יום רביעי, אפריל 22, 2026

נוי פדלון – סוודר

במהלך השנה האחרונה וממש מתחת לרדאר בשקט בשקט ובעבודה קשה,  צומחת כאן זמרת, יוצרת, מוזיקאית ומפיקה מוזיקלית שהשם שלה לא מפסיק להדהד בתוך התעשייה.

אם את השם של נוי פדלון עדיין לא שמעתם, יוצאת תכנית הריאליטי "הכוכב הבא", את הלהיטים שהיא כתבה אתם בוודאי מכירים. מ"שתישרף האהבה" המשובח שכתבה והלחינה לאיתי לוי (יחד עם איתן דרמון ועדן חסון) ועד ל"הכל דבש" הרומנטי שכתבה למשה פרץ (ביחד עם רובי פאייר).

אחרי שהייתה מאחורי הקלעים זמן רב היא החליטה לצאת אל קדמת הבמה ולהוכיח כי גם היא יכולה וגם היא עשויה מהחומר הנכון. השיר "סוודר" נכתב והולחן בידי נוי יחד עם שותפה לפאנל היצירה עבור האחרים רובי פאייר, הפעם כמובן הם כתבו עבורה.

ובתוך כך אחד מידידיה של נוי, הזמר והיוצר עדן חסון שמע את השיר בשלבי הסקיצה, נדלק והקליט אותו בעצמו לשם שעשוע תחת הטייטל "איזה קור בחוץ", לא לקח זמן רב וכל העניין דלף לרשת, הסקיצה של חסון כבר עברה ידיים רבות וזכתה לעשרות אלפי האזנות. בשל כך החליטה נוי פדלון לשחרר היום את הביצוע המקורי שבינתיים הספיקו עוזי ג'ורג' מתניה טאוסיג לצלם, לביים ולערוך בוידאו קליפ.

כך נוי דיווחה  על השיר החדש והדליפה של הסקיצה בעמוד הפייסבוק הרשמי שלה לפני מספר ימים: "אז בימים האחרונים זה רץ והייתי חייבת לשתף אתכם במה שקורה, בעזרת ה׳ בשבוע הבא יוצא סינגל הבכורה שלי, שכתבתי והלחנתי עם רובי פאייר והפקנו ביחד. השיר דלף בגרסה של חבר יקר ואני החלטתי לא להשאיר אתכם סקרנים, אז רצתי לאולפן וכבר בשבוע הבא ״סוודר״ אצלכם כדי שלא יהיה לכם קר יותר".

אז הנה הסוודר, תתחממו

גם את הסקיצה של עדן חסון יש לי כאן..

https://soundcloud.com/qvvmpky71g0w/xelbi9pp5pey

ואם כבר מערבבים יוצרים ומבצעים, אז הנה הביצוע של נוי עצמה לשיר שכתבה ולהחינה למשה פרץ "הכל איתך דבש"

 

הכי חדשים

האירוע "שרים בכיכר" החזיר את הלב למרכז

אחרי שינוי הנחיות פיקוד העורף והממשלה, תל אביב פתחה מחדש את המרחב הציבורי לאירועים ואמש התקיים "שרים...

אביב מארק – לחיות על הקצה, ליצור עד הסוף

זה סיפור שמתחיל הרבה לפני האשפוזים והניתוחים - ונגמר במקום שבו המוזיקה כבר לא הצליחה להחזיק את...

מצחיקונת, מירי מסיקה תופסת את מרכז הבמה

יש מחזות זמר שאתה זוכר דרך השירים שלהם, ויש כאלה שנשארים בזיכרון בזכות הסיפור. ב“מצחיקונת” של תיאטרון toMix...

ריטה חזרה לבארבי

מועדון הבארבי מתמלא שוב עד אפס מקום. ריטה חוזרת לבמה אחרי כמעט חודשיים של שקט כפוי. הקהל...

נועה קירל משנה כיוון – מהפארק לשני מופעים באמפי ראשון לציון

המהלך מתחדד עכשיו באופן רשמי. המופע הגדול שתוכנן להיערך בפארק הירקון בתאריך 7 במאי 2026 לא יוצא...

פסטיבל סאנסט משנה תאריכים – מהשקיעה של אפריל אל הקיץ

פסטיבל סאנסט, שתוכנן להתקיים בתחילת אפריל סביב חול המועד פסח, משנה כיוון ומתעדכן עם סדרת מופעים חדשה...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

יום חנויות התקליטים 2026 יצויין בישראל

יום חנויות התקליטים 2026 - כשהוויניל חוזר לחיים גם בישראל בשבת הקרובה, 18 באפריל 2026, יצוין ברחבי העולם...

להקת טיפקס מחזירה את החיים לבארבי

אחרי ימים לא פשוטים, יש רגעים שבהם התרבות פשוט חוזרת לנשום. מחר בערב ייפתחו שוב דלתות מועדון...

האמרגן אשר ראובני הלך לעולמו

האמרגן ואיש המוזיקה אשר ראובני הלך לעולמו לאחר תקופה של אשפוז, בעקבות זיהום חיידקי בדרכי הנשימה. בן...

קולנוע במקום

רשת מועדוני התרבות FRIENDS מבית ההסתדרות משיקה יוזמה חדשה שמדברת בדיוק אל הרגע הנוכחי. כשאולמות התרבות מתמודדים...

מצעד הלהקות הצבאיות יוצא לדרך

תחנת הרדיו כאן גימל פותחת את ההצבעה למצעד השנתי ליום העצמאות וממקדת השנה זרקור על אחד הפרקים...

התרבות שוב נעצרת

עולם המופעים בישראל שוב נעצר. אולמות נסגרים, הופעות מתבטלות, והבמה מחשיכה. זה לא מפתיע. זה דפוס שחוזר...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא