יום שישי, אפריל 17, 2026

אירוויזיון – טקס הפתיחה והודעות ההיערכות

מהיום ועד מוצאי שבת הופכת העיר תל אביב לכפר גלובלי אחד ענקי, כאן תאגיד השידור הישראלי, עיריית תל אביב יפו ומשטרת ישראל החלו לשחרר הודעות לתקשורת ולציבור אודות הסדרים והיערכויות השונות בשל התכונה הרבה סביב התחרות הבינלאומית. טקס הפתיחה התקיים הערב ברחבת כיכר התרבות בתל אביב. כל הפרטים.

נציגי ספרד על השטיח הכתום. צילום באדיבות איגוד השידור האירופאי
נציגי ספרד על השטיח הכתום. צילום באדיבות איגוד השידור האירופאי

ובתוך כך נמסרו הודעות הגופים השונים:

משטרת ישראל הודיעה כי היא סיימה את היערכותה לקראת אירועי שבוע האירוויזיון, על פי נוסח ההודעה עולה כי במהלך השבוע אלפי שוטרים, לוחמי מג"ב, מתנדבים ומאבטחים יפעלו לאבטחת האירועים בתוך המתחמים ומחוצה להם, במטרה לשמור על ביטחון הציבור, על הסדר הציבורי ולהכווין את התנועה.

על פי ההודעה ההגבלות וההסדרים המיוחדים לציבור יחולו בשלושה מוקדים בעיר, החל מהיום במסגרת אירוע "השטיח הכתום" (אירוע קבלת הפנים למשלחות האירוויזיון) בהיכל התרבות ולאורכו של השבוע כולו במתחם expo במרכז הירידים, בו יתקיימו ההופעות השונות וביורו וילג' – גן צ'ארלס קלור, מתחם בילוי לטובת המבקרים שיכלול יריד אוכל ומתחם הופעות.

צפויות חסימות של כבישים רבים אל ומסביב למתחמים הללו והמשטרה מפנה את הציבור להסתייע באפליקציית waze בה יסומנו הכבישים החסומים, וכן במוקד המידע של משטרת ישראל 110 אשר יפעל במהלך כל השבוע במתכונת מתוגברת. כמו כן תמוקם תחנת משטרה ניידת בחוף ירושלים בטיילת , רחוב הירקון 109 תל אביב, וזאת לשם מתן שירותים לתיירים ולאזרחים כאחד.

על פי הודעת המשטרה לא תאושר הכנסת כלי נשק וכל כלי אחר אשר עלול לפגוע באחרים, ולא תאושר הכנסת קורקינטים ואופניים חשמליים בדגש על סוללות לאופניים חשמליים כולל איסור גורף על שימוש ברחפנים.

עיריית תל אביב הודיעה כי מהיום ולאחר הטקס בכיכר הבימה תצמצם העירייה במהלך כל השבוע את אכיפת החוק למניעת רעש במהלך תקופת אירוח האירוויזיון והחגיגות באזורי הבילוי בעיר, ביניהן אירועי "הלילה הלבן" ברוח האירוויזיון וכן בתחום כפר האירוויזיון בפארק צ'ארלס קלור. המשמעות היא כי באזורי הבילוי ניתן יהיה להשמיע מוזיקה עד חצות ובכפר האירוויזיון – "היורו ויליג" – ניתן יהיה להשמיע מוזיקה עד השעה 01:00, כאשר בערבי חצאי הגמר והגמר יוארכו השעות. במקביל יבוצעו חסימות כבישים במהלך כל השבוע סביב איזור הטיילת הדרומית ומתחם צ'ארלס קלור.

נטע ברזילי על השטיח הכתום.צילום באדיבות איגוד השידור האירופאי
נטע ברזילי על השטיח הכתום.צילום באדיבות איגוד השידור האירופאי

מידע שימושי לאורחי האירוויזיון על דרכי ההגעה למתחם אקספו

מופעי צהריים וערב – חזרות גנרליות ושני מופעי חצאי הגמר :

פתיחת הדלתות למופע תהיה בשעה 14:00 בצהריים. סגירת דלתות האולם תהיה בשעה 15:30 לצורך תדרוך הצופים. מאחר והבדיקות הביטחוניות יכולות לערוך זמן מה אנו ממליצים להקדים הגעה למקום.

החניה למופעים תהיה בחניון גני יהושע ובחניון היכל שלמה. הכניסה לחניונים משדרות רוקח. החניה בתשלום.

לא תותר כניסת תיקים לאולם האירוע. מומלץ להשאיר את התיקים ברכבים או להגיע ללא תיקים. שמירת חפצים בתשלום תהיה בשער P7 .

בהוראת המשטרה לא ניתן להכניס נשק, נשק קר, סכינים או חפצים חדים , אלכוהול, חיות, פחיות שתיה, רחפנים, בקבוקי שתיה, מקלות סלפי וחפצים נוספים.

הקהל מוזמן להשתמש בשירותי התחבורה הציבורית למקום. פרטים באתר עיריית תל אביב.

שימו לב! הכניסה לאירוע היא אך ורק משער P7 של אקספו תל אביב הנמצא ברחוב אייזיק רמבה סמוך לכניסה להיכל שלמה. לא תותר כניסה מכל שער אחר. חניית הנכים נמצאת אף היא ליד שער P7.

קופת הכרטיסים נמצאת בשער P7 והיא תפתח שעה לפני פתיחת השערים.

למופע שבת בצהריים

פתיחת הדלתות למופע תהיה בשעה 12:00 בצהריים. סגירת דלתות האולם תהיה בשעה 14:00 לצורך תדרוך הצופים. מאחר והבדיקות הביטחוניות יכולות לערוך זמן מה אנו ממליצים להקדים הגעה למקום.

החניה למופעים תהיה בחניון גני יהושוע ובחניון היכל שלמה. הכניסה לחניונים משדרות רוקח. החניה בתשלום.

לא תותר כניסת תיקים לאולם האירוע. אנו השאירו את התיקים ברכבים או הגיעו ללא תיקים. שמירת חפצים בתשלום תהיה בשער P7 .

בהוראת המשטרה לא ניתן להכניס נשק, נשק קר, סכינים או חפצים חדים , אלכוהול, חיות, פחיות שתיה, רחפנים, בקבוקי שתיה, מקלות סלפי וחפצים נוספים. הרשימה המלאה באתר "לאן".

הקהל מוזמן להשתמש בשירותי התחבורה הציבורית למקום. פרטים באתר עיריית תל אביב.

שימו לב! הכניסה לאירוע היא אך ורק משער P7 של אקספו תל אביב הנמצא ברחוב אייזיק רמבה סמוך לכניסה להיכל שלמה. לא תותר כניסה מכל שער אחר. חניית הנכים נמצאת אף היא ליד שער P7.

קופת הכרטיסים נמצאת בשער P7 והיא תפתח שעה לפני פתיחת השערים.

הודעות לנכים

חניית נכים ומוגבלים תהיה בחניון הגשר ברחוב אייזיק רמבה ליד כניסת G7 של גני התערוכה. הכניסה למושבי הנכים תהיה מדלת B2 מלובי האולם היישר לאזור ההושבה המיוחד.

אירוויזיון 2019 ישודר ב"כאן", תאגיד השידור הישראלי, בתאריכים: 14,16, ו-18 במאי. תחרות האירוויזיון תתקיים השנה בפעם ה-64 ולראשונה בתל אביב בהשתתפות 41 מדינות, תחת הסלוגן: ׳Dare To Dream’.

ובהערת אגב והמלצה – אם אינכם נמנים על תושבי העיר תל אביב או אינכם בנויים להליכה רגלית ממושכת עדיף להדיר עצמכם מהעיר במהלך הלילות הקרובים ולהסתפק בצפייה טלוויזיונית באירועים שישודרו בערוץ 11 ובדיגיטל.

צפייה בטקס המלא באדיבות כאן תאגיד השידור הישראלי

הכי חדשים

חוזרים לשגרה לכבוד יום העצמאות

כן, אני יודע שזה מתחיל להטריף ולשגע, השינויים כל כמה שעות אבל אלו העובדות - חוזרים לשגרה...

היום החדש של אבטה בריהון

יש אלבומים שנשמעים טוב ברקע. Addis Ken של אבטה בריהון לא עובד ככה. הוא דורש הקשבה. הוא...

כך ייראה חג העצמאות השנה

ערב יום הזיכרון וערב יום העצמאות של 2026 מסמנים נקודת שבר עבור קהילת האמנים ועובדי הבמה. מדובר...

האופרה הישראלית חוזרת עם סלומה

אחרי השבתה מאונס בעקבות המערכה הצבאית, האופרה הישראלית חוזרת לפעולה ומכריזה על חידוש העונה. היא עושה זאת...

דורית ראובני ודודו זכאי – האדמה שלי

יש משהו כמעט מתבקש, אפילו טבעי, בחזרה של דורית ראובני ודודו זכאי לאולפן. לא מתוך ניסיון להמציא...

בין פירוק להישרדות – הצצה נדירה לחזרות באנסמבל בת שבע

היום בשעות הצהריים המוקדמות הגעתי לסטודיו של אנסמבל בת שבע בשלב שבו הדברים עדיין פתוחים ולא סגורים....

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

יום חנויות התקליטים 2026 יצויין בישראל

יום חנויות התקליטים 2026 - כשהוויניל חוזר לחיים גם בישראל בשבת הקרובה, 18 באפריל 2026, יצוין ברחבי העולם...

להקת טיפקס מחזירה את החיים לבארבי

אחרי ימים לא פשוטים, יש רגעים שבהם התרבות פשוט חוזרת לנשום. מחר בערב ייפתחו שוב דלתות מועדון...

האמרגן אשר ראובני הלך לעולמו

האמרגן ואיש המוזיקה אשר ראובני הלך לעולמו לאחר תקופה של אשפוז, בעקבות זיהום חיידקי בדרכי הנשימה. בן...

קולנוע במקום

רשת מועדוני התרבות FRIENDS מבית ההסתדרות משיקה יוזמה חדשה שמדברת בדיוק אל הרגע הנוכחי. כשאולמות התרבות מתמודדים...

מצעד הלהקות הצבאיות יוצא לדרך

תחנת הרדיו כאן גימל פותחת את ההצבעה למצעד השנתי ליום העצמאות וממקדת השנה זרקור על אחד הפרקים...

התרבות שוב נעצרת

עולם המופעים בישראל שוב נעצר. אולמות נסגרים, הופעות מתבטלות, והבמה מחשיכה. זה לא מפתיע. זה דפוס שחוזר...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא