יום חמישי, אוקטובר 15, 2026

הנסיך הפרסי שקל חגג השקת אלבום חדש

לפני שנתיים וחצי חגג הראפר אייל דוידי המוכר לכולם בטייטל הבימתי "שקל" את השקת אלבומו "רדיו ג'ונאם" שכלל עשרה שירים עם הרבה שיתופי פעולה במועדון בסקולה בדרום תל אביב, בימים אלו השיק שקל אלבום חדש "ילד פרפר" הכולל  15 רצועות מוזיקליות, גם עתה חלקן הינו שיתוף פעולה ווקאליסטי ואף הפקתי עם חברים טובים מסצנת הראפ, הטראפ וההיפ הופ המקומית, שמות מוכרים ביניהם מצויים מיכאל כהן (כהן ומושון) מיכאל סוויסה, טונה, צליל דנין, דודו פארוק, נורוז, יוסי פיין ובן איילון ואפילו יסמין מועלם.

האלבום החדש שהופק בידי שקל הוא סוג של מסמך אותנטי המשייט בין עולמות וסגנונות, בין עבר להווה ואפילו עתיד, קטע מסומפל של מתי כספי מביא את העבר באחד הנעימות המועשרות בביט עכשווי "שלא יגמר לי הלילה" ואילו קטע בשם "ידידות" במשותף עם אורי "דודו פארוק" קומאי לוקח את המאזין דווקא לעתיד בבחינת סגנון הטראפ העולמי שמערב ומערבב טיונים עם טקסטים כובש גם את הפינה המזרחית של הים התיכון.

שקל ומיכאל כהן בבארבי. צילום יובל אראל
שקל ומיכאל כהן בבארבי. צילום יובל אראל

תחילתו של האלבום הינה מעין חשבון נפש פנימי ודיבור עצמי על אהבה ומודעות, מאוד רחוק מדברי תוכחה ומחאה המאפיינים את הסגנון הנרטיבי של אמנים העוסקים בראפ, אתה מרגיש התבגרות נפשית ותודעתית של שקל, יתכן ומדובר רק בפרשנות להזיות מטקסי איווסקה עליהם כמעט שדיבר בשיחת מפגש עם עיתונאי במגזין בלייזר, ויתכן ובאמת מדובר בבגרות אמיתית. מכל מקום המוצר הסופי מקרין איכות, אולם כל זאת רק כפתח למשנה סדורה של ביטים ופרפורי מילים בשאר השירים המחזירים אותך לשורשים של הסצנה הזו.

שקל ומיכאל סוויסה בבארבי. צילום יובל אראל
שקל ומיכאל סוויסה בבארבי. צילום יובל אראל

אבל בואו ונצא לרגע מהחפירה העמוקה הזו, שקל חגג אמש את השקת האלבום אשר יצא כבר לפני יותר מחודש ברשתות החברתיות השונות, עודה שהותירה למאות המעריצים המאוד צעירים שמלאו אמש את החלל הגדול של מועדון בארבי, להאזין לשירים וללמוד את המילים, הם הוכיחו זאת במהלך המופע כאשר הפכו למקהלת הליווי של שקל ואורחיו.

שקל וטונה בבארבי. צילום יובל אראל
שקל וטונה בבארבי. צילום יובל אראל

אמנם ישנו מרחק מסויים בין תהליך ההאזנה לאלבום ללא הפרעה ובין החיות הנוצרת במהלך מופע חי ובועט, לקהל זה כלל לא הפריע, הצעירים באו להתחרע, לפחות המונחים הטובים, לא פוגו ולא דחיפות, רק שירה בציבור והנפת ידיים למעלה בקצב, סוג של תחושה כללית טובה.

שקל ודודו פארוק בבארבי. צילום יובל אראל
שקל ודודו פארוק בבארבי. צילום יובל אראל

גם האורחים ששקל הזמין נתנו ועשו את חלקם במופע, ממיכאל כהן כמעט על הפתיחה שהייתה מרגשת והלאה עם מיכאל סוויסה, טונה, נורוז, הפריצה של דודו פארוק שאמור היה לעלות לשיר שלם אבל הסתפק בשניות ספורות של דחקה וחיבוק ועד לאיה זהבי שהצטרפה להדרן.

שעה וחצי של שירים מתוך אלבומיו של שקל עשו את הערב במועדון בארבי לחגיגה שסממניה מוכרים וידועים לחברי הסצנה הזו בלבד.

לחצו לצפייה בגלריית תמונות מהמופע

קטעי וידאו מהמופע

 

הכי חדשים

דיסקו שמש – שחור, לבן וכל מה שביניהם

לפעמים כל מה שצריך כדי להצית מחדש את הניצוץ הוא מפגש בין שני חברים ותיקים, כאלה שכבר...

יריב בן יהודה פגש את אלהים, ורמי פורטיס היה שם

לפני ימים אחדים עסקנו כאן באלבומו החדש של יריב בן יהודה, "ארוע בחיים". תשעה שירים שמשרטטים תמונת...

קרולינה חוגגת עשרים שנות גרוב ונשמה בהיכל התרבות

יש אמנים שהמוזיקה שלהם גורמת לנו להקשיב, ויש כאלה שגורמים לנו גם להזיז את הגוף. קרולינה הצליחה...

קדחת בגן העדן הקפריסאי: רוק ישראלי, דגלי כחול-לבן ומועדון מול הים

יש מקומות שבהם המוזיקה מצליחה לחצות גבולות גאוגרפיים, תרבותיים ולעיתים גם פוליטיים. אחד מהם נמצא בכפר פומוס,...

הפלמנקו יוצא מהמסגרת: פסטיבל FEX חוזר עם ניסויים, מפגשים ומחוות מוזיקליות

יש משהו מרתק באמנות הפלמנקו. מצד אחד, מסורת ספרדית עתיקת יומין, עם שירה שבוקעת מהבטן, גיטרות שמספרות...

בין הקלפי לרחבה: פסטיבל PACOFEST מציע בחירה אחרת

יש משהו מסקרן במפגש שבין גלריה לאמנות לבין רחבת ריקודים. מצד אחד, יצירות שמבקשות מהצופה להתבונן, לחשוב...

השאר תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

בין הקלפי לרחבה: פסטיבל PACOFEST מציע בחירה אחרת

יש משהו מסקרן במפגש שבין גלריה לאמנות לבין רחבת ריקודים. מצד אחד, יצירות שמבקשות מהצופה להתבונן, לחשוב...

כשהקולנוע פוגש את הרוקנ'רול בנמל יפו

יש סרטים שאנחנו זוכרים בזכות העלילה, ויש כאלה שהמוזיקה שלהם ממשיכה להתנגן בראש שנים אחר כך. לפעמים...

לחזור לאור: כשהמוזיקה מתגייסת להצלת חיים

שירים שיכולים לעשות את ההבדל יש ערבים שבהם המוזיקה מעניקה לנו הנאה, התרגשות וכמה שעות של בריחה מהמציאות....

המוזיקה הישראלית יוצאת לעולם: פסטיבל החשיפה הבינלאומית 2026

כשהמוזיקה הישראלית פוגשת את העולם לא בכל יום מגיעים לישראל אנשי תעשיית מוזיקה בינלאומיים כדי להקשיב למה שקורה...

שותים מנדטים: המרץ 2 ועיתון הארץ נפגשים על הבר

המועדון האלטרנטיבי המרץ 2 ושכניו ממערכת עיתון "הארץ" יוצאים לשיתוף פעולה חדש. אנשי מערכת עיתון "הארץ" יוצאים...

הלילה הוא שירים: חנן יובל חוגג 80 עם חברים

אירוע של פעם ב-80 שנה יתקיים בנובמבר בהיכל התרבות בתל אביב. מיטב אמני ישראל יתכנסו לערב חגיגי...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא