם כברת דרך מכובדת בהחלט ומגיע לכם לצחוק על זה."

 

אפשר לומר כי מאז שנרקיס פרצה לתודעה באותו פסטיבל פסנתר היא עשה כברת דרך מרשימה וכעת היא מצויה עמוק עמוק במיינסטרים הישראלי כאחת הזמרות היוצרות והמבצעות הכישרוניות, הייחודיות והמשובחות שיש לנו. בדרכה הייחודית ופורצת הדרך היא ממשיכה לפרוץ חומות, לחשוף באומץ לב מעורר השראה ועוצמתי את מחשבותיה ותחושותיה.  ליצור מציאות ייחודית, לא להיכנע למוסכמות . היא יוצרת המביאה אמירה מגובשת על החיים תוך שהיא מתכתבת עם מקורות עולם האמונה היהודית ומצליחה לגעת בכולם\ן.

 

 

הכי חדשים

סינדרלה מחליקה אל תל אביב – האגדה הקלאסית מקבלת חיים חדשים על הקרח

אחרי שהלהיבו את הקהל הישראלי עם "אגם הברבורים - בלט על הקרח", כוכבי ההחלקה של תיאטרון אימפריאל...

זיו בראשי – מונה ליזה

בין מכחול, חול וגשם נולדת יצירה אינטימית שמעדיפה רגש על דרמה כמה פנים אפשר להביט בהן במשך חיים...

קיקי מלינקי ואורי בראונר כנרות – כתם

לפעמים שיר צריך לחכות כדי למצוא את הקול הנכון יש שירים שנולדים ברגע אחד. אחרים ממתינים בסבלנות עד...

נבוקו – על נהרות בבל

יש ערבים שבהם הביקורת נכתבת עוד לפני שהמנצח מרים את השרביט. שעות אחדות לפני תחילת המופע שררה...

המוזיקאי אוליבר טרי נהרג בתאונת מסוקים בברזיל

עולם המוזיקה נפרד מיוצר שהפך תדמית יוצאת דופן לשפה אמנותית יש אמנים שבונים קריירה על קול גדול ויש...

לאורך הליטני – צוותא מצדיעה לדני ליטני בערב מחווה מיוחד ליום הולדתו ה-83

ערב אחד יחבר על במה אחת את חבריו של דני ליטני ואת אוהבי המוזיקה הישראלית. ב-30 ביוני...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

לאורך הליטני – צוותא מצדיעה לדני ליטני בערב מחווה מיוחד ליום הולדתו ה-83

ערב אחד יחבר על במה אחת את חבריו של דני ליטני ואת אוהבי המוזיקה הישראלית. ב-30 ביוני...

לבונטין 7 חוגג 20 שנה – "לילה לא שקט" ישתלט על מוזיאון תל אביב

אחרי עשרים שנות פעילות שהפכו אותו לאחד ממוקדי היצירה החשובים בישראל, מועדון לבונטין 7 יוצא מהרחוב המוכר...

מצעד הגאווה חוזר – אלה הכוכבים שיחתמו את החגיגה בפארק צ'ארלס קלור, שידור חי מהשטח

יותר משלושה עשורים חלפו מאז צעדו המשתתפים הראשונים במצעד הגאווה בתל אביב בשנת 1993. מאז הפך האירוע...

קרן אן שרה סרז' גינסבורג – ערב מיוחד בסדרת "השתקפויות"

בתאריך 29 ביוני תעלה הזמרת והיוצרת הבינלאומית קרן אן לבמת האופרה הישראלית למופע מיוחד במסגרת סדרת "השתקפויות" של...

הערב הגדול של הרוק הישראלי – חמישה יוצרים, במה אחת ופס קול של כמה דורות

חמישה מהשמות שעיצבו את הרוק הישראלי נפגשים לערב אחד של להיטים ופס הקול של כמה דורות שלום חנוך,...

אינפקטד מאשרום בדרך לנמל יפו – הלילה הלבן מתחיל לקבל צורה

תוכניית לילה לבן 2026 עדיין נחשפת בהדרגה, אך כבר עכשיו מסתמן אחד האירועים המסקרנים של הלילה הארוך...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא