סולנית להקת רוקסט, מארי פרדריקסון, נפטרה בגיל 61
פרדריקסון לקתה בסרטן בשנת 2002, אתמול בבוקר היא הלכה לעולמה, לאחר מאבק בן 17 שנה בסרטן.

מארי נולדה ב -30 במאי 1958 בדרום שוודיה, והחלה את הקריירה המוזיקלית שלה בהלמסטד. בשנת 1986 היא התחברה עם פר גסל בהרכב רוקסט והשניים יצאו למסע מוזיקלי שהפך אותם בהמשך לאחד מהרכבי הפופ הגדולים בעולם. בשנת 1989 הם זכו להכרה וחשיפה בינלאומית עם השיר "The Look" מתוך האלבום השני של רוקסט.
ההצלחה האדירה עם מכירות של יותר מ -80 מיליון תקליטים סללה את הדרך למספר סיורים ברחבי העולם, וביסס את המוניטין של מארי פרדריקסון כפרפורמרית סנסציונית.
כאמור בשנת 2002 אובחן אצל מארי גידול סרטני במוח, היא עברה סדרת טיפולים אגרסיבית שגבה את אותותיה אך בסופו של דבר הצליחה. מארי הצליחה בשנת 2009 להתחיל הדרגתית לחזור להופעות על הבמות עולם. הפריצה המחודשת של רוקסט הובילה לכמה אלבומים חדשים, וסבבי הופעות ברחבי העולם. בשנת 2016 היא הפסיקה את ההופעות בעקבות עצת הרופאים שיעצו לה להפסיק להופיע ולהתמקד בבריאותה.
בשנת 2011 רוקסט הופיעה בגני התערוכה בתל אביב, מאותו מופע נ ותרו כמה קליפים ביוטיוב…קרדיט צילומי הקליפים – merpanama
כך הצהיר שותפה לדרך המוזיקלית, פר גסל – "הזמן עובר כל כך מהר. לא מזמן בילינו ימים ולילות בדירתי הקטנטנה בהלמסטד, האזנו למוזיקה שאהבנו, חלקנו חלומות בלתי אפשריים. ואיזה חלום קיבלנו בסופו של דבר לחלוק! תודה, מארי, תודה על הכל. היית מוזיקאית מצטיינת, אמנית הקול, פרפורמרית מדהימה. תודה שצבעת את השירים שלי בשחור לבן בצבעים היפים ביותר. היית החברה הנפלאה ביותר במשך למעלה מארבעים שנה. אני גאה, ושמח שהצלחתי לחלוק כל כך הרבה מהזמן שלך, הכישרון, החום, הנדיבות וחוש ההומור שלך. כל אהבתי יוצאת אליך ולמשפחתך. הדברים לעולם לא יהיו שוב אותו הדבר."
על פי בקשת בעלה של מארי, מיקאל בוליוס ושני ילדיה יוזפין ואוסקר, ההלוויה תתקיים בחוג המשפחה הקרובה.