יום חמישי, ספטמבר 3, 2026

לנגן עם דולפין*

חכם סיני אחד אמר לי פעם כי העתיד טמון במוזיקה האלקטרונית, כעת אני יכול לומר שהוא צדק ולהסיר את המסיכה מפניו, שמו האמיתי הוא יוני שרוני, אפולוניה הוא שם אלבום חדש שיוני וחבריו שחררו, אלבום הבכורה של גרדן סיטי מובמנט.

אני זוכר זאת ממש כמו אתמול, אחד האירועים בצוללת צהובה ירושלים, חשיפה בינלאומית, חצר המועדון, אוויר ירושלמי מהול בריח בירות, עלים ועשן, אז יוני שחרר את האמרה ההיא שהובילה אותי לעקוב במדוייק אחר הצלילים שגרדן סיטי מובמנט, השלישיה שלו יחד עם יואב סער ורועי אביטל, יוצאי להקת Lorena B הירושלמית, כבר מזמן מוכרת לא רק בסצנה המקומית הנכונה אלא ברחבי העולם במקומות שמוסיקה אלקטרונית עכשווית נותנת את הטון.

את דרכה פילסה השלישייה הזו בחוכמה ובזהירות יתרה כשהם משחררים מעת לעת עותקי EP הכוללים שירים בודדים, רובם ככולם הפכו ללהיטי רחבות ריקודים ומוזיקת אווירה.

Garden City Movement. צילום: יובל אראל

בקטע היותר אמנותי הם אפילו מלאו עד אפס מקום את אחד האולמות של התיאטרון הקאמרי בתל אביב במסגרת פסטיבל הפסנתר, בעוד עדי אולמנסקי, חברתם מהלהקה הירושלמית, כובשת אולם אחר באותו פסטיבל.

אז בימים האחרונים, השבועות האחרונים, שוחרר לאווירו של העולם הווירטואלי והפיזי אלבום הבכורה המלא שלהם, כשהוא שולח אצבעות עסיסיות אל כל הפלטפורמות האפשריות. האלבום הכולל ח"י קטעים מוסיקלים, חלקם כוללים שירות וחלקם אינסטרומנטליים ברובם, חוצים ז'אנרים בסוגת האלקטרוניקה ממוזיקה ניסיונית אקספרימנטלית ועד צ'יל אאוט או דארק אלקטרו, השירות עצמן מהוות חלק חשוב ביצירות כנרטיבים ומסרים.

השורה התחתונה מבחינתי היא בחירה חד חד ערכית ורב משמעית לסמן את האלבום הזה כאלבום האולטימטיבי לחג האביב. קחו זאת מכאן הלאה, חלצו נעליים, שחררו, שחררו ותהנו!!!

*(אפולוניה היא שמה החדש יחסית של ארסוף, עיר חוף שהוקצה בידי הפיניקים בארץ כנען ונכבשה בהמשך על ידי היוונים שכינו אותה על שם האל אפולו שהיה באחד מגלגוליו דולפין, סיפור מעניין שככל הנראה שימש השראה, או שלא, לשלישיית המוסיקאים…)

 

 

 

 

הכי חדשים

נועה קירל כבר לא רוצה עוד "לאב סונג"

במשך יותר מעשור צמחה נועה קירל מול קהל צעיר, שחלקו התבגר יחד איתה. ילדות ונערות הפכו אותה...

מפה לאוזן, מלוס אנג'לס לישראל

יש שירים שנכתבו לזמנם ונשארו בתוכו. אחרים ממשיכים להתגלגל בין תקופות, מלחמות, משפחות ויבשות. חמש קלאסיקות כאלה...

פותחים במה: סיפורים ישראליים חדשים עולים על הבמה

חול המועד סוכות מספק השנה סיבה טובה לצאת מהסוכה ולהיכנס לאולם. פסטיבל "פותחים במה" ע"ש ג'ני ברנדס...

אגדות המזרח נפגשות על במה אחת

כמה מהקולות המזוהים ביותר עם המוזיקה הים־תיכונית יתכנסו לערב משותף וחד־פעמי. המופע "אגדות המזרח" יגיע לאמפי פארק...

היה לנו עולם, ולכל אחד נשאר סיפור אחר

המחזה "היה לנו עולם" של תיאטרון חיפה הגיע אמש לבית ציוני אמריקה. אפשר לכנות את הערב מעין...

ארבעים שנה על המים: פסטיבל ג'אז בים האדום חוזר לאילת

יש פסטיבלים שמתקיימים בעיר מסוימת, ויש כאלה שהופכים לחלק מהצליל שלה. פסטיבל ג'אז בים האדום שייך ללא...

הערה 1

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

פטיפון משיקה מועדון חברים חדש למוזיקאים

מאז שהתקליט התמוסס בין רגליו של הדיסק, עולם המוזיקה עבר כמה גלגולים. בהמשך כמעט נעלם גם הדיסק...

פרנק־אן־פורטר עזב את הטירה – טים קארי הלך לעולמו

השחקן והזמר הבריטי טים קארי הלך לעולמו בגיל 80. מנהלתו אישרה כי מת בשלווה בביתו בלוס אנג׳לס....

כששופן פוגש את ריו: אמיתי קורץ מצא את הסמבה שהסתתרה בתוך הקלאסיקה

ישנם רעיונות מוזיקליים שאפשר להסביר במשך דקות ארוכות. אחרים זקוקים לכמה שניות בלבד כדי לגרום לחיוך. קחו...

עוף החול יוצאת מג׳נסיס: הבמה הופכת לפסטיבל עצמאי ב־toX ראשון לציון

יש רגע שבו במה מפסיקה להיות רק במה. היא מפתחת אופי, קהל ואפילו קצב חיים משלה. זה...

איתי לוי מסמן וי על הבארבי

יש במוזיקה הישראלית כמה במות שהשם שלהן מספר סיפור עוד לפני שנדלק האור הראשון. מנורה מסמן כוח...

רעש לבן: שתים עשרה שעות של רוקנרול בקיסריה

הרוק הישראלי לא נעלם, הוא פשוט חיכה למתחם גדול וליום ארוך במיוחד. פסטיבל ״רעש לבן״ מבקש להעניק לו את הבמה הזאת בדיוק. ביום שישי, 9 באוקטובר, המארגנים יפתחו את שערי מתחם Zone Festival בקיסריה. מהצהריים ועד חצות יזרמו שם שתים עשרה שעות של רוקנרול. אנשי toMix אספו לדבריהם את כל מי שמעיר את השכנים. הם […]

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא