יום חמישי, אוקטובר 15, 2026

הפרויקט של עידן רייכל עם נסרין קדרי – איזה יום טוב

אכן פתיחה המבטיחה יום טוב באמת, שיתוף פעולה ראשון בין עידן רייכל והפרויקט המוזיקלי שלו לבין הזמרת המובילה נסרין קדרי, החגיגה כפולה הפעם מכיוון שזהו שיר חדש אחרי חמש שנים שעידן רייכל משחרר במסגרת הפרויקט.

על השיר אמונים תמר יהלומי בכתיבת התמליל, הלחנה והפקה מוזיקלית עידן רייכל בעיבוד של גלעד שמואלי. השירה כמובן מפי נסרין קדרי. הקליפ המלווה את השיר החדש בוים בידי אלעד ויסמן.

כך עידן רייכל על החיבור החדש והשיר: "בשנה שעברה במהלך שיטוטים ברשת, נחשפתי ליצירות של תמר יהלומי. יצרתי איתה קשר, קבענו להיפגש ושיחות על החיים הובילו למפגש ליד הפסנתר. השמעתי לה לחן שהיה שמור לי במגירה כבר הרבה שנים ומהמפגש יצאו המילים המשותפות לשיר. התבשלנו הרבה זמן בחיפושים ותהיות לאן השיר הזה ילך ולבסוף חשבתי לעצמי שאולי זה שיר שמתאים לפרויקט. זה היה לי טבעי שגלעד שמואלי, יד ימיני בכל השנים בפרויקט, יצטרף אליי והוא ברגישות המיוחדת שלו הביא את הכיוון להפקה ולעיבוד. אני מאוד מתרגש היום כי הרבה זמן רציתי לשתף פעולה עם נסרין, לכתוב לה או שהיא תקליט ולהתרגשות הזו מצטרפת יציאת הקליפ של אלעד ויסמן הבמאי שיצר בכישרון רב ויזואליות יפה לשיר המיוחד הזה שלנו. ככה יצא שבשיר אחד, שחיכיתי המון זמן לשתף אותו איתכם, אני משתף פעולה עם ארבעה אנשים שמאוד קרובים לליבי. איזה יום טוב, ובכלל שיהיו לנו הרבה ימים טובים…".

ואנחנו כאן שואלים בקול – "האם נסרין צפויה להתארח בהופעות הקרובות של הפרויקט? האם עידן יתארח באחת מההופעות הקרובות של נסרין, ארגנו לנו מקום, תודה…"

הכי חדשים

דיסקו שמש – שחור, לבן וכל מה שביניהם

לפעמים כל מה שצריך כדי להצית מחדש את הניצוץ הוא מפגש בין שני חברים ותיקים, כאלה שכבר...

יריב בן יהודה פגש את אלהים, ורמי פורטיס היה שם

לפני ימים אחדים עסקנו כאן באלבומו החדש של יריב בן יהודה, "ארוע בחיים". תשעה שירים שמשרטטים תמונת...

קרולינה חוגגת עשרים שנות גרוב ונשמה בהיכל התרבות

יש אמנים שהמוזיקה שלהם גורמת לנו להקשיב, ויש כאלה שגורמים לנו גם להזיז את הגוף. קרולינה הצליחה...

קדחת בגן העדן הקפריסאי: רוק ישראלי, דגלי כחול-לבן ומועדון מול הים

יש מקומות שבהם המוזיקה מצליחה לחצות גבולות גאוגרפיים, תרבותיים ולעיתים גם פוליטיים. אחד מהם נמצא בכפר פומוס,...

הפלמנקו יוצא מהמסגרת: פסטיבל FEX חוזר עם ניסויים, מפגשים ומחוות מוזיקליות

יש משהו מרתק באמנות הפלמנקו. מצד אחד, מסורת ספרדית עתיקת יומין, עם שירה שבוקעת מהבטן, גיטרות שמספרות...

בין הקלפי לרחבה: פסטיבל PACOFEST מציע בחירה אחרת

יש משהו מסקרן במפגש שבין גלריה לאמנות לבין רחבת ריקודים. מצד אחד, יצירות שמבקשות מהצופה להתבונן, לחשוב...

השאר תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

בין הקלפי לרחבה: פסטיבל PACOFEST מציע בחירה אחרת

יש משהו מסקרן במפגש שבין גלריה לאמנות לבין רחבת ריקודים. מצד אחד, יצירות שמבקשות מהצופה להתבונן, לחשוב...

כשהקולנוע פוגש את הרוקנ'רול בנמל יפו

יש סרטים שאנחנו זוכרים בזכות העלילה, ויש כאלה שהמוזיקה שלהם ממשיכה להתנגן בראש שנים אחר כך. לפעמים...

לחזור לאור: כשהמוזיקה מתגייסת להצלת חיים

שירים שיכולים לעשות את ההבדל יש ערבים שבהם המוזיקה מעניקה לנו הנאה, התרגשות וכמה שעות של בריחה מהמציאות....

המוזיקה הישראלית יוצאת לעולם: פסטיבל החשיפה הבינלאומית 2026

כשהמוזיקה הישראלית פוגשת את העולם לא בכל יום מגיעים לישראל אנשי תעשיית מוזיקה בינלאומיים כדי להקשיב למה שקורה...

שותים מנדטים: המרץ 2 ועיתון הארץ נפגשים על הבר

המועדון האלטרנטיבי המרץ 2 ושכניו ממערכת עיתון "הארץ" יוצאים לשיתוף פעולה חדש. אנשי מערכת עיתון "הארץ" יוצאים...

הלילה הוא שירים: חנן יובל חוגג 80 עם חברים

אירוע של פעם ב-80 שנה יתקיים בנובמבר בהיכל התרבות בתל אביב. מיטב אמני ישראל יתכנסו לערב חגיגי...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא