יום שישי, יוני 19, 2026

הוחלט – אולמות התרבות והמופעים יפתחו בתאריך 1 בספטמבר

בהמשך לשיחות שהתקיימו בין נציגי משרד התרבות והספורט, לנציגי משרד הבריאות, סוכם כי אולמות התרבות יפתחו בתאריך 1.9 על פי מתווה הרמזור שמגבש פרויקטור הקורונה, פרופסור רוני גמזו ובהתאם לנתוני התחלואה.

כך שר התרבות והספורט חילי טרופר – "מהלך זה, מצטרף לבשורה משבוע שעבר, במסגרתה החזרנו את מופעי התרבות במרחבים הפתוחים. אנו ממשיכים לפעול על מנת לפתוח גם את אולמות התרבות ב1 בספטמבר. הגיעה העת להחזיר את התרבות לאולמות ולהחיות את עולם התרבות בחזרה."

בתוך כך ממשיכים נציגי משרדי הבריאות והתרבות, לתאם את פרטי המתווה האחרונים, שיאפשרו את פתיחת האולמות, לרבות מספר המשתתפים ואחוזי התפוסה. נמשיך ונעדכן.

קדמה להכרזה הזו ישיבת וועדת הקורונה בראשותה של ח"כ יפעת שאשא-ביטון שאמרה – "אנחנו לא צריכים לשאול למה עולם התרבות לא נפתח, אלא חייבים לדרוש שייפתח… לא ברור למה מקום כל כך מסודר שיכולים לשלוט בסיטואציה המתרחשת בו לא יפעל… זה לא רק האמנים, יש פה כל כך הרבה מעגלי תעסוקה שמושפעים מהענף ויושבים בבית ואף אחד לא יודע להגיד למה… אני מבקשת אמירה ברורה שב-1 בספטמבר אולמות התרבות יוכלו להיפתח".

אז מה כבר נקבע?

נכון לעכשיו המופע הראשון הצפוי להתקיים בסמוך לתאריך היעד הוא המופע של הילה רוח במועדון בארבי בתל אביב, לפרטים ורכישת כרטיסים – לחצו כאן.

בהיכל התרבות בתל אביב יתקיים בתאריך 3 בספטמבר מופע של הזמרת יסמין לוי באולם צוקר, לפרטים ורכישת כרטיסים – לחצו כאן.

במועדון זאפה בתל אביב נקבע לתאריך 4 בספטמבר מופע של "קצת אחרת" – שלמה גרוניך, שם טוב לוי ושלמה יידוב, לפרטים ורכישת כרטיסים – לחצו כאן.

במועדון לבונטין 7 נקבע לתאריך 3 בספטמבר מופע מחווה לרמונס בהשתתפות האמנים המובילים מהססצינה האלטרנטיבית כמו ישי ברגר קורי בן יהודה אורי פרנק עופר הולן ועוד. לפרטים ורכישת כרטיסים – לחצו כאן.

במועדון צוללת צהובה בירושלים נקבע לתאריך 3 בספטמבר מופע של אלון עדר ולהקה, לפרטים נוספים ורכישת כרטיסים – לחצו כאן.

הכי חדשים

ליהי טולדנו בגילה וננסי: חמישה שירים, ערב אחד והרבה נשמה

, וש קליפים שנועדו לקדם שיר, יש הופעות שנועדו למכור כרטיסים, ויש יצירות שמבקשות לספר סיפור רחב...

קיץ של תנועה: מופעי המחול העצמאיים ממלאים את יולי ואוגוסט

חודשי יולי ואוגוסט מביאים עמם שורה של יצירות מחול ופרפורמנס חדשות ומסקרנות. חלקן חוזרות לבמה לאחר הצלחה...

אביב גפן מפוצץ את הפארק והקהל בעננים | נשף רוק 14

הדרך אל הנשף נשף רוק 14 היה מהמם. שילובים נדירים עם אורחים אהובים שזכינו לחוות עימם זריקה נוסטלגית...

תזמורת המהפכה שרה בצוותא

כשהזיכרון הופך לחומר חי יש מופעים שמסתיימים במחיאות כפיים חמות. יש מופעים שמשאירים אחריהם חיוך. ויש ערבים נדירים...

האוזן השלישית פותחת בית חדש, האוזן נשארת במקומה

יש מקומות שמוכרים מוזיקה. יש מקומות שיוצרים תרבות. האוזן השלישית שייכת לסוג השני. במשך עשרות שנים היא ליוותה...

שלמה והאנדלוסים: פטריק סבג פותח דלת חדשה לשיריו של שלמה ארצי

פטריק סבג אוהב לקחת סיכונים. צריך לא מעט אומץ כדי להיכנס אל תוך הקטלוג של שלמה ארצי....

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

היכונו לאירועי לילה לבן 2026

תל אביב-יפו תלבש לבן בלילה שבין חמישי לשישי, 25 ביוני, ותציע לתושבים ולמבקרים מסע תרבותי חוצה שכונות,...

פסטיבל מנופים 2026 יפתח את שערי ההכרה עם אמנות, מוזיקה ופרפורמנס ברחבי ירושלים

חמישה ימים של יצירה עכשווית יהפכו את ירושלים למרחב של מפגש בין אמנות, חברה וזיכרון יש פסטיבלים שמציגים...

לאורך הליטני – צוותא מצדיעה לדני ליטני בערב מחווה מיוחד ליום הולדתו ה-83

ערב אחד יחבר על במה אחת את חבריו של דני ליטני ואת אוהבי המוזיקה הישראלית. ב-30 ביוני...

לבונטין 7 חוגג 20 שנה – "לילה לא שקט" ישתלט על מוזיאון תל אביב

אחרי עשרים שנות פעילות שהפכו אותו לאחד ממוקדי היצירה החשובים בישראל, מועדון לבונטין 7 יוצא מהרחוב המוכר...

מצעד הגאווה חוזר – אלה הכוכבים שיחתמו את החגיגה בפארק צ'ארלס קלור, שידור חי מהשטח

יותר משלושה עשורים חלפו מאז צעדו המשתתפים הראשונים במצעד הגאווה בתל אביב בשנת 1993. מאז הפך האירוע...

קרן אן שרה סרז' גינסבורג – ערב מיוחד בסדרת "השתקפויות"

בתאריך 29 ביוני תעלה הזמרת והיוצרת הבינלאומית קרן אן לבמת האופרה הישראלית למופע מיוחד במסגרת סדרת "השתקפויות" של...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא