יום רביעי, ספטמבר 2, 2026

מסע הכישוף של Tess Parks

טלפון שקיבלתי אחר הצהריים, יש הופעה של Tess Parks הערב בבארבי, "אתה מכיר? רוצה ללכת?", אז זהו שלא ממש הכרתי, מודה שבשנים האחרונות אני קצת חורק בכל מה שקשור לאומנים בינלאומיים אבל חייבים לבדוק ביוטיוב מי היא, בכל זאת הבחורה מגיעה כל הדרך מלונדון אל הבארבי שלנו, בטוח שווה שמיעה, עשר דקות אחר כך כבר שלחתי הודעה חזרה "תרשום אותנו בכניסה".

טס פארקס בתל אביב. צילום תומר גילת
טס פארקס בתל אביב. צילום תומר גילת

נעוריי היו בדיוק באמצע שנות ה-90, השנים הטובות שלי ושל המוזיקה העולמית, פריחת הרוק האלטרנטיבי והגראנג' בפרט עם להקות כמו Alice in Chains, Soundgarden, Nirvanna, Pearl Jam ורבות אחרות, אהבנו את הסאונד המלוכלך הזה של הגיטרות, זה התאים לנו בול עם החולצות המשובצות שחזרו לאופנה והג'ינסים עם החורים במידה הנכונה ואולי זו גם הפעם הראשונה שהרגשנו שארה"ב עלתה על אנגליה בקביעת טון הרוק לעולם.

טס פארקס בתל אביב. צילום תומר גילת
טס פארקס בתל אביב. צילום תומר גילת

השנים חלפו, הנעורים איתם, הגראנג' שרד עוד כמה שנים אבל כבר לא סחף את העולם, תנועת הרוק יצאה מהמיינסטרים אל הסצנות האלטרנטיביות והלופים האלקטרוניים נהיו יותר ויותר דומיננטים, 2019 הגראנג' נשאר במיתוס, במקומו יש כבר ז'אנרים חדשים-ישנים כמו ה- Nu-Rock וה- Neo-Psychedelica, שניהם כמו הג'ראנג' מעלים על נס את הרוק המלוכלך לדור חדש של אוזניים הצמאות לרוק רועש ולא מסונתז.

טס פארקס בתל אביב. צילום תומר גילת
טס פארקס בתל אביב. צילום תומר גילת

בנקודה הזאת אנחנו מוצאים את Tess Parks, קנדית במקור שאת שנות העשייה המוזיקלית שלה העבירה בעיקר בלונדון, אלבום בכורה מ-2013 בשם “Blood Hot”, ושנתיים אחר כך אלבום בשם "I declare nothing" בשיתוף פעולה מצויין עםAnton Newcombe  המנהיג של להקת הרוק-פסיכדליקה הותיקה " The Brian Jonestown Massacre" ואחריו עוד מיני אלבום "Right On" והנה אנחנו ב-2019, סיבוב הופעות אירופאי עם ישראל בתוך הרשימה.

דיברתי פה מקודם על רוק, מטל, גראנג' ורעש, אז במקרה של Tess Parks ההגדרה של רוק כבד לא בדיוק יושבת עליה, נכון יש הרבה חיספוס במוזיקה והגיטרות בהחלט דומניטיות אבל המקצבים הרבה יותר איטיים, זו גם לא ממש בלדת רוק כי אין פה שום סאונד של פריטה על גיטרה אקוסטית ובטוח לא שירי אהבה, אצל טס זה נשמע אפלולי יותר, מונוטוני במכוון ומטריד, מוזיקה שמעוררת בך אי שקט אבל גם מהפנטת אותך בצלילים הראשונים ונכון אלו שציינו כבר שיש דמיון ל-Mazzy Star, אותה להקת ניאו-פסיכדליקה שהביאה לנו באמצע שנות ה-90 את הסינגל המאוד מאוד מוצלח Fade into you.

ואנחנו מתמקמים לנו בתל אביב, בארבי בשלישי, חצי שעה לפני שמתחילים אנחנו עם מופע פותח של הילה רוח – הבחירה המדויקת, מלכת האלטרנטיב הישראלי שכבר הספיקה להוציא שלושה אלבומים, האחרון שבהם "מוסיקה לפרסומות" יצא לפני כחודש וב-23.7 היא תשיק אותו על אותה בימת הבארבי בהופעה חגיגית שלא כדאי לפספס. חצי שעה של רוק כאסחיסתי שהשאיר המון טעם של עוד והילה והלהקה מפנים את הבמה למופע המרכזי של הערב – Tess Parks

טס פארקס בתל אביב. צילום תומר גילת
טס פארקס בתל אביב. צילום תומר גילת

אורות אדומים שוטפים את הבמה שמתחילה לאט לאט להתכסות בעשן, Tess Parks וארבעת חבריה להרכב עולים לבמה, השיר שנבחר לפתוח את הערב "Talking about the weather" הוא אחד מהסינגלים שיצאו משיתוף הפעולה עם Anton Newcombe, טס מחזיקה בידה זר ורדים גדול אותו הוא מפוררת עלה עלה תוך כדי שירה, גיטרות מנסרות דרמטיות אפלולית ואנחנו כבר עם השיר השני – Cocaine Cat, גם הוא מאותו שיתוף הפעולה, גם הוא אפלולי כמו קודמו "You can have my piggy bank when I die, For You"

טס פארקס בתל אביב. צילום תומר גילת
טס פארקס בתל אביב. צילום תומר גילת

האורות האדומים שפתחו את ההופעה המשיכו איתנו גם בשירים הבאים וכך גם הסטייל המוזיקלי, יש משהו מאוד ממכר במוזיקה של Tess Parks, כישוף וודו שמושך אותנו פנימה, אבל לאחר כמה שירים קדימה מצאנו שאותו דבר שגרם לנו להמשך פנימה גם הוציא אותנו החוצה – המונוטוניות האדומה, נכון שבהתחלה נסחפנו אבל רמת הקשב שלנו ירדה אחרי שהבנו שכל ההופעה תשמע פחות או יותר כמו השיר הראשון והאורות לא ממש הולכים להשתנות.

שבעים דקות של מוזיקה אפלולית, בין לבין מספר דברי קישור, מילים קצרות בעברית שנלמדו בדרך מנמל התעופה וגם כמה הערות על החום הדביק (חכי Tess, תבואי אלינו ביולי-אוגוסט ואז תביני מה זה חום) וגם כמה טקסים חינניים מצידה של Tess כמו חלוקת המים לחברי הלהקה ופיזור עלי הפרחים בסטייל דרמתי מכושף. רגעי שיא נרשמו באוזניי דווקא מכיוון המתופף של Tess שבמספר הזדמנויות פתח בסולואיים של תיפוף מרשימים. ופה גם הורגש ההבדל בין שירי האולפן לביצועם על הבמה עצמה.

לחצו לצפייה באלבום המלא של טס פארקס בתל אביב

 

 

הכי חדשים

בילי איידול היה אמור למות, אבל הוא עדיין רוקד

שנה לאחר בכורתו בפסטיבל טרייבקה, הסרט "Billy Idol Should Be Dead" מגיע לישראל. חברת yes רכשה את...

משי קלינשטיין עוצרת לפני הדמעות

משי קלינשטיין ממשיכה לסלול את דרכה המוזיקלית העצמאית. כעת היא משיקה את "לפני שתגרום לי לבכות". זהו...

אור משוגע: תופעת דופלר חוזרת לעניינים

יש להקות שלא נעלמות באמת, גם כאשר השקט נמשך כמה שנים. השירים נשארים ברדיו, בתקליטים ובזיכרונות של...

ספטמבר נכנס לקצב: ערבי הג׳אז שיפתחו את הסתיו בתל אביב

הקיץ עדיין מסרב להיפרד, אבל לוח ההופעות כבר מבשר על שינוי. ספטמבר מביא לתל אביב רצף ערבי...

חוזרים לרעים, זוכרים יחד

שלוש שנים חלפו מאז אותה שבת שחורה, אך הזמן לא מקהה את הכאב. ביום רביעי, 7 באוקטובר,...

האור של הנובה יזרח שוב במדבר

קהילת הנובה חוזרת למדבר בלאק רוק שבנבדה, ונושאת עמה זיכרון כואב. זו השנה השלישית שבה יוקם מיצב...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

תומר גילת
תומר גילתhttps://www.tomer-gilat.com
יליד רחובות שעבר לרמת גן , עורך מוזיקלי ו-DJ בעבר אמן, מעצב ומנהל קראיטיב בהווה. צלם מוזיקה, כתב ומנהל מגזינים דיגיטליים.

מבזקים

פטיפון משיקה מועדון חברים חדש למוזיקאים

מאז שהתקליט התמוסס בין רגליו של הדיסק, עולם המוזיקה עבר כמה גלגולים. בהמשך כמעט נעלם גם הדיסק...

פרנק־אן־פורטר עזב את הטירה – טים קארי הלך לעולמו

השחקן והזמר הבריטי טים קארי הלך לעולמו בגיל 80. מנהלתו אישרה כי מת בשלווה בביתו בלוס אנג׳לס....

כששופן פוגש את ריו: אמיתי קורץ מצא את הסמבה שהסתתרה בתוך הקלאסיקה

ישנם רעיונות מוזיקליים שאפשר להסביר במשך דקות ארוכות. אחרים זקוקים לכמה שניות בלבד כדי לגרום לחיוך. קחו...

עוף החול יוצאת מג׳נסיס: הבמה הופכת לפסטיבל עצמאי ב־toX ראשון לציון

יש רגע שבו במה מפסיקה להיות רק במה. היא מפתחת אופי, קהל ואפילו קצב חיים משלה. זה...

איתי לוי מסמן וי על הבארבי

יש במוזיקה הישראלית כמה במות שהשם שלהן מספר סיפור עוד לפני שנדלק האור הראשון. מנורה מסמן כוח...

רעש לבן: שתים עשרה שעות של רוקנרול בקיסריה

הרוק הישראלי לא נעלם, הוא פשוט חיכה למתחם גדול וליום ארוך במיוחד. פסטיבל ״רעש לבן״ מבקש להעניק לו את הבמה הזאת בדיוק. ביום שישי, 9 באוקטובר, המארגנים יפתחו את שערי מתחם Zone Festival בקיסריה. מהצהריים ועד חצות יזרמו שם שתים עשרה שעות של רוקנרול. אנשי toMix אספו לדבריהם את כל מי שמעיר את השכנים. הם […]

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא