יום רביעי, יוני 17, 2026

אמא זאבה אוהבת גולשים…

חפירה ראשית – חברי הלהקה האוסטרלית Wolfmother נחתו אמש על החוף של מועדון בארבי בתל אביב, הרכב רוק קלאסי הכולל בס גיטרה תופים ואורגן המונד קטן אך מדליק(ה). עם מוזיקה שמזכירה לזקנים שבינינו את שנות השישים והשבעים המוקדמות כשצלילי להקות כגון ההרכב של מרק בולאן – T.Rex ודומותיה נגנו צלילים קשוחים ומחוספסים מול רחבות הריקודים של מועדוני התקופה ההיא עליה השלום. אנדרו סטוקדייל, הסולן והגיטריסט בעל רעמת התלתלים הזהובות וחולצת עדן בן זקן (נמר זה נמר) דפק שואו של רוקנ'רול לשמחת הקהל שמילא את מועדון בארבי אמש במה שמוגדר כסולד אאוט.

Andrew James Stockdale play in Tel Aviv. photo by Yuval Erel
Andrew James Stockdale play in Tel Aviv. photo by Yuval Erel

הכל רץ טוב עד שארתור רשקובן, אושייה בכירה אקא סלב בסצנת גולשי הגלים והסקייטרים פגש אותי במועדון וטען כי מדובר בכלל בלהקת "גולשים". ללא שמץ של מחשבה נוספת הטלתי עליו, על ארתור, את העונש המיידי לשבת ולכתוב את התוכן שינסה להגדיר את המופע והתופעה. אז קבלו את הכתבה של ארתור רשקובן, יו"ר ה"קליניקה", שופט גלישה בינלאומי וחובב רוק פרוע עד מחוזות ההבי מטאל.

מה הקשר בין קוויק סילבר Wolfmother וגולשים?

בשנת 2005 יצא סרט גלישה של מותג הגלישה האגדי Quiksilver, שבישר על הדור החדש של ה"שוחטים" ואיתו גם סאונד חדש/ישן , הסרט נקרא Young guns 2 והביא עימו וייב חדש בעולם הגלישה שמלווה בסגנון גלישה מודרני,אגרסיבי ומאוד יצירתי, כל זה מלווה בסאונד מאוד ברור שלוקח זכרונות של בלאק סבאת' ולד זפלין ומטבל אותם בלכלוך מודרני, השיר Unicorn הפך להמנון של גולשים וכל מה שבא אחריו, Women , Victorious צבעו את הלהקה בצבעים הנכונים לדור הרוק/פסיכדליה המודרני.

Andrew James Stockdale play in Tel Aviv. photo by Yuval Erel
Andrew James Stockdale play in Tel Aviv. photo by Yuval Erel

דור שלם של גולשים שגדל על "שוחטי" שנות האלפיים מצא את החיבור שלו, אתמול וסגר מעגל מרגש בבארבי שסיפק סאונד נהדר ומתאים בדיוק לכל מה שהלהקה מייצגת, בארבי full house, כל הכרטיסים נמכרו והקהל נתן לאמא זאבה המון אהבה בחזרה תמורת השואו שנתנו אתמול, הם ידעו בדיוק איך לפגוע ולהקפיץ את הקהל מהרגע הראשון כשפתחו עם שלושת הלהיטים שלהם בפתיחה, זה היה סוג של לגשת לעניינים ישר בלי גינונים מיותרים כי הקהל הישראלי רוצה את זה ישר בפנים בלי פור פליי.

Andrew James Stockdale play in Tel Aviv. photo by Yuval Erel
Andrew James Stockdale play in Tel Aviv. photo by Yuval Erel

Wolf mother שהוקמו ב 2004 בסידני הפכו בין לילה להצלחה, באזור שופע יצירתיות וסאונד שמושפע מגלישת גלים ומשפיע עליה בחזרה, הסולן והגיטריסט אנדרו סטוקדייל, מביא עימו איזה צבע חדש/ישן שנותן לנו וייב של תחילת ימי הרוק/הארד קור של הסבנטיז עם צבעים פסיכדליים קצת יותר מודרניים בשילוב של הקלידנית, לייצ'י דולי, לאורך שעה וחצי של סאונד נכון הקהל סיפק וייב חזק של רוקנרול ולא נשאר רגוע לרגע עם הרבה ריספקט ואהבה ללהקה, היום wolf mother נחשבת לאחת הלהקות הגדולות בתחום שמוגדר כהארד רוק למרות שהגדרת הז'אנר המדויק התרסקה מזמן בעיני עם כל השינויים והגיוונים שהתהוו החל מסוף שנות התשעים ועד היום בין מטאל ורוק, קשה לתת לזה הגדרה אבל אתה יודע שמשהו טוב פוגע בך הוא מזיז אותך ואמא זאבה יודעת בדיוק איפה לגעת!

תודות לשוקי וייס והצוות האדיר שיודע לגעת בלב של הקהל הישראלי ולספק את החומרים שנכונים שנותנים לנו עוד כמה רגעים של אושר והשראות לשרוד ב Izra hell.
לחצו לצפייה בגלריית התמונות המלאה מהמופע

טעימת וידאו מהמופע שצילם רוני דבוש

הכי חדשים

שיריה של עדי קיסר מקבלים חיים חדשים

גמר תחרות הלחנת שירי משוררת הבית לשנת תשפ"ו ייערך בבית היוצר בתל אביב ביום שני, 22 ביוני, יתמלא...

היכונו לאירועי לילה לבן 2026

תל אביב-יפו תלבש לבן בלילה שבין חמישי לשישי, 25 ביוני, ותציע לתושבים ולמבקרים מסע תרבותי חוצה שכונות,...

שבוע העיצוב ירושלים חוזר למגרש

בין 9 ל 16 ביולי יארח בית הנסן בירושלים את המהדורה ה 15 של שבוע העיצוב ירושלים....

פסטיבל מנופים 2026 יפתח את שערי ההכרה עם אמנות, מוזיקה ופרפורמנס ברחבי ירושלים

חמישה ימים של יצירה עכשווית יהפכו את ירושלים למרחב של מפגש בין אמנות, חברה וזיכרון יש פסטיבלים שמציגים...

מאור אשכנזי – רוצה להיות חבר שלי?

השיר החדש של מאור אשכנזי לוקח מפגש מקרי בסופר ומתרגם אותו לחשבון נפש חשוף על ילדות, חמלה...

נונו וג'ימבו ג'יי – ספורט

בקיץ 1981 עמדתי באצטדיון רמת גן כחלק ממערך האבטחה והסדר הציבורי המשטרתי של המכביה ה־11. מסביבי זרמו...

הערה 1

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

היכונו לאירועי לילה לבן 2026

תל אביב-יפו תלבש לבן בלילה שבין חמישי לשישי, 25 ביוני, ותציע לתושבים ולמבקרים מסע תרבותי חוצה שכונות,...

פסטיבל מנופים 2026 יפתח את שערי ההכרה עם אמנות, מוזיקה ופרפורמנס ברחבי ירושלים

חמישה ימים של יצירה עכשווית יהפכו את ירושלים למרחב של מפגש בין אמנות, חברה וזיכרון יש פסטיבלים שמציגים...

לאורך הליטני – צוותא מצדיעה לדני ליטני בערב מחווה מיוחד ליום הולדתו ה-83

ערב אחד יחבר על במה אחת את חבריו של דני ליטני ואת אוהבי המוזיקה הישראלית. ב-30 ביוני...

לבונטין 7 חוגג 20 שנה – "לילה לא שקט" ישתלט על מוזיאון תל אביב

אחרי עשרים שנות פעילות שהפכו אותו לאחד ממוקדי היצירה החשובים בישראל, מועדון לבונטין 7 יוצא מהרחוב המוכר...

מצעד הגאווה חוזר – אלה הכוכבים שיחתמו את החגיגה בפארק צ'ארלס קלור, שידור חי מהשטח

יותר משלושה עשורים חלפו מאז צעדו המשתתפים הראשונים במצעד הגאווה בתל אביב בשנת 1993. מאז הפך האירוע...

קרן אן שרה סרז' גינסבורג – ערב מיוחד בסדרת "השתקפויות"

בתאריך 29 ביוני תעלה הזמרת והיוצרת הבינלאומית קרן אן לבמת האופרה הישראלית למופע מיוחד במסגרת סדרת "השתקפויות" של...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא