סיקור הופעות

לירון בן שמעון חוזרת לבמה

מופע השקת אלבומה השלישי של המוזיקאית והיוצרת לירון בן שמעון "לחזור" במועדון זאפה בתל אביב. יום ראשון, 26.05.2019. אורחים – אריק סיני ושיר לוי. השדרן והעורך המוזיקלי המיתולוגי טוני פיין הגיע למופע וחזר עם המראות והצלילים. 

לירון בן שמעון. צילום טוני פיין
לירון בן שמעון. צילום טוני פיין

ראשית ראוי לספר לקוראים כי טוני פיין ולירון בן שמעון פעלו יחדיו במשך שנים רבות במסגרת שידורי תחנת הרדיו רשת גימל בקול ישראל רשות השידור עד לפירוקה. במספר הזדמנויות שביקרתי בתחנה פגשתי בשניים במהלך שידור, במיוחד בשידורים החגיגיים של המצעד השנתי העברי.

לירון בן שמעון ושיר לוי. צילום טוני פיין
לירון בן שמעון ושיר לוי. צילום טוני פיין

המפגש הראשון של הבלוג עם לירון היה בעיצומו של לילה חורפי וגשום שאילץ לנוע בין טיפות הגשם והרוחות החזקות, שיטוט בין מספר מועדונים בתל אביב שהסתיים בבית היוצר בנמל תל אביב לחגוג עם לירון השקת שיר חדש ובכלל לחוות מופע חי שלה על הבמה.

לירון בן שמעון ואריק סיני. צילום טוני פיין
לירון בן שמעון ואריק סיני. צילום טוני פיין

לירון בן שמעון, מעבר להיותה יוצרת ומבצעת, עוסקת גם בכתיבה עבור מוזיקאים אחרים, ביניהם מצויים אריק סיני, ישי לוי ובנו שיר לוי, זהבה בן והאולטראס. גם עם אהובה עוזרי המנוחה הספיקה לירון לשתף פעולה בדואט לשיר "בית", גם עם צלילי העוד, לירון עמרם ויהודה קיסר. על מדף התעודות שלה מונח גם פרס עידוד היצירה מטעם אקו"ם.

את אלבומה החדש, השלישי במספר "לחזור" הפיקה לירון בשיתוף פעולה עם שורת מפיקים מוזיקליים – צח דרורי,אריאל טוכמן,גיא מוזס, ואולסוונגר.

לירון בן שמעון. צילום טוני פיין
לירון בן שמעון. צילום טוני פיין

כאמור טוני פיין נכח אמש במופע במועדון שהיה עמוס בקהל אוהד שהגיע כדי לשמוח יחד עם לירון על האלבום החדש. לצידה של לירון על הבמה נגנו מאור ויזל בגיטרות, ניסן ונטורה בגיטרות וקמנצ׳ה, אסף סומך בגיטרת בס, ניר בלום בקלידים ומחשב ושלומי אורון על התופים בהפקתה של נופר בצון.

לחצו לצפייה בגלריית תמונות – לירון בן שמעון

לחצו לצפייה בגלריית תמונות – לירון ושיר לוי

לחצו לצפייה בגלריית תמונות – לירון ואריק סיני

קטעי וידאו מהמופע

 

 

טוני פיין

אנטוני "טוני" פָיין היה עורך מוזיקלי, מפיק תוכניות רדיו ושדרן רדיו ישראלי ב"קול ישראל" במשך ארבעים שנה. ערך והפיק תוכניות מוזיקה רבות ברשת ג', ובהמשך מונה לעורך האחראי של התחנה. מ-1978 עד 1995 היה העורך והמפיק של תוכנית הרדיו הפופולרית "חדש, חדיש ומחודש", בהגשת שוש עטרי, מ-2009 החל לערוך ולהגיש תוכנית רדיו יומית לצד עופר נחשון, "באוויר", בה מושמעים שירים ישראלים חדשים ומתארחים אישים שונים באולפן. לאחר מכן ערך פיין את התוכנית, שהגישה רויטל עמית. פרש בשנת 2016 ומאז הוא פעיל במסגרת הבלוג.

לקריאה נוספת

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

גם זה מעניין
Close
Back to top button
%d בלוגרים אהבו את זה: