כל הדיווחים בצל המלחמה מרוכזים במדור החדשות

פס קול שבועי

שנת 2019 הייתה ללא כל ספק שנתו של השיר "מסע"

כאשר מגיעים לסיכום השנתי ישנה נקודת אור אחת גדולה ואמיתית – השיר של אליעד נחום ללא ספק לוקח את כל הקופה. פוסט עם מספרים, שימו לב.

עשרות אם לא מאות שירים ואולי אף יותר יוצאים לאור במהלך השנה החולפת, העברית או הלועזית או האזרחית, ווטאבר, בסופה של השנה זו או אחרת, מתכנסים כל אנשי התעשייה בתחום המוזיקה כדי לדרג, לנקד ולהעמיד בשלשות את היוצרים והשירים.

אז גם כאן עושים סדר, אבל כדרכנו אנחנו מצמצמים רווחים ובמקום להתפרש על עשרות זמרים, שירים ואלבומים נתמקד בשיר אחד בלבד, ממנו אפשר ללמוד על המגמות בעולם המוזיקה, מגמות המצביעות כי גם תחנות הרדיו הולכות ויורדות ממעמדן כגופים היכולים להכתיר ולהמליך מוזיקאים.

קבלו את הסיכום הבא:

השיר "מסע" שנכתב והולחן בידי הזמר והיוצר אליעד נחום יחד עם היוצרת צליל קליפי, יצא לאור בתאריך 11 ביוני 2019. כמקובל במחוזותינו הוא הגיע הן אל תחנות הרדיו, אתרי ומדורי המוזיקה ברשת ופלטפורמות האזנה וצפייה ביניהן יוטיוב, אצל האחרונה הוא זכה ליותר משמונה עשרה מיליון – 18,381,65, צפיות והאזנות בחצי השנה שחלפה, בהודעה שהוציאה אקו"ם לקראת סוף השנה הוכתר השיר "מסע" בתואר "השיר המושמע ביותר ברדיו לשנת 2019", התוצאה שהושגה אחרי "קרב צמוד ועיקש" מול השיר של סטטיק ובן אל – "יאסו" והשיר של אייל גולן ובניה ברבי – "ממה את מפחדת". מפלטפורמת ספוטיפיי לא התקבלו נתונים. גם אקו"ם לא פרסמה את הנתונים המספריים של ההשמעות.

אולם מניתוח ההשמעות שנתי באמצעות מדיה פורסט עולה כי השיר "מסע" הושמע 2,770 פעמים בתחנות הרדיו בישראל שנוטרו לצורך המעקב – גלגלצ, גלי צה"ל, כאן ב', כאן גימל, כאן 88 ,כאן תרבות, כאן רקע, כאן מכאן, כאן קול המוסיקה, כאן מורשת, רדיו לב המדינה, רדיו תשעים, רדיו 99 ,רדיוס, רדיו ירושלים, רדיו תל אביב, רדיו ללא הפסקה, רדיו צפון ללא הפסקה, רדיו חיפה, רדיו דרום, רדיו דרום 5.101 ,רדיו חם אש, קול הים האדום, קול רגע, קול חי, קול חי מיוזיק, קול ברמה, גלי ישראל.

בבדיקה היום בבוקר בממשק הניהול של הבלוג עולה כי השיר "מסע" הושמע 3,690 פעמים בבלוג.

אז לפני שנטפח על השכם באופן עצמוני נאמר כל הכבוד לאליעד נחום ולצליל קליפי על ההישג. (בסיכום כללי אליעד העפיל למקום ה- 20 מתוך חמישים זמרים וזמרות בסך ההשמעות לשירים בביצועו במהלך השנה)

יש גם קליפ יפיפה, במאי – לירן סגל, צלם – איתן שריד

 

יובל אראל

הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

לקריאה נוספת

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

Back to top button
%d