יום חמישי, יוני 18, 2026

פסטיבל הגיטרה הבינלאומי, צפו בגיבורי הגיטרה

דורון סלומון, מי שעומד מאחורי רעיון והפקת הפסטיבל מחליט על אירוע הצדעה לאגדות רוק גיטרות מקומיים ומזמן את הגיטריסטים יהודה קיסר, יהודה עדר, ארז נץ והבסיסט יוראי אורון לשתף פעולה במופע בו ינגנו במשותף ולסירוגין מהקלאסיקות שהגיטרה הישראלית על שלל צבעיה וגווניה המציאה ויצרה – אני ואתה, חנה'לה התבלבלה, פנס הרחוב, פנטזיית באס, הולך בטל,ועוד הפתעות מקסימות.

אגדות רוק גיטרות מקומיים. צילום מוטי קמחי
אגדות רוק גיטרות מקומיים. צילום מוטי קמחי

מי הם הגיבורים?

יהודה והקיסרים כלהקה המשלבת בין רוק ומוזיקה מזרחית. יהודה קיסר – גיטריסט וירטואוז' מאבני היסוד של תרבות המוסיקה בארץ בכלל ושל המוסיקה המזרחית בפרט מצליח בגאוניות לשלב את האקורדים האירופאים של דינוזאורי הרוק היישר אל תוך האקורדים של להיטי המזרח, כך ניתן להאזין באותו מופע לתפיחה של  Smoke on the waterשל דיפ פרפל הופך בפחות מדקה לללהיט מוכר של זוהר ארגוב או צלילי העוד, כמעט כל להיט עתיק מפעם מקבל אצלו את הטיפול המסור הזה. לא רק שמו של יהודה קיסר נקשר עם הקריירה של זהר ארגוב ואין ספק כי קיסר הוא בין האחראים הישירים להצלחה שבעקבותיה זכה קיסר לכינוי "המלך" בסצנת המוזיקה המזרחית.


 

יהודה עדר יליד קיבוץ כפר הנשיא, נחשף לציבור הרחב בשנות השבעים כחבר וגיטריסט בלהקת תמוז המיתולוגית ואחראי לאקורדי גיטרה ופתיחות של קלאסיקה אמיתית בשיריה, הוא המשיך בלהקת דודה, ולהקת וקאריזמא שהייתה להקת הליווי של מאיר אריאל המנוח. כיום עדר משמש כנשיא בית הספר למוסיקה "רימון" אותו הוא ייסד, הדור הצעיר שלו הם אלון ונדב עדר, מוזיקאים יוצרים משובחים בזכות עצמם.


 

ארז נץ הוא וירטואוז גיטרה ישראלי שמופיע כבר שנים בהפקות ענק בארץ ובחו"ל. בארבע עשר השנים האחרונות הוא הגיטריסט של ההרכב המצליח Infected Mushroom איתם הוא מסתובב באירועי ענק באירופה, ברזיל, מקסיקו, ויפן. בעבר ניגן גם עם שלום חנוך, ריטה, פוליקר, גידי גוב, סנדרסון, מתי כספי, יהודית רביץ, ריקי גל ועוד רבים וטובים. בימים אלו הוא רץ עם המופע "שאלאחו" בזאפות ברחבי הארץ במסגרתו הוא מבצע מהמיטב של היצירות להן היה שותף ביצירה ובביצוע.


 

יוראי אורון מגיע בכלל מעולם הג'אז הישראלי, כנגן בס וקונטרבס הוא החל את דרכו יחד עם ירון גוטפריד בלהקת קדמה ונחשף לציבור הרחב כנגן הבס בתוכנית הטלוויזיה של גידי גוב, הוא מבוקש תדירות במופע ג'אז ומשף פעולה עם שלל אמנים והרכבים בתחום. כיום הוא מלמד מוזיקה ב"רימון".

מצגת זאת דורשת JavaScript.

אז מה היו לנו אמש?

כל גיטריסט נתן את הטאץ' המיוחד שלו- ארז נץ שפתח עם נעימת הסרט שבלול ועבר לנופי הילדות של סבו בקווקז עם הקטע שאלאחו. יהודה עדר שהביא מוזיקה עם ניחוחות מהגליל , בשיר ירח שכתב לשלמה ארצי יוראי אורון לווה אותו בבס בתפקיד השירה. יוראי אורון המשיך לבדו על הבמה עם 3 קטעים שכתב. קטעים יפים ומתוחכמים.

ואז עלה לבמה יהודה קיסר שהצליח לשלהב ולהקפיץ את הקהל בשירים כמו חנהלה התבלבלה ומצלילי זוהר ארגוב עם סאונד הגיטרה עמוק וצלול.

לבסוף חברו 3 הגיטריסטים עם מלוויהם לכמה קטעים מתקופת להקת תמוז.

המופע הסתיים ממש מוקדם והשאיר אותי עם טעם של עוד…

 

 

הכי חדשים

דור הררי – מאדים

יש שירים שנולדים מתוך כאב. יש שירים שנולדים מתוך תקווה. "מאדים", השיר החדש של דור הררי, מצליח...

אפרת גוש רודפת אחר השמש ומוצאת את האור

לאחר שבתחילת השנה הוציאה המוזיקאית והיוצרת אפרת גוש את אלבומה האחרון "לרדוף אחרי השמש", היא עלתה אמש...

אבטה בריהון מול השקיעה

אמש שב אבטה בריהון אל הבמה עם האלבום החדש Addis Ken. המופע נערך על המזח השקט בנמל...

שיריה של עדי קיסר מקבלים חיים חדשים

גמר תחרות הלחנת שירי משוררת הבית לשנת תשפ"ו ייערך בבית היוצר בתל אביב ביום שני, 22 ביוני, יתמלא...

היכונו לאירועי לילה לבן 2026

תל אביב-יפו תלבש לבן בלילה שבין חמישי לשישי, 25 ביוני, ותציע לתושבים ולמבקרים מסע תרבותי חוצה שכונות,...

שבוע העיצוב ירושלים חוזר למגרש

בין 9 ל 16 ביולי יארח בית הנסן בירושלים את המהדורה ה 15 של שבוע העיצוב ירושלים....

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

רינה לדין
רינה לדיןhttps://www.facebook.com/rina.ladin
אוהבת לשדך בתים לאנשים ואנשים לבתים, אוהבת מוזיקת ג'אז, חיה ונושמת אותה.

מבזקים

היכונו לאירועי לילה לבן 2026

תל אביב-יפו תלבש לבן בלילה שבין חמישי לשישי, 25 ביוני, ותציע לתושבים ולמבקרים מסע תרבותי חוצה שכונות,...

פסטיבל מנופים 2026 יפתח את שערי ההכרה עם אמנות, מוזיקה ופרפורמנס ברחבי ירושלים

חמישה ימים של יצירה עכשווית יהפכו את ירושלים למרחב של מפגש בין אמנות, חברה וזיכרון יש פסטיבלים שמציגים...

לאורך הליטני – צוותא מצדיעה לדני ליטני בערב מחווה מיוחד ליום הולדתו ה-83

ערב אחד יחבר על במה אחת את חבריו של דני ליטני ואת אוהבי המוזיקה הישראלית. ב-30 ביוני...

לבונטין 7 חוגג 20 שנה – "לילה לא שקט" ישתלט על מוזיאון תל אביב

אחרי עשרים שנות פעילות שהפכו אותו לאחד ממוקדי היצירה החשובים בישראל, מועדון לבונטין 7 יוצא מהרחוב המוכר...

מצעד הגאווה חוזר – אלה הכוכבים שיחתמו את החגיגה בפארק צ'ארלס קלור, שידור חי מהשטח

יותר משלושה עשורים חלפו מאז צעדו המשתתפים הראשונים במצעד הגאווה בתל אביב בשנת 1993. מאז הפך האירוע...

קרן אן שרה סרז' גינסבורג – ערב מיוחד בסדרת "השתקפויות"

בתאריך 29 ביוני תעלה הזמרת והיוצרת הבינלאומית קרן אן לבמת האופרה הישראלית למופע מיוחד במסגרת סדרת "השתקפויות" של...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא