יום חמישי, ספטמבר 10, 2026

אניס זה לא רק תבלין

חברי להקת "כוכב אניס" חגגו אמש עם צלילי הבוזוקי את המופע שסימן אותם בוי כחול וגדול בהיכל הרוק של תל אביב "בארבי" אחרי מסע הופעות ברחבי הפריפריה הארצישראלית, כוכבי היאסו בוזוקי והיידה הזמינו את הקיסר האחרון יהודה קיסר להתארח ושלחו את חברי "שאזאמאט" לחמם את הקהל במופע פתיחה, שי שיר וטלי ספיר נשלחו מטעם הבלוג כדי לחגוג, לשבור צלחות, לשתות ערק ואוזו ולחזור עם הרשמים, הם עמדו במשימה, גאיה תרמה תמונות, יש כתבה.

כוכב אניס בארבי תל אביב. צילום: גאיה סעדון

הערב הגענו למועדון הבארבי טאבולה ראסה, למעט יהודה קיסר האגדי, לא הכרנו את להקת החימום ולא את הלהקה שלה המופע המרכזי של הערב. כמה משמחת העובדה, ששתי הלהקות אליהן התוודענו אמש, במילה אחת – מצוינות!

הבארבי מתחיל להתמלא לאיטו ואז "שאזאמאט" עולים לבמה. חבורה צעירה שמחה ומשמחת, שעושים היפ הופ ישראלי מגניב אש, עם קצב ופלואו מעולים!

גדעון טרגנו מוביל את הלהקה בערמות של כריזמה וביטחון עצמי, יחד עם ניר אשכנזי הם יוצרים תאטרון על הבמה. באופן כללי, האינטראקציה בין כל חברי הלהקה על הבמה מביאה בהחלט ערך מוסף. בתוספת לטקסטים עשירים חדורי מסרים (כמו "מולו" לדוגמא), אך יחד עם זאת מלאים בהומור, עם רפרנסים ל-"קפה אצל ברטה" ול-"סנופ דוגי דוג") וגרוב שכולו נענוע ישבנים. הח'ברה טובים, מצחיקים ומפוצצים בביטחון, שאזאמאט חתמו את מופעם בשיר "בלעדינו" – "שאזאמאט עושים כוחות, בלעדינו אין משחק!".

כוכב אניס בארבי תל אביב. צילום גאיה סעדון

לכוכב אניס חיכה בהתלהבות רבה צבא של מעריצים, שהתמקם לו בשורה הראשונה מתחת לבמה, לבושים בחולצות עם סמלי הלהקה, כאילו מדובר היה במינימום בון ג'ובי. ואז הם עלו, ארבעה חברי ילדות, עם אוטפיט תואם של חולצות פרחוניות כמיטב אופנת מועדני הזמר היווני של שנות ה-80, ופצחו בחאפלה יוונית לצלילי בוזוקי וניחוחות של ערק. בטברנה של "כוכב אניס" תוכלו למצוא את המזרח והמערב בשילוב מנצח, מלווה בקהל סופר סופר מפרגן, שנראה כי הוא מלווה אותם כבר כברת דרך ויודע את כל מילות השירים. הביט שלהם מרענן ומשמח, הטקסטים – שבעיקר מדברים על אהבה ועל היחסים שבינו לבינה משעשעים ביותר (כמו למשל בשיר "כאב של ערק"). אם להיות מדויקת יותר, השילוב היווני המובהק עם הבוזוקי שמתגלגל ברקע אל מול הגיטרות החשמליות, יוצרים יחד מרקם כל כך מעניין ושמח, שהאוזן שהיתה כ"כ צמאה לחידוש הנ"ל מתמוגגת משמחה.

כוכב אניס בארבי תל אביב. צילום: גאיה סעדון

לפתע עולה לבמה האיש והכובע, האומן שגורם לנגינה על גיטרה להראות כאילו הייתה עניין של מה בכך – יהודה קיסר. יחד, הם ניגנו גם שירים של "כוכב אניס" וגם שירים של זוהר ארגוב כמו "עת דודים כלה" ו-"כך עוברים חיי". "כוכב אניס" נפרדו מקיסר תוך שהם משבחים אותו ונותנים לו קרדיט שהוא האדם שהמציא את ז'אנר סלסולי הגיטרה. כשחזרו "כוכב אניס" להדרן, עלה איתם שוב יהודה קיסר שפנה לקהל ואמר שכששמע בחזרות את השיר "עם מי היית?", ביקש מהם קיסר לנגן איתם את השיר הזה, כיוון שלטענתו לא אחת מצא עצמו נדרש לשאול את השאלה "עם מי היית?". גם "שאזאמאט" הצטרפו להדרן לשיר חדש שכתבו יחד – "היפ הופ בעברית", יענו מידל איסט סטייל.

כששום דבר לא סטנדרטי – היווני מתובל ברוק, הרוק מתובל בהומור, וההומור…. מצחיק!! J

לא נותר לנו דבר לומר מלבד, "יאסווווו"

 

 

הכי חדשים

Jaffa Fest חוזר, והפעם הוא נשאר לאורך השנה

ג׳אפה פסט - Jaffa Fest, פסטיבל התיאטרון הבינלאומי של תיאטרון גשר, חוזר אל הבמות ביפו. הפעם הוא...

השם כבר עזר: אודיה מסמנת את הנשיות והאמוניות הישראלית החדשה

ארבעה חודשים בלבד חלפו מאז שהזמרת אודיה הוציאה את האלבום המלא ״השם יעזור״. כעת היא חוזרת עם...

אחרית הימים כבר הגיעה, והיא הצחיקה עד כאב

העולם עמד להיגמר, ומדינת ישראל חיפשה פתרון מהיר. לא מקלטים, לא הסכמים ולא תוכנית מדינית. הממשלה קראה...

שלושה ימים, שלושה מחזות זמר

חופשת סוכות הקרובה תקבל בהיכל התרבות תל אביב צליל תיאטרלי במיוחד. התיאטרון העברי ירכז שלוש הפקות מוזיקליות...

שנה שנייה, במה גדולה יותר: תיאטרון toMix חושף רפרטואר חדש

שנה חלפה מאז השקת תיאטרון toMix, והקבוצה כבר מסמנת את היעד הבא. הבוקר חשפו מנהלי התיאטרון את...

בקסטר הבאסטר

איזו צביעות מביכה. המוזיקאי הבריטי בקסטר דיורי (Baxter Dury) מתחזק כבר שנים תדמית של אמן אלטרנטיבי ובועט. כעת...

הערה 1

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

שי שיר
שי שירhttp://shayshir.wordpress.com
שי שיר וטלי ספיר: הוא: איש חינוך בכל רמ"ח אבריו, שהמוזיקה מהווה מרכיב מרכזי בחייו. היא: ביום מנהלת רישוי במשרד אדריכלים ובשאר הזמן תופרת, יוצרת וכותבת. ביחד: הם ההורים של אלה ורותם ויחד איתן חיים ונושמים הופעות ומוזיקה.

מבזקים

פטיפון משיקה מועדון חברים חדש למוזיקאים

מאז שהתקליט התמוסס בין רגליו של הדיסק, עולם המוזיקה עבר כמה גלגולים. בהמשך כמעט נעלם גם הדיסק...

פרנק־אן־פורטר עזב את הטירה – טים קארי הלך לעולמו

השחקן והזמר הבריטי טים קארי הלך לעולמו בגיל 80. מנהלתו אישרה כי מת בשלווה בביתו בלוס אנג׳לס....

כששופן פוגש את ריו: אמיתי קורץ מצא את הסמבה שהסתתרה בתוך הקלאסיקה

ישנם רעיונות מוזיקליים שאפשר להסביר במשך דקות ארוכות. אחרים זקוקים לכמה שניות בלבד כדי לגרום לחיוך. קחו...

עוף החול יוצאת מג׳נסיס: הבמה הופכת לפסטיבל עצמאי ב־toX ראשון לציון

יש רגע שבו במה מפסיקה להיות רק במה. היא מפתחת אופי, קהל ואפילו קצב חיים משלה. זה...

איתי לוי מסמן וי על הבארבי

יש במוזיקה הישראלית כמה במות שהשם שלהן מספר סיפור עוד לפני שנדלק האור הראשון. מנורה מסמן כוח...

רעש לבן: שתים עשרה שעות של רוקנרול בקיסריה

הרוק הישראלי לא נעלם, הוא פשוט חיכה למתחם גדול וליום ארוך במיוחד. פסטיבל ״רעש לבן״ מבקש להעניק לו את הבמה הזאת בדיוק. ביום שישי, 9 באוקטובר, המארגנים יפתחו את שערי מתחם Zone Festival בקיסריה. מהצהריים ועד חצות יזרמו שם שתים עשרה שעות של רוקנרול. אנשי toMix אספו לדבריהם את כל מי שמעיר את השכנים. הם […]

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא