שבת, אפריל 4, 2026

מארינה מקסימיליאן והתזמורת-השתקפויות באופרה

סדרת 'השתקפויות' מציגה: 'מארינה מקסימיליאן והקאמרטה', מפגש וירטואוזי מרתק בין מארינה מקסימילאן ותזמורת הקאמרטה במסע של פופ, רוק, ג'אז ומוסיקה קלאסית. אמן אורח: שלומי שבן. כל הפרטים

סדרת 'השתקפויות' מציגה:
קונצרט מס' 2:
'מארינה מקסימיליאן והקאמרטה'
מפגש וירטואוזי מרתק בין מארינה מקסימילאן
ותזמורת הקאמרטה במסע של פופ, רוק, ג'אז ומוסיקה קלאסית
אמן אורח: שלומי שבן
ניהול אמנותי: שלומי שבן ואבנר בירון
-תזמורת הקאמרטה הישראלית ירושלים-
מנצח: רוני פורת

יום ה' 10.1.19 21:00 בבית האופרה ע"ש שלמה להט (צ'יץ') בתל – אביב
מסע מוסיקלי ורסטילי בין אבני הדרך המוסיקליות של מארינה מקסימיליאן, המוסיקאית והזמרת הפנומנלית, במפגש ראשון עם תזמורת הקאמרטה, בו היא תלהטט בין סגנונותיה המוסיקליים המגוונים: הפופ, הרוק, הג'אז ושורשי הקלאסיקה עליהם גדלה.

במופע יתארח שלומי שבן, מנהלה האמנותי של הסדרה וביחד יצאו השניים למסע משותף מפתיע ומרתק בין שיריהם בעיבודים תזמורתיים מקוריים וישלבו גם השראות מוסיקליות שהשפיעו על יצירתם העכשווית.

המופע ייפתח בפרקים מתוך הסוויטה 'פולצ'ינלה' מאת איגור סטרווינסקי.
"פולצ׳ינלה היא יצירה רבת פנים, מודרנית וקלאסית, קוצנית אך מלאת הבעה" מספר שלומי שבן, יוצר המופע. "אבנר בירון ואני הרגשנו שהיא היצירה האידאלית לפתוח הופעה של מוסיקאית כל כך ורסטילית כמו מארינה מקסימיליאן. קראנו לסדרה "השתקפויות" ובמקרה של מארינה הן רבות וצבעוניות."

"סוויטת פולצ'ינלה" נכתבה בשנות ה- 20 של המאה הקודמת- אחת התקופות המהפכניות והמרדניות בהיסטוריה של המוסיקה הקלאסית. סטרווינסקי כתב את היצירה כ"סוויטה" – אוסף ריקודים שמקורן במאה ה- 18. היצירה כתובה ברוח הסגנון הקלאסי אבל כמו תמיד ביצירותיו של סטרווינסקי, היא מלאה בהברקות תזמוריות וחדשנות מקצבית עם טביעת האצבע הייחודית שלו. ההומור במוסיקה של סטרווינסקי, יחד עם חיבור חזק מאד לעבר ורעיונות מוסיקליים של העתיד- יוצרים את השפה המיוחדת של סטרווינסקי שהפכה אותו לאחד המלחינים המושמעים והאהובים ביותר של המאה ה- 20 ולמעשה משקפים את מהות הסדרה.

מארינה מקסימיליאן, פסנתרנית קלאסית בהכשרתה, מוסיקאית וזמרת וירטואוזית. נולדה בשנת 87 באוקראינה, בגיל 3 עלתה ארצה עם משפחתה והחלה את הכשרתה כבר כילדה בלימודי פסנתר, שירת אופרה ומוסיקה קלאסית והופיעה בפסטיבלים. היא הוציאה בשנים האחרונות שני אלבומים מוערכים, אלבום הבכורה באנגלית step into my world, שהגיע למעמד אלבום זהב, אחריו שחררה את האלבום בעברית "ארמונות עשן" הכולל את הסינגל "1990" על סיפור עליית משפחתה לארץ. בימים אלה היא מקליטה את אלבומה השלישי פרי שיתוף פעולה עם מספר מפיקים מוסיקליים.
״השתקפויות״ היא סדרת קונצרטים המציבה את הקלאסי לצד הפופולארי באופן אורגני, חדש ומרתק. שיתוף פעולה בין האופרה הישראלית, אבנר בירון, הקאמרטה הישראלית ירושלים והיוצר שלומי שבן.

הקונצרטים הייחודיים מחברים בין מיטב היצירות של המאה ה-20 לבין יוצרים ישראליים עכשוויים, ויוצרים קשרים והשתקפויות בין סוגות מוסיקליות שבדרך כלל אינן נפגשות תחת קורת גג מוסיקלית אחת.

יום ה' 10.1.19 21:00 בית האופרה ע"ש שלמה להט (צ'יץ') תל – אביב
רח' שאול המלך 19 תל – אביב
מחירי כרטיסים: 175-260
כרטיסים בקופת האופרה הישראלית 03-6927777
באתר האופרה הישראלית www.israel-opera.co.il

מופעים נוספים:
יום ה' 24.1.19 20:00 תאטרון ירושלים (באולם שרובר)
כרטיסים בטלפון *6226
ובקופת הקאמרטה 1-700-55-2000
—————————————————————————–
יום ב' 28.1.19 20:00 האודיטוריום חיפה
כרטיסים בטלפון *2207
ובקופת הקאמרטה 1-700-55-2000

הכי חדשים

צרויה להב הלכה לעולמה

מי שכתבה את הפסקול של הרגש הישראלי ידעה תמיד להישאר מאחורי השירים צרויה להב, מהקולות הייחודיים והעמוקים בזמר...

האמרגן אשר ראובני הלך לעולמו

האמרגן ואיש המוזיקה אשר ראובני הלך לעולמו לאחר תקופה של אשפוז, בעקבות זיהום חיידקי בדרכי הנשימה. בן...

נדב אזולאי- דינוזאור צעצוע

נדב אזולאי לא מגיע לאלבום הזה כדי להכריז הכרזות. הוא גם לא מחפש רגע שיא שיגדיר אותו....

מועדון צוותא חוזר עם סדרת מופעים אינטימיים

אינטימי בצוותא - תרבות בימים של מציאות מתוחה אחרי תקופה ארוכה של דממה כפויה, תיאטרון צוותא חוזר לפעילות...

אירוויזיון אסיה מכוון לבנגקוק האם הפעם זה יקרה

אירוויזיון אסיה חוזר לכותרות הפעם עם תאריך יעד (14.11.2026) אבל גם עם הרבה סימני שאלה. אחרי שנים של...

בין יוזמה מלמעלה לעשייה מהשטח עולם התרבות מתגייס

שני מסלולים, מטרה אחת בין הבטחות מלמעלה לפעולה מהשטח עולם התרבות הישראלי נמצא כבר שבועות בקיפאון מוחלט. אולמות...

הערה 1

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

האמרגן אשר ראובני הלך לעולמו

האמרגן ואיש המוזיקה אשר ראובני הלך לעולמו לאחר תקופה של אשפוז, בעקבות זיהום חיידקי בדרכי הנשימה. בן...

קולנוע במקום

רשת מועדוני התרבות FRIENDS מבית ההסתדרות משיקה יוזמה חדשה שמדברת בדיוק אל הרגע הנוכחי. כשאולמות התרבות מתמודדים...

מצעד הלהקות הצבאיות יוצא לדרך

תחנת הרדיו כאן גימל פותחת את ההצבעה למצעד השנתי ליום העצמאות וממקדת השנה זרקור על אחד הפרקים...

התרבות שוב נעצרת

עולם המופעים בישראל שוב נעצר. אולמות נסגרים, הופעות מתבטלות, והבמה מחשיכה. זה לא מפתיע. זה דפוס שחוזר...

עולם ההופעות שותק – ושאול מזרחי שובר את הדממה

כשהעיר התעוררה לאזעקה באותו בוקר שבת, הרגע שבו התברר שאנחנו נכנסים למערכה צבאית, בבארבי לא חיכו. שאול...

פסח בלי פסטיבלים – התרבות הישראלית נדחית לקיץ

חופשת חג הפסח בדרך כלל מביאה איתה פסטיבלים והופעות בכל הארץ. השנה התמונה אחרת לגמרי. אירועים שתוכננו...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא