חדשות הסצנה

פרס מפעל חיים יוענק למוזיקאי אביתר בנאי

שר החינוך, נפתלי בנט, הודיע כי היוצר והמוזיקאי אביתר בנאי הוא על הזוכה בפרס מפעל חיים ע"ש אורי אורבך לשנת  2018,  כל הפרטים.

אביתר בנאי, זוכה פרס מפעל חיים. צילום: תומר גילת
אביתר בנאי, זוכה פרס מפעל חיים. צילום: תומר גילת

שר החינוך, נפתלי בנט, הודיע היום (ג') כי הזוכה בקטגוריה של מפעל חיים בפרס לתרבות יהודית ע"ש אורי אורבך הוא היוצר אביתר בנאי. בנאי הוא זמר ויוצר ישראלי שחיבר והעמיד ז'אנר מוסיקלי ייחודי. אמש מילא אביתר בנאי את היכל התרבות בתל אביב במופע במסגרתו אירח את אהוד בנאי כחלק מאירועי פסטיבל הפסנתר של תל אביב.

בנימוקים למתן הפרס לאביתר בנאי צויין: "בנאי הינו מפורצי הדרך הראשונים של המוסיקה היהודית שהגיעה למיינסטרים הישראלי. וגם להיפך,  הרוק הישראלי הצליח לחדור את מעטפת ארון הספרים היהודי. אביתר הינו נצר למשפחת הבנאים, פייטנים וזמרים שהצליח בדרכו הייחודית והחדשנית לחזור לבית סבא ולפיוטים הנשכחים. החידוש הגדול ביצירותיו של אביתר בנאי הם שהוא מקורי וחסר שייכות לשום ז'אנר מוסיקלי ישראלי קיים. הדבר נכון הן לגבי המוסיקה והן לעניין הטקסטים שהם עמוקים המכילים ניגודים באופן פלאי: גילוי וחשיפה נדירה, לצד כיסוי והסתרה, בוטות ונוקבות לצד עדינות ורגישות, טירוף ונועזות לצד תמימות. היצירה של אביתר מקורית, כנה ואמיצה. אחת מסגולותיה היא בהיותה מצליחה לתאר בעומק ובדקות, אף התרחשויות פשוטות של חיים, מאהבה והתבגרות ועד 'לכפתר ת'כפתורים של החולצה הלבנה'. המוסיקה שלו מעירה את תשומת לבנו למציאות הפשוטה והטריוויאלית ביותר, מזכירה לנו להתפעל , לנשום ולהודות . כל זה הופך את המאזין למוסיקה של אביתר לשותף פעיל ופעמים רבות הוא חש כאילו אביתר כתב את הדברים בשמו או עליו.

אביתר בנאי, אינו רק אומן, הוא איש רוח. הוא צייר המצייר בצלילים, שלוקח את המאזין למקומות רחוקים, משונים, אל מרתפי הנפש, וגורם לנו לחלץ מתוכם צעקה, דמעה, צחוק, תנועה, חיים".

כך הוסיף שר החינוך, נפתלי בנט, על ההחלטה להעניק את הפרס לאביתר בנאי: ״אביתר בנאי הוא נשמה גדולה ויוצר נפלא. התרגשתי לבשר לו על הענקת פרס מפעל חיים כהוקרה לאמנות המצוינת שהוא יוצר. אביתר הוא אחד היוצרים המשמעותיים והמשפיעים בתרבות הישראלית בשנים האחרונות, ומהווה חלק מרכזי מפסקול המוזיקה היהודית והישראלית כאחד. שיריו משלבים בין זיקה לטקסטים יהודיים לבין שפה ישראלית עכשווית, מחברים בין קהלים שונים ופונים לדתיים וחילונים, צעירים ומבוגרים כאחד. הוא מסמל בעיני את ארץ ישראל היפה, וביצירתו משתף את כולנו בעולמו הפנימי ובתהליכים שעבר במהלך השנים. בנגינתו, בקולו ובמילותיו שפורטות על הלב הוא מרומם את הרוח כך שכלום לא עצוב ולילה כיום מאיר״.

השנה, הפרס ניתן בתחום של שש קטגוריות: 1. ספרות ושירה  2.קולנוע  3. מוסיקה  4. אומנות פלסטית  5. תאטרון  6. מפעל חיים.

 

 

 

 

יובל אראל

הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

לקריאה נוספת

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

Back to top button
%d בלוגרים אהבו את זה: