יום שישי, אוקטובר 16, 2026

בת מצווש ללבונטין7 – סיבה לחגיגה

מועדון ההופעות לבונטין 7 מציין יום הולדת 12 בפסטיבל הופעות חגיגי עם אורחים מיוחדים מחו״ל: אוטים אלפא, חמיד דרייק, וויליאם פארקר, פנפרה צ׳וקרליה, לצד שמות בולטים בסצינה המקומית: נקמת הטרקטור, יהודה קיסר, הילה רוח, ריאליטי ריהאב סנטר ועוד. כל הפרטים.

 

לכבוד בת המצווה של לבונטין 7, יערכו בין התאריכים 12 ביולי עד 1 באוגוסט אירועים חגיגיים בלבונטין עם מוזיקאים מישראל ומכל רחבי העולם, שלחלקם הכניסה היא חופשית. בין האירועים הבולטים של הפסטיבל:

אוטים אלפא

בתאריך 14.7.

הזמר והמוזיקאי מאוגנדה יחד עם חברו המוזיקאי/מפיק ,Leo Paleyeng עיבד שירי חתונה מסורתיים תוך שימוש במחשב, כדי להשיג שילוב ייחודי של צלילים אלקטרוניים וכלי נגינה מסורתיים. המוסיקה המתקבלת קצבית, סוחפת ומרקידה. המוזיקה של השניים יצאה בחברת Nyege Nyege, אחת מחברות התקליטים החשובות ביותר בימינו שמייצגת מוזיקה אפריקאית וחושפת לעולם מוזיקת רחוב עכשווית ממרכז אפריקה בצורתה האותנטית.

חמיד דרייק, וויליאם פארקר ואסיף צחיר

בתאריך 17.7 בלבונטין ובתאריך 19.7 במוזיאון טיקוטין חיפה.

סופרלטיבים מחולקים היום בקלות, אך כשמדברים על הבסיסט וויליאם פרקר והמתופף חמיד דרייק סופרלטיבים לא מספיקים. השניים ליוו את ענקי הג׳אז, ביניהם ססיל טילור, פרואה סאנדרס, דון שרי, אנתוני ברקטון, ג׳ון זורן ,דוויד מוראי, פרד אנדרסון ועוד רבים אחרים. יחד, הם מהווים את הרית'ם–סקשן האולטימטיבי. אל פרקר ודרייק יצטרף הסקסופוניסט הישראלי אסיף צחר, כדי לחגוג את הוצאת התקליט המשותף של השלושה, שהוקלט בביקורם האחרון בארץ בפברואר 2015.

התזמורת של וויליאם פארקר

בתאריך 18.7.

וויליאם פרקר הינו וירטואוז שאין שני לו, עם טכניקת נגינה ייחודית ואנרגיה אינטנסיבית ונדירה מאוד לנגני בס. פרקר יוביל בערב הזה ביג בנד שבו ינגנו טובי המאלתרים בארץ – יונתן קרצ׳מר, אסיף צחר, אלברט בגר, גל עצור, טל אברהם, עידית מינצר, שמיל פרנקל, שי חזן, חגי פרשטמן, עופר ביימל, דניאל שריד ועוד.

פנפרה צ׳וקרליה בסיבוב הופעות ארצי

בין התאריכים 22.7-25.7 (זאפה הרצליה, הצוללת הצהובה, בארבי תל אביב, זאפה חיפה). הלהקה מרומניה מונה 12 נגנים ובהם נגני חצוצרה, סקסופון, קלרינט, טרומבון, טובה, כלי הקשה ותופים. הם ניגנו מעל ל-2,000 הופעות ביותר מ-70 מדינות, כבשו את ראש מצעדי מוזיקת העולם, עוררו השראה אצל מוזיקאים רבים אחרים, ביניהם גם הבייסמנט ג'אקס, וכיכבו בפסקולים רבים – ביניהם גם של אמיר קוסטוריצה ובפסקול של "בוראט". את ההופעה שלהם בבארבי תפתח תזמורת הכלי זמר הישראלית, שהיא אנסמבל עממי ישראלי היחיד מסוגו בעולם. התזמורת מחייה את המורשת המוזיקלית של יהודי מזרח אירופה כפי שנוגנה לפני מאות שנים בניהולו המוזיקלי של גרשון לייזרסון, הכוללת 20 נגנים וירטואוזיים.

בנוסף לאירועים אלה, יתקיימו בלבונטין גם הופעות של נקמת הטרקטור, יהודה קיסר, הילה רוח, תזמורת הכלי זמר הישראלית ומרתון הופעות של הריאליטי ריהאב סנטר.

 

התכנית המלאה של הפסטיבל:

 

 

הכי חדשים

שלומי שבת ופבלו רוזנברג – כשהמיינסטרים מגיע לבארבי

שוב ביחד, הפעם מקרוב ושוב אנחנו עם החיבור המוצלח בין שלומי שבת ופבלו רוזנברג. שני חברים ותיקים, שני...

סטיבי וונדר בפריז: שלוש שעות בגן העדן של המוזיקה

חמישים שנה אחרי אלבום המופת שלו, סטיבי וונדר חזר לפריז והוכיח שגאונות מוזיקלית אינה מתיישנת. במשך כמעט...

מילים יפות כבר לא מספיקות לגאיה קריסטל

כשהנחמה מאבדת את משמעותה יש רגעים שבהם כל המילים היפות שבעולם פשוט אינן עוזרות. אפשר להציע נחמה, להבטיח...

בלונדי חוזרת בצהרי היום: דבי הארי עדיין יודעת איך עושים את זה

יש להקות שגם אחרי חמישים שנה מספיקות כמה שניות כדי לזהות אותן. בלונדי היא אחת מהן. כבר...

החייזרים נחתו באפטאון: VOCA PEOPLE חוגגים עשרים שנה

אמש, נחתו החייזרים הלבנים של VOCA PEOPLE במועדון אפטאון ברמת החייל בתל אביב. המופע, שיצרו ליאור כלפון...

גליקריה והלילות הקסומים בראשון לציון

גליקריה כבר מזמן אינה אורחת זרה בישראל. הזמרת היוונייה, שאותה פגשנו לא פעם לאורך השנים, ממשיכה לשמור...

השאר תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

בין הקלפי לרחבה: פסטיבל PACOFEST מציע בחירה אחרת

יש משהו מסקרן במפגש שבין גלריה לאמנות לבין רחבת ריקודים. מצד אחד, יצירות שמבקשות מהצופה להתבונן, לחשוב...

כשהקולנוע פוגש את הרוקנ'רול בנמל יפו

יש סרטים שאנחנו זוכרים בזכות העלילה, ויש כאלה שהמוזיקה שלהם ממשיכה להתנגן בראש שנים אחר כך. לפעמים...

לחזור לאור: כשהמוזיקה מתגייסת להצלת חיים

שירים שיכולים לעשות את ההבדל יש ערבים שבהם המוזיקה מעניקה לנו הנאה, התרגשות וכמה שעות של בריחה מהמציאות....

המוזיקה הישראלית יוצאת לעולם: פסטיבל החשיפה הבינלאומית 2026

כשהמוזיקה הישראלית פוגשת את העולם לא בכל יום מגיעים לישראל אנשי תעשיית מוזיקה בינלאומיים כדי להקשיב למה שקורה...

שותים מנדטים: המרץ 2 ועיתון הארץ נפגשים על הבר

המועדון האלטרנטיבי המרץ 2 ושכניו ממערכת עיתון "הארץ" יוצאים לשיתוף פעולה חדש. אנשי מערכת עיתון "הארץ" יוצאים...

הלילה הוא שירים: חנן יובל חוגג 80 עם חברים

אירוע של פעם ב-80 שנה יתקיים בנובמבר בהיכל התרבות בתל אביב. מיטב אמני ישראל יתכנסו לערב חגיגי...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא