יום רביעי, יוני 10, 2026

החגיגה של עמיר בניון, ישי ומיכה

אמש התקיים בהיכל התרבות תל אביב מופע חגיגי של עמיר בניון לציון 20 שנות יצירה ויציאתו של האלבום "רק את", אורחים – ישי ריבו ומיכה שטרית. שי שיר וטלי ספיר חוו את המופע וחזרו עם החוויות והקולות.

עמיר בניון חוגג בהיכל התרבות, אורח - ישי ריבו
עמיר בניון חוגג בהיכל התרבות, אורח – ישי ריבו

לא הרגשנו, הזמן עבר כהרף עין ועמיר בניון חוגג 20 שנות יצירה לאלבום הבכורה עתיר הלהיטים שלו "רק את". מעניין אם אז, ב-1999, בניון הצעיר האמין שימלא אולמות, תאטראות והיכלים 20 שנה אחרי. היכל התרבות אמש היה מלא מפה לפה בקהל הטרוגני ביותר. מכל העדות, בכל הגילאים, דתיים וחילונים ושכבות סוציואקונומיות שונות.

ההופעה נפתחה במופע לייזרים על פני אולם חשוך. מתוך החשיכה מגיחים התופים ואחריהם במה מרשימה וכל הלהקה, המונה 8 נגנים, ביניהם בוזוקי ועוד שמחכים לשעת ה"שין". ועוד שמופיע במערכה הראשונה, יורה במערכה השלישית. עמיר בניון עולה עם קובע הקסקט האייקוני שלו ופותח את המופע עם שיר הנושא "רק את". הוא שר ללא כל מאמץ נראה לעין, ארשת פניו הרגועה, כלל אינה מסגירה את סערת הרגשות אשר השיר טומן בחובו. הוא מבצע את להיטיו, לצד סינגל מהאלבום החדש "בשורה", שלאזני נשמעה כמו בלדת רוק עם סלסולים, מרגשת כמו שיריו הקודמים ומסתמנת כלהיט.

האורח הראשון לערב זה, ישי ריבו, "עלם חמודות" הציג אותו בניון. בחור צעיר, עם קול נעים ונשמה. הם שרים בדואט את "ספירה לאחור" בתיבול פזמון אחד בצרפתית. לפני "כוחו רצוף אהבה" שביצעו יחד בדואט מרגש, מתוודה ריבו שהופעה זו, עבורו, היא הגשמת חלום. כילד אוהב מוזיקה, הוא גדל על השירים של בניון.

עמיר בניון חוגג בהיכל התרבות, אורח - מיכה שטרית
עמיר בניון חוגג בהיכל התרבות, אורח – מיכה שטרית

האורח הבא הוא האחראי לשני אלבומי הבכורה של בניון. עוד הוא אחראי לכמה מן השירים היפים ביותר שנכתבו בעברית, מיכה שטרית. בתחילת דרכו של בניון, שטרית לקח אותו לטברנה של שמעון פרנס, רק בן 23, צעיר ומפוחד, שם ביצע לראשונה את "כשאת עצובה" ו"לפעמים". אמש, אחרי שביצעו את יחד את יצירת המופת של שטרית "אינתא עומרי", בצעו שוב יחד את "לפעמים" בביצוע מיוחד וקרוב. בכלל, נראה שיש קרבה אמיתית וחזקה בין השניים. בין שני האורחים עובר חוט מקשר. מיכה שטרית הפיק את שני אלבומיו הראשונים של בניון, עליהם גדל ישי ריבו.

האורחים הלכו ובניון נשאר עם הלהיטים שלו והקהל. ב"ניצחת איתי הכל" (שיר שרבים טועים וחושבים שמדובר בשיר אהבה לאישה, אך למעשה אמנם מדובר בשיר אהבה, אך למוזיקה) הקהל הרעיד את קירות ההיכל וגם אני, לא הצלחתי לשמור על עיני יבשות לנוכח השיר המרגש הזה. הוא מסיים את ההופעה עם "עומד בשער" שכבר הפך לשיר יום הזיכרון, או יום העצמאות, כזה שהפך לחלק מהנרטיב של המדינה. להדרן הוא חוזר עם "אחרי 20 שנה" של שמוליק קראוס באופן סימבולי ועיבוד חדש לעוד שבידיו. הוא מסיים עם שיר הריאליטי האולטימטיבי ולא בכדי, מפני שמדובר בשיר כל כך  מרגש, מקסים ונוגע ללב "כשאת עצובה". ובכן, הקהל לא היה עצוב כלל…

מצגת זאת דורשת JavaScript.

בניון מצליח, הן בשיריו הישנים והן בחדשים, לגעת בשרירי הלב העמוקים ביותר, בפנים, בתוך הגוף, ברגש הפועם, באותנטיות ובפשטות, ללא מסיכות או הצגה, ככה פשוט, איש ששר מהלב עם קול כל כך מיוחד. לצד יצירותיו האישיות אותן הוא כותב ומלחין עבורו ואף עבור זמרים אחרים, הוא מגייס את גדולי הכותבים והמלחינים שכותבים לו שירים והוא בוחר את הטובים ביותר. במחשבה שנייה, כל מי שיש לו אוזניים ונשמה, לא יכול היה להיות מופתע אז ב-99, כשיצא האלבום הראשון, ש-20 שנה מאוחר יותר הוא יהיה אחד מהגדולים.

פליי ליסט וידאו מהמופע

הכי חדשים

אחרי הדחייה בשל המלחמה פסטיבל ימי הפלמנקו חוזר לבמה

מה שהיה אמור להיפתח כבר בחודש מרץ נאלץ להמתין. המציאות הביטחונית והמערכה מול איראן עצרו גם את...

קיר זכוכית: לא על השואה אלא על החיים שאחריה

האם בשנת 2026 עדיין צריך לעסוק בשואה? נדמה שהתיאטרון הישראלי כבר השיב על השאלה הזאת. רק לאחרונה צפיתי...

מצעד הגאווה חוזר – אלה הכוכבים שיחתמו את החגיגה בפארק צ'ארלס קלור

יותר משלושה עשורים חלפו מאז צעדו המשתתפים הראשונים במצעד הגאווה בתל אביב בשנת 1993. מאז הפך האירוע...

תמיר גל – דם זה לא מים

יש שירים שנולדים כדי להפוך ללהיט. יש שירים שנועדו לספר סיפור. "דם זה לא מים" של תמיר...

אחרי יום מלחמה מוזר השגרה חוזרת לצלילים – פסטיבל הג'אז בירושלים נפתח מחר

אחרי יום מלחמה מוזר שהכניס את המדינה למתח ולאי ודאות, התרבות מסרבת לשתוק. מחר ייפתח כמתוכנן פסטיבל...

מה אם היית בוחר אחרת? בית ליסין מכריז על "יום המזל שלי"

ובתוך כל הכאוס שמאיים להשתלט על עולם התרבות בעקבות המערכה הצבאית המבעבעת באזורנו, מבצבצת גם בשורה מעודדת....

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

שי שיר
שי שירhttp://shayshir.wordpress.com
שי שיר וטלי ספיר: הוא: איש חינוך בכל רמ"ח אבריו, שהמוזיקה מהווה מרכיב מרכזי בחייו. היא: ביום מנהלת רישוי במשרד אדריכלים ובשאר הזמן תופרת, יוצרת וכותבת. ביחד: הם ההורים של אלה ורותם ויחד איתן חיים ונושמים הופעות ומוזיקה.

מבזקים

מצעד הגאווה חוזר – אלה הכוכבים שיחתמו את החגיגה בפארק צ'ארלס קלור

יותר משלושה עשורים חלפו מאז צעדו המשתתפים הראשונים במצעד הגאווה בתל אביב בשנת 1993. מאז הפך האירוע...

קרן אן שרה סרז' גינסבורג – ערב מיוחד בסדרת "השתקפויות"

בתאריך 29 ביוני תעלה הזמרת והיוצרת הבינלאומית קרן אן לבמת האופרה הישראלית למופע מיוחד במסגרת סדרת "השתקפויות" של...

הערב הגדול של הרוק הישראלי – חמישה יוצרים, במה אחת ופס קול של כמה דורות

חמישה מהשמות שעיצבו את הרוק הישראלי נפגשים לערב אחד של להיטים ופס הקול של כמה דורות שלום חנוך,...

אינפקטד מאשרום בדרך לנמל יפו – הלילה הלבן מתחיל לקבל צורה

תוכניית לילה לבן 2026 עדיין נחשפת בהדרגה, אך כבר עכשיו מסתמן אחד האירועים המסקרנים של הלילה הארוך...

מנהל האמנים בועז בן ציון הלך לעולמו

האיש שהפך את הייצוג למקצוע בן ציון נולד בשנת 1946 ועלה לישראל מבולגריה בילדותו. את דרכו בעולם הבידור...

המדבר שוב קורא – פסטיבל INDIE DESERT חוזר לקיץ חמישי בכפר אלדד

פסטיבל INDIE DESERT 2026 חוזר לקיץ חמישי בלב הרי יהודה. במשך יומיים יתמלא כפר אלדד במוזיקה, טבע...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא