יום שני, יוני 1, 2026

נקמתו של דניס

אצבע משולשת מתוך אגרוף שהזדקר אל על, כך השיב דניס לויד או בשם הולדתו ניר טיבור, צעיר בן 25 מתל אביב שתוך שנה וקצת כבש את עולם המוזיקה הבינלאומי עם קצת יותר ממניין להיטים שורפי רחבות, כדבריו, לאותם אנשים שלא רצו לשמוע אותו שר כאשר למד בבית הספר התיכון ע"ש תלמה ילין.

ניר, או דניס בשמו הבימתי, עמד אמש על ה"קאט ווק" שנמתח מהבמה הגבוהה אל תוך החלל הענק של האנגר 11 בנמל תל אביב כשהוא מוקף בהמוני אדם, במיוחד בנערות צעירות שבאו לראות ולשמוע את האליל החתיך התורן שכבר מככב בכמה להיטים בני זמננו.

את סיפורו של דניס לבטח כבר הספקתם לקרא, אני באופן אישי הבנתי רק אתמול בשעות הבוקר, כאשר ישבתי "ללמוד" את דמותו של האמן, כי החמצתי את ההזדמנות לראותו בתחילתה של הדרך החדשה כאשר לא התייחסתי בכובד ראש להזמנה להגיע למופע בתאטרון תמונע לפני הרבה זמן, חשבתי כי מדובר במישהו אחר, תסלחו לי שניכם, טעות שלי ועל טעויות משלמים.

אז כן, רק אמש ראיתי לראשונה את דניס לויד מככב על במה גדולה מול קהל רב מלווה בהרכב נגנים, תאורה עשירת ויזואל ווי-ארט והרבה אהבה מתוך הקהל שמילא את החלל העצום של האנגר 11 במה שמוגדר כ"סולד אאוט".

בבדיקה בספוטיפיי, שם עוקבים אחריו למעלה משבעה מיליון מאזינים, עולה כי אסופת השירים שכבר הספיק לשחרר יכולה למלא בינתיים רק אלבום אחד באורך מלא, אבל הוא כבר מסומן בתעשיית המוזיקה העולמית כאחד שהצליח ומצליח.

עם שירים העטופים בכמה סגנונות משולבים יחדיו החל מאר אנ בי, דרך גוספל, סינטי פופ ואינדי אלקטרוני, הצליח דניס לויד למצוא את המרשם הנכון כדי להפכם ללהיטים בטוחים. הטקסטים שלו הם סגירת מעגלים בחייו המאוד לא ארוכים עדיין.

אז מה היה לנו במופע? זה החל עם שתי הופעות חימום, הראשונה של האחיות כרקוקלי שנבחרו ככל הנראה מכיוון שהם מבצעות גרסאת מחווה ללהיטו של דניס – Nevermind, ולאחריהן מופע של הזמרת האמריקאית Kylie Spence.

קצת אחרי השעה עשר דניס והרכב הנגנים שלו הכולל בין היתר כמה נשפנים עלו לבמה לשמחת הקהל הרב, דניס מוכשר, כשהוא פורט על גיטרה או נושף בחצוצרה, חוזר ומשתמש בגימיקים מוכרים במהלך המופע, קוטף לבבות וזוכה לתשואות הקהל, מאושר מאוד מעצם הרגע שהוא "עושה זאת" בתל אביב ולא רק בבירות אחרות בעולם הרחב, סוג של הוכחה לעצמו ולאחרים כי הוא אכן בחור מוצלח.

והוא מוצלח, זה ברור, מוכשר, בוודאי, כוכב, אמיתי.

במוצאי שבת הוא חוזר אל הבמה הגדולה שבהאנגר 11 בנמל תל אביב, גם להופעה זו אזלו הכרטיסים…

וידאו

הכי חדשים

בימות פיס 2026 יוצאים לדרך

פרויקט הדגל של מפעל הפיס חוגג 15 עם רשימת אמנים מרשימה במיוחד מיזם "בימות פיס" יוצא לדרך בפעם...

קרול קינג חיה מחדש בשבלול

מועדון שבלול ג'אז אירח אמש ערב שהוקדש כולו ליצירתה של קרול קינג. קרן מלכה עלתה לבמה עם...

המתופף אלי בן שושן נפרד מהבמה

עולם המוזיקה הישראלי איבד השבוע את אחד מנגניו המוערכים ביותר. המתופף אלי בן שושן הלך לעולמו בגיל...

רוני בר הדס – לחם וריבה

הזמרת והיוצרת רוני בר הדס ממשיכה להתקרב אל אלבום הבכורה שלה בעברית ומשחררת את "לחם וריבה", שיר...

שילת – כבר לא בת עשרים

שיר שמתחיל בסיפור לא מעט שירי בכורה מבקשים להציג קול חדש. שילת גרדנוויץ' בוחרת לספר סיפור. "כבר לא בת...

מפה נקום: זיו קורן ונעם חורב מביטים מעבר לאסון

יש מיזמים שנולדים מתוך צורך אמנותי. יש כאלה שנולדים מתוך צורך אנושי. נדמה כי "מפה נקום" שייך...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

המדבר שוב קורא – פסטיבל INDIE DESERT חוזר לקיץ חמישי בכפר אלדד

פסטיבל INDIE DESERT 2026 חוזר לקיץ חמישי בלב הרי יהודה. במשך יומיים יתמלא כפר אלדד במוזיקה, טבע...

הלילה הכי רועש בעיר חוזר לקריית המלאכה עם עשרות הופעות חיות

פסטיבל הלילה האלטרנטיבי חוזר לקריית המלאכה והפעם הוא מגיע בגדול. עיריית תל אביב יפו מחברת בין "תרבות...

היכונו לפסטיבל הג'אז הבינלאומי ירושלים ה-12

פסטיבל הג'אז הירושלמי חוזר למוזיאון ישראל פסטיבל הג'אז הבינלאומי ירושלים חוזר בקיץ לשלושה לילות של מוזיקה וחופש. המהדורה...

פסטיבל אנימיקס מוזיקה חוזר ומחבר בין צליל לקו

שלושה ימים של מוזיקה ישראלית, קומיקס ואנימציה בסינמטק הרצליה פסטיבל אנימיקס מוזיקה חוזר לסיבוב שני ומביא חיבור מסקרן...

דוקאביב 2026 חוזר לתל אביב עם מבט חד על המציאות

פסטיבל דוקאביב חוזר לעיר עם נוכחות שמסרבת להתעלם מהמציאות. זו השנה ה-28 שבה הקולנוע התיעודי מתכנס למפגש...

ברי סחרוף מוביל את “מִדְבָּרִי” – לילה אלקטרוני תחת שמי המדבר

מִדְבָּרִי - כשהמדבר פוגש את הצליל יש לילות שמתחילים במוזיקה ונגמרים בחוויה. מִדְבָּרִי מכוון בדיוק לשם. ביום חמישי...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא