האם עולם המופעים יעבור לדרייב אין?
רעיון שעלה לפני מספר שבועות מתחיל לצאת לפועל, מסתמן מסלול הצלה לסצנת ההופעות והבידור

לפני כשבועיים כתב עורך אתר "סרוגים" מאמר תחת הטייטל " הצעה: כך ניתן יהיה לקיים אירועי תרבות בעידן קורונה", במסגרתו העלה את הרעיון להסיט את ההופעות ותכני הבידור השונים אל מתחמי חניונים דוגמת אתרי הדרייב אין שהיו נהוגים בארצות הברית בשנות החמישים ומודל זהה אף פעל בתל אביב במאה שעברה מאחורי מתחם גני התערוכה מרכז הירידים, הדרייב אין המקורי נפתח בשנת 1973, ואחרי כמה גלגולים, נסגר סופית בשנת 1999. בשנותיו הראשונות אף התקיימו במתחם הופעות ביניהן הופעה מעל גג המזנון במתחם של הזמר צביקה פיק. בשנת 2005 חברת ערוצי הלווין Yes פתחה את המתחם מחדש כדרייב אין אולם העסק לא ממש התרומם וכיום על אותו מגרש עומד "היכל שלמה" המהווה אלטרנטיבה למשחקי כדורסל.
גם המפיקה שירלי גולדשטיין נרתמה לרעיון ובתגובה שמסרה לכתבת של ערוץ רשת 13 יומיים לאחר מכן – "בעיניי, תהיה פה הנעה לפעולה אדירה לכל הענף שלנו, אבל הוא גם יוליד המשכיות לענפים נוספים".
הבוקר פרסם העיתונאי רז שכניק בידיעות אחרונות ידיעה לפיה מספר גופי הפקה בודקים ועובדים כעת על הפיכת הרעיון למעשה.
על מנת להוביל מהלך שתוצאתו הסופית תהיה הגעה של קהל בכלי רכב פרטיים אל מגרש בו יצפו באופן בלעדי לעבר מסך ענק או במה עליה יתקיימו מופעים חיים יש צורך בראש ובראשונה להתניע מהלך המוביל לאישור ביצוע במשרד הבריאות ובהמשך להוביל את הפרויקט לעשייה של ממש, בפרוייקט שכזה הנושא מי יופיע ואיך יופיע הוא העניין השולי יותר, המהמורה הראשונה שיש לעבור בדרך למימוש הוא הקצאת מגרשים ריקים או חניונים קיימים, התאמתם והכשרתם לכדי צפייה – עניין לא פשוט שהרי בדרייב אין יש לסלול את האספלט כך שכל רכב יצפה ישירות לעבר הבמה או המסך מבלי שאלו לפניו יסתירו לו, כי הרי לא ניתן יהיה לנוע בחופשית במגרש אלא למקומות מסומנים מראש על פי הכרטיסים, לא תהיה כאן הקצאה של גולדן רינג או מתחם וי.אי.פי או בכלל תנועה חופשית במגרש.
ככל הנראה דיילים או דיילות\סדרנים יכווינו את הנהגים למקומות מסומנים ע"פ הכרטיסים, סביר גם כי במתחם תהיה עמדת הסעדה ומשקאות אותם ניתן יהיה להזמין באמצעות מערכת אינטרקום שתוצמד לכל עמדת רכב וההזמנות יגיעו בידי השליחים\סדרנים\דיילים עד הרכב. הכל נראה טוב ויפה, אך ישנן סוגיות לא פתורות למשל מה עושים במקרה שצריך להתפנות בשירותים?….
לפנייתינו השיב אור יזרעלי מאתר סרוגים – "האמת זה עלה בכלל כשהבן שלי וחברה טובה שלו (שניהם בכיתה א') נפגשו והם שוחחו כשהוא היה באוטו והיא בחצר ביתה. הם כל כל נהנו לאחר הרבה זמן שלא ראו חברים. מפה לשם דיברנו על זה, אני ואשתי שדרך האוטו אפשר לעשות הרבה דברים ונזכרנו בדרייב אין של הסרטים והחלטתי שה רעיון מעולה ובא לי לתת לו מקום באתר שלי. גם דאגתי שיגיע לכל מיני מקומות בתעשייה."
מיתר הגופים שעסקו ועוסקים בנושא לא התקבלה כל תשובה מעבר לציון העובדה כי הנושא מצוי עדיין בשלבי בדיקה להיתכנות מול הרשויות.
בבדיקה שערכנו עולה כי הרעיון לחזור לימי הדרייב – אין כמענה למגבלה של התקהלות אומץ בידי מדינות נוספות, למשל בנפולי איטליה מספר אתרי חדשות ובלוגי מוזיקה הודיעו כי כבר מתחילים להתניע את הפרויקט למתחם הארנה – Arena Flegrea כאשר מאחורי הפרויקט עומדים כמה גופים מסחריים גדולים חלקם כמובן מתחום ההופעות וההפקות. גם ברשתות הטלויזיה בארצות הברית הסוגיה מעוררת עניין, כבר יצאו לפועל פרויקטים של כנסיות דרייב אין…
בגרמניה זה כבר פועל הלכה למעשה, נקווה שלא יצפרו כך בישראל….צפו בקליפ:
אפשר כבר להשתעשע ברעיון וללמוד על הכללים הנהוגים במתחמי דרייב אין הפעילים ברחבי העולם, זהו התקנון שמצאנו בדרייב אין "קשת הכסף" במונטנה ארצות הברית: "על מנת שלכולם תהיה חווית כניסה בטוחה ומהנה, אנו ממליצים לכולם לבדוק ולעקוב אחר הכללים המפורטים להלן:
- הגבלת המהירות היא 5 קמ"ש. נהג תמיד בזהירות
- שמור את פנסי האור בזמן הנהיגה וכיבוי כשחונים
- אין ישיבה / שכיבה על הקרקע, כיסאות נדרשים לשבת מחוץ לרכב
- עליכם להתרחק ממסלול הנהיגה ולהיות מודעים לסביבתכם
- אין החזר כספי לאחר סגירת הקופות
- לא ניתן להכניס צידניות – אוכל ומשקאות נרכשים באתר
- אסור להכניס ואו לצרוך אלכוהול, סמים,
- אין להחליף צדדים – הכרטיס תקף לצד אחד בלבד
- ילדים חייבים להיות מלווים על ידי אפוטרופוס בכל עת
- אל תטפסו על גדרות או מבנים
- אנא שמור את כל חיות המחמד בתוך תא הנהג
- העישון אסור במרחק 10 מטר מכל מבנה, אסור להשליך סיגריות וטבק בשטח
- הכניסה ללא תשלום היא גניבת שירותים, מי שייתפס יחויב בתשלום דמי כניסה מחדש"